Azur Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 Realcapy STARa? Do kosza z tym. Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted December 8, 2008 Report Share Posted December 8, 2008 To jakie pasują i podają dobrze? Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted December 8, 2008 Report Share Posted December 8, 2008 Ja nie wiem, ale Azur pięknie zebrał to w całość, w temacie o giecie c, o ile dobrze pamiętam. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted December 8, 2008 Report Share Posted December 8, 2008 Panowie ja mówię o adapterze na magi M4 od Classic Army i napisałem o wszystkich magazynkach jakie miałem możliwość testowania w tym temacie. Low-cap CA podaje wyśmienicie :) Quote Link to post Share on other sites
Red_Bullet Posted December 9, 2008 Report Share Posted December 9, 2008 Panowie, a co z G608-4 od JG? Czy jest to coś w co warto zainwestować grosz? Czy może lepiej G608-2? Chodzi mi o konstrukcje. Teraz biegam z G608 (G36C) i jest naprawdę pod wrażeniem. Całkiem sroga rzecz. Teraz jest okazja na zakup własnej broni (G36C jest pożyczona) i zobaczyłem G36 (608-4). Ma ktoś w ogóle taką broń? Jak z wykonaniem, czy lufa się nie "giba" i tak dalej. Zakładam że "wewnętrznie" to to samo co Compact i Kurz. Pozdrawiam PS. Napisałem tutaj żeby nie zakładać nowego tematu, ale chyba powinien taki powstać. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 9, 2008 Report Share Posted December 9, 2008 Jeśli podoba Ci się G36 to bierz bez zastanowienia. Lufa tam jest stabilna. Midy Kinga Armsa też idealnie działają :) Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted December 9, 2008 Report Share Posted December 9, 2008 (edited) Ja nie wiem, ale Azur pięknie zebrał to w całość, w temacie o giecie c, o ile dobrze pamiętam. O wszystkich magach pisałem w poście w temacie o G608. Realcapy STARa to badziew, podają jak chcą, ponieważ strasznie się zacinają. Po więcej info zapraszam do mojego posta, już prawie sławnego ;P ;) http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=...;p=767989 Panowie, a co z G608-4 od JG? Czy jest to coś w co warto zainwestować grosz? Czy może lepiej G608-2? Chodzi mi o konstrukcje. Teraz biegam z G608 (G36C) i jest naprawdę pod wrażeniem. Całkiem sroga rzecz. Teraz jest okazja na zakup własnej broni (G36C jest pożyczona) i zobaczyłem G36 (608-4). Ma ktoś w ogóle taką broń? Jak z wykonaniem, czy lufa się nie "giba" i tak dalej. Zakładam że "wewnętrznie" to to samo co Compact i Kurz. Nic nie ma prawa się gibać, bo JG kopiuje Marui, a Marui ma pięknie to rozwiązane. W CA lufę trzyma dziwne plastikowe coś,co bardzo łatwo uszkodzić (widziałem pare razy ogłoszenie na komisie,że ktoś chce kupić). Bebechy w każdej gietce JG są takie same (różnią się lufy i cylindry) natomiast odtwarza inną wersję prawdziwej G. Edited December 9, 2008 by Azur Quote Link to post Share on other sites
Codename666 Posted December 9, 2008 Report Share Posted December 9, 2008 Azur to dziwne to co piszesz, że tylko w CA to plastikowe coś trzyma lufę. Ja myślę, że JG to kopia CA, u mnie lufę trzyma właśnie to plastikowe coś, które poszło po pierwszej strzelance ;-p Ale lufa jest dokręcona na chama i siedzi sztywno. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted December 9, 2008 Report Share Posted December 9, 2008 (edited) To ciekawe, co mówisz :D W G608© napewno jest to kopia Marui. Może JG na potrzeby skonstruowania własnych G36, skopiowało CA. Zwracam honor w każdym razie. ;) Edited December 9, 2008 by Azur Quote Link to post Share on other sites
Red_Bullet Posted December 9, 2008 Report Share Posted December 9, 2008 Widzę że zdania uczonych jak zwykle są podzielone. Dzięki Panowie za reakcję. Zdecydowałem się jednak na wersję K. G608 za bardzo leci "na bark" (środek ciężkości jest bliżej tułowia). Boję się że G608-4 będzie za bardzo leciała w dół. Uznałem że G608-2 to kompromis. Wiem tracę te 115mm na lufie (względem G608-4), ale za jakiś czas może się skuszę i na G608-4. Na razie moje zdanie na temat G608-4 jest neutralne. Generalnie to jak ktoś zakupi ten "majcher" to wypadałoby aby założył temat o tej replice. Niby i to gieta i to gieta, ale diabeł jak zwykle tkwi w szczegółach. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted December 10, 2008 Report Share Posted December 10, 2008 Jest na forumku co najmniej jeden posiadacz długiej chińskiej giety i nawet założył temat, w którym dokładnie ją opisał :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Red_Bullet Posted December 10, 2008 Report Share Posted December 10, 2008 Co fakt to racja :) Jest temat na forum, tylko jest nazwany G36E a nie G608-4 i dlatego szukajka mi nic nie wykazywała. Generalnie mea culpa maxima. Jak już napisałem wziąłem G36K z "ludzką" szyną (taką jak w G36C). Czołem! Quote Link to post Share on other sites
Metosos Posted December 12, 2008 Report Share Posted December 12, 2008 Witam, własnie dostałem swoja giete :) Co prawda kupilem uzywana ale i tak jestem pod wrazeniem. Wykonanie jest bardzo dobre :) Bardzo podoba mi sie zakonczenie kolby :) Replika jest dobrze wywazona i dobrze lezy w rekach :) POLECAM Quote Link to post Share on other sites
Radziu1990 Posted December 13, 2008 Report Share Posted December 13, 2008 Kupiłem dzisiaj w gunfire we Wrocławiu G36KE super tanio za 430 zł (urodzinowa promocja). Quote Link to post Share on other sites
wassabi Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 Witam, czy ktoś mógłby powiedzieć mi czy do G36K pasuje komora HU CA? Gdzieś coś mi się obiło o uszy że coś tam trzeba spiłować, jednak nie jestem pewien i dlatego pytam. Quote Link to post Share on other sites
Metosos Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 wassabi po co kombinowac ?? Kup guardera i po klopocie Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 Metosos, przeczytaj co on napisał. Mówi tu o komorze hopup CA, a nie gumce O.o. Wassabi, nie mam pojęcia - w Marui podobno nie pasuje, ma jakieś luzy itd. Tak więc w JG to 50% szans, że będzie dobrze ;) Quote Link to post Share on other sites
wassabi Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 Zobaczymy, jutro robię zamówienie, więc się na pewno pokuszą o tą komorę. Jeśli nie będzie pasować to trudno jakoś to przeżyję. Na tą stockową JG ja już nie mam siły, nie chce do niej wejść gumka Systemy z lufą :/. Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 Na tą stockową JG ja już nie mam siły, nie chce do niej wejść gumka Systemy z lufą :/. To tak jak mi. Podziel się wrażeniami pliz. Acz mi, jak już gdzieś tam pisałem, stokowy SILIKON pięknie dzisiaj kręcił przy -3 stopniach C. Może nie warto? :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
wassabi Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 Otóż chodzi o to że stokowa gdzieś mi przepadła, i mam MadBulla czerwoną. Tutaj ku mojemu zdziwieniu wchodzi ona do komory bez problemu, a kręci też nieźle, jednak chce zamontować preckę Systemy z gumką również Systemy. Quote Link to post Share on other sites
wassabi Posted December 17, 2008 Report Share Posted December 17, 2008 (edited) No więc tak, paczka doszła dzisiaj, więc od razu zabrałem się do rozkręcania i wymiany komory. O dziwo pasuję i nie ma żadnych zgrzytów, kulki pięknie są podkręcane a skupienie bardzo zadawalające. Jutro postaram się dodać zdjęcia i opisać co i jak :). Edited December 17, 2008 by wassabi Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 18, 2008 Report Share Posted December 18, 2008 Wreszcie ktoś dokonał kroku i spróbował z tą komorą HU od CA. Wassabi pokłony :D Quote Link to post Share on other sites
Codename666 Posted December 18, 2008 Report Share Posted December 18, 2008 Świetnie, to będzie kolejny krok na zrobienie mojego potwora :-] Co sądzicie o tej lunecie ? http://www.taiwangun.com/shop,show,1311 i na górę eotech :) Quote Link to post Share on other sites
wassabi Posted December 18, 2008 Report Share Posted December 18, 2008 Sory że tak późno ale nie miałem czasu. Obiecane zdjęcia: 1. Komora JG, przed wyjęciem i wymianą na nową CA. 2. Porównanie obu komór (lewa komora JG, prawa CA). Tym razem komora lewa to CA, prawa to JG. 3. Komora CA po zamontowaniu, widać na zdjęciu że jest trochę krzywo względem dyszy, jednak po kolejnym wyciągnięciu zespołu lufy i ponownym włożeniu, wszystko pasuję idealnie. Przepraszam za kiepską jakość zdjęć, robiłem je telefonem. W najbliższą niedziele, napiszę jak się komora sprawdza w boju, i sprawdzę czy po wystrzeleniu kilkuset kulek, komora nadal jest w nienaruszonym stanie. Pozdros. Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 Świetnie, to będzie kolejny krok na zrobienie mojego potwora :-] Co sądzicie o tej lunecie ? http://www.taiwangun.com/shop,show,1311 i na górę eotech :) Luneta... z klasycznym krzyżem niby 3X ale dość małe światło. Regulacja lunety wymaga pewnej pomysłowości i zacięcia do majsterkowania... reszta jest na forum bo już to opisywałem. Po ustawieniu luneta jest ok, choć ja mimo wszystko wolę tą z CA. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts