seger Posted July 22, 2010 Report Share Posted July 22, 2010 (edited) ja odcinałem. wkurzało mnie przy wkładaniu maga do ładownicy. Edited July 22, 2010 by seger Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted July 23, 2010 Report Share Posted July 23, 2010 @Red_Bullet Możesz mi powiedzieć jak sprawuje się ten mid od KA i czy bezproblemowo wchodzi do gniazda? Sprawiłem sobie ostatnio mida od MAGa i chociaż podaje bezproblemowo to przy wkładaniu i wyciąganiu go z gniazda już tak słodko nie jest... Czy ktoś sprawdzał jak jest z magami Aresa? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 23, 2010 Report Share Posted July 23, 2010 sprawdzałem midy KA z hi-capami JG. nie łaczą się ;p Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted July 23, 2010 Report Share Posted July 23, 2010 (edited) Zaczepy przy magach do Giety są mi potrzebne jak sanki w kwietniu. Bardziej interesuje mnie czy podają prawidłowo, czy tną się na kulkach G&G i jak pasują do gniazda JG. Edited July 23, 2010 by szczupe Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 23, 2010 Report Share Posted July 23, 2010 mogę wziaśc gniazdo JG z domu i sprawdzic jutro w robocie mida KA, wsypie pare kulek excel 0,25g ;) może być ? Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted July 23, 2010 Report Share Posted July 23, 2010 Nie chcę Ci specjalnie zawracać głowy ale jeśli możesz to sprawdź tylko jak te magi pasują do gniazda. MAGi na ten przykład wydają się być ciut szersze niż stockowy hi-cap bo w gniazdo wchodzą z oporem, nie ma "kliknięcia" i żeby wyjąć magazynek trzeba się trochę postarać. Jeśli zaś chodzi o podawanie to wszystko jest czoko. Quote Link to post Share on other sites
Demo666 Posted July 28, 2010 Report Share Posted July 28, 2010 Czy ta dysza z Airsoft Pro jest do kupienia u nas? Ktoś to sprowadza? A może ktoś ma do pchnięcia, będzie zamawiał (dorzuciłbym się)? Czy jeśli kupię metalową komorę Dragona to z automatu m uszę wymienić dyszę na standard CA czy JG będzie pasić? Zakładając takie samo spasowanie elementów przed i po, ile orientacyjnie (o ile będzie to wogóle mierzalne) powinno dojść fps po zmianie cylindra 1 na 0 (lufę mam 509mm w stosunku do 490 stock)? I teraz ciekawy przypadek :) Moja roczna giecia (gb pełny stock) ma ~345-350 fps (precka 509 mm), jest ok. Zauważyłem jednak, że na low capach następuje spadek fps wraz z nabiciem maga. Nabicie do połowy to ok. 20-25 fps mniej, nabicie na max daje mi 310-315 fps. Taki sam numer mam na mce i na mp5 !! Też tak macie czy nigdy nie sprawdzaliście ? Quote Link to post Share on other sites
Boolec Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 I teraz ciekawy przypadek :) Moja roczna giecia (gb pełny stock) ma ~345-350 fps (precka 509 mm), jest ok. Zauważyłem jednak, że na low capach następuje spadek fps wraz z nabiciem maga. Nabicie do połowy to ok. 20-25 fps mniej, nabicie na max daje mi 310-315 fps. Taki sam numer mam na mce i na mp5 !! Też tak macie czy nigdy nie sprawdzaliście ? Prawdopodobnie brak szczelności dysz (kulki podawane z magazynka dociskają dysze do góry co przy stocku lub wytartym oringu w dyszy może powodować nieszczelności) rozwiązaniem była by wymiana dyszy na doszczelnioną Quote Link to post Share on other sites
Demo666 Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 Prawdopodobnie brak szczelności dysz (kulki podawane z magazynka dociskają dysze do góry co przy stocku lub wytartym oringu w dyszy może powodować nieszczelności) rozwiązaniem była by wymiana dyszy na doszczelnioną No ale takie jajo w 3 różnych replikach? A gieta praktycznie nowa. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 30, 2010 Report Share Posted July 30, 2010 Zaczepy przy magach do Giety są mi potrzebne jak sanki w kwietniu. Bardziej interesuje mnie czy podają prawidłowo, czy tną się na kulkach G&G i jak pasują do gniazda JG. sprawdziłem wczoraj na samym gnieździe. baaardzo cieżko wchodza. lowy dboiy'a leciutko włażą. Quote Link to post Share on other sites
Boolec Posted August 2, 2010 Report Share Posted August 2, 2010 No ale takie jajo w 3 różnych replikach? A gieta praktycznie nowa. jeśli dobrze pamiętam dysza jg u mnie szczególnie szczelna nie była i ostro dmuchała w tył -ok 100fps przy niskim przebiegu przesmaruj dysze (w środku)i prowadnice dysz na głowicy cylindra smarem i sprawdź czy jest lepiej Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 7, 2010 Report Share Posted August 7, 2010 Witam. Czy warto kupić ten magazynek: http://www.taiwangun.com/magazynki_magazyn...8_src-2079.html Może ktoś posiada? Nie zacina się? Jest wart zakupu? Kiedyś tutaj widziałem jakieś p&j za 25zł, ale niestety już ich nie ma. Osobiście używam http://www.akmilitaria.pl/product_info.php...dfd3d63394eea6e. Mam 4 sztuki. Sprawują się bez zarzutu od ponad roku. Nic się nie łamie, nic się nie zacina. Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 Słuchajcie, mam problem z moją gietką. Co prawda wersja 'c' ale to to samo. Link do tematu: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=102174 Quote Link to post Share on other sites
Elee-chan Posted August 12, 2010 Report Share Posted August 12, 2010 Cześć Mam zamiar włożyć do mojej gietki dłuższą lufę precyzyjną i schować ją w tłumiku i teraz takie pytanie. Czy ten produkt http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori...m4_src-129.html można bez problemu wrzucić do repliki? Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted August 12, 2010 Report Share Posted August 12, 2010 Kiepska lufa. Quote Link to post Share on other sites
Greaver Posted August 12, 2010 Report Share Posted August 12, 2010 to nie jest odpowiedź na moje pytanie ;) Ponawiam, czy jest kompatybilna? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 12, 2010 Report Share Posted August 12, 2010 (edited) Tak będzie pasowała ale Kiepska lufa. :wink: Edited August 12, 2010 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Elee-chan Posted August 13, 2010 Report Share Posted August 13, 2010 Rozglądam się za wszystkimi ;) Na tym temacie ktoś pisał, że poleca gumkę hop siup i preckę 363 obie systemy. Ktoś wie, w jakim sklepie można kupić oba te komponenty na raz? Szukałem wczoraj i nie mogłem znaleźć, może komuś rzuciło się w oczy? Quote Link to post Share on other sites
Ghandi2 Posted August 13, 2010 Report Share Posted August 13, 2010 (edited) QUOTE(Vetius @ 8/7/2010, 17:03) * Witam. Czy warto kupić ten magazynek: http://www.taiwangun.com/magazynki_magazyn...8_src-2079.html Może ktoś posiada? Nie zacina się? Jest wart zakupu? Kiedyś tutaj widziałem jakieś p&j za 25zł, ale niestety już ich nie ma. Osobiście używam http://www.akmilitaria.pl/product_info.php...dfd3d63394eea6e. Mam 4 sztuki. Sprawują się bez zarzutu od ponad roku. Nic się nie łamie, nic się nie zacina. Poza tym co pisał Powała: (Używam magazynków CA, SRC, P&J i GFC) 1. Magazynek SRC siedzi dość luźno w gnieździe [JG] w powrównaniu do innych (CA, P&J, GFC). Na razie nie zaskutkowało to jakimiś problemami. 2. SRC ma bardziej matowy plastik niż WwCh )P&J, a zwłaszcza GFC), wyglądem bardziej zbliżony jest w tym względzie do CA. 3. Lepszy bolec wypychający kulki niż w nieco zawodnym (u mnie) P&J. 4. Napisy na magazynku - SRC je ma. Dodano uwagę o tym, że magazynek jest do elektrycznej broni. Dla mnie to wielce okej, ale nie wszyscy to lubią. Na tym temacie ktoś pisał, że poleca gumkę hop siup i preckę 363 obie systemy. Ktoś wie, w jakim sklepie można kupić oba te komponenty na raz? Szukałem wczoraj i nie mogłem znaleźć, może komuś rzuciło się w oczy? ASGSHOP. http://asgshop.pl/sklep/catalog.php?cat=4 Aha - przepraszam za post powyżej, wpadka techniczna - do usunięcia. Edited August 13, 2010 by Ghandi2 Quote Link to post Share on other sites
Demo666 Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 jeśli dobrze pamiętam dysza jg u mnie szczególnie szczelna nie była i ostro dmuchała w tył -ok 100fps przy niskim przebiegu przesmaruj dysze (w środku)i prowadnice dysz na głowicy cylindra smarem i sprawdź czy jest lepiej Problemem nie są fps'y, bo tych mam tyle samo co rok temu przy zakupie guna a jedynie spadek fps wraz ze stopniem nabicia low capa. Na nówce jednak nie sprawdzałem :( Quote Link to post Share on other sites
Vetius Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 Hej, mam pytanie. Posiadam G36c i zaczynają mi się kończyć kulki. Do tej pory używałem dawniej xtreme, teraz G&G a zaczynam się zastanawiać nad P&J premium: http://www.taiwangun.com/amunicja_kulki_0_...m_p_j-1045.html Bo za cenę dwóch paczek G&G (84zł) dostałbym 3 paczki P&J. Lufa stock. Te p&j miałem 2000 ale wszystko poszło do sprężynki. Mogę je kupić bez obaw o ewentualne zacinki? Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 Zacinek raczej nie będzie, ale to nie są dobre kulki. Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 Kiepska lufa. Kiepskie kulki :-F . Kup GG bo warte swojej ceny. W międzyczasie zużywaj mniej amunicji. Quote Link to post Share on other sites
Vetius Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 Ok więc kupie G&G. Quote Link to post Share on other sites
Boolec Posted August 29, 2010 Report Share Posted August 29, 2010 Problemem nie są fps'y, bo tych mam tyle samo co rok temu przy zakupie guna a jedynie spadek fps wraz ze stopniem nabicia low capa. Na nówce jednak nie sprawdzałem :( im bardziej nabity mag tym większy nacisk od dołu na dysze co w efekcie może spowodować przedmuchy i utratę mocy zrób to co napisałem w poprzednim poście jak nie pomoże to tylko wymiana dyszy na doszczelnioną Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts