Alexanderexis Posted May 4, 2014 Report Share Posted May 4, 2014 Tzn. zwalniasz zamek i zostaje w tylnym położeniu? Jeśli tak, to zobacz czy bbunit się nie starł w miejscu kontaktu z szyna spustową. Spróbuj dać podkładkę między szkielet a szynę spustowa, powinno pomóc. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 4, 2014 Report Share Posted May 4, 2014 (edited) Zobacz tu: http://forum.wmasg.pl/topic/139198-zamek-zostaje-w-tylnej-pozycji-glock-27-kjw/ Edited May 4, 2014 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted May 4, 2014 Report Share Posted May 4, 2014 Tzn. zwalniasz zamek i zostaje w tylnym położeniu? Jeśli tak, to zobacz czy bbunit się nie starł w miejscu kontaktu z szyna spustową. Spróbuj dać podkładkę między szkielet a szynę spustowa, powinno pomóc. Fakt, ma parę przytarć... Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted May 4, 2014 Report Share Posted May 4, 2014 Fakt, ma parę przytarć... Musi mieć, jednak ważna jest końcówka BB unitu. Jak się za mocno przytrze to szyna potrafi z lecieć (tak jak mniej więcej na zdjęciu Otto). Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 Mógłby mi ktoś powiedzieć jak zdjąć zamek? Bo chwilowo od jutuba jestem odcięty (baaaardzo wolny net) i chciałbym wreszcie klocka złożyć, a nie wiem, jak ten zamek zdjąć :( Mógłby mi ktoś powiedzieć jak zdjąć zamek? Bo chwilowo od jutuba jestem odcięty (baaaardzo wolny net) i chciałbym wreszcie klocka złożyć, a nie wiem, jak ten zamek zdjąć :( Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 Wyjmujesz maga, przeładowujesz, naciskasz w dół te lekko wystające cycki w połowie korpusu (po obu stronach) jednocześnie ciągnąc zamek do przodu. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 (edited) Jeeezu, dzięki, przy najbliższej wolnej chwili biorę się za bebechy -.- Mam problem ze złożeniem glocka. Na filmikach assembly nie widzę, jak "się składa" cylinder, tzn. ta część za lufą. Czy mógłby mi ktoś z tym pomóc? Jeezuu, nie mogę edytować, cholerny telefon... Oto co mam zrobione: http://up.oblivionlo...22451582699.jpg http://up.oblivionlo...79763888740.jpg http://up.oblivionlo...47488783772.jpg http://up.oblivionlo...58985478297.jpg Głównie chodzi mi o złożenie wszystkich części z pierwszego zdjęcia. Edited May 7, 2014 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 8, 2014 Report Share Posted May 8, 2014 Na fotach brakuje części G26-9, nie masz jej? https://lh5.googleusercontent.com/-Wv1heWa9ItI/UsRiMGjcMCI/AAAAAAAALZI/S9BydykSw4I/s0/Glock17_TM.jpg Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted May 8, 2014 Report Share Posted May 8, 2014 Mam, w tym śmiesznym cylinderku. ADMINI/ MODERATORZY Proszę o połączenie. Okej, jeden działa, pięknie kopie, tylko mam jeszcze trzy problemy: 1. Mag nie podaje kulek. Repla strzela, kulki nie lecą. Jest o tyle śmisznie, że jak sam odciągnę zamek to leci i kulka, jak jest w półautomacie, strzela na sucho. Czy to może być spowodowane słabymi sprężynkami przy cylinderku? Bo musiałem je osłabić, bo za każdym razem przy wkładaniu mi wyskakiwały... 2. Jak to połączyć i czy to w ogóle pasuje? Bo w drugim mam taki normalny tłok, ten jest chyba za duży 3.Jak zdjąć tą klapkę z tyłu do zaworka na GG. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted May 8, 2014 Report Share Posted May 8, 2014 Nie posiadasz żadnej wiedzy, oddaj to komuś kto się zna na gaziakach, taka moja rada. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted May 8, 2014 Report Share Posted May 8, 2014 Nie chce mi się, wolę się nauczyć sam, GB składania/rozkładania nauczyłem się przez internet, więc z tym sobie nie poradzę? Toż tu o przykręcenie śrubki chodzi... Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 8, 2014 Report Share Posted May 8, 2014 Sprężynki przy cylinderku nie mają żadnego znaczenia. Jeżeli chodzi o stopkę magazynka, to musisz odciągnąć w dół (gdy stopka jest na górze) taki kawałek plastiku który jest między stopką a sprężyną. Co do grzebania... To tania klamka, więc idealna do nauki, bo nawet jak coś zepsuje, to wielkiej szkody nie będzie. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted May 8, 2014 Report Share Posted May 8, 2014 To jeszcze proszę o pomoc z tłokiem, z magiem chyba sobie poradzę. @-Otto- Dzięki ;) Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 Witam! Problemów z glockiem ciąg dalszy. Wszystko zgodzie, ale: Wychodzę na zewnątrz, temp. 10°C. Wystrzeliwywuję jednego maga, wkładam drugiego, pada strzał kulka się odbija, naciskam ponownie spust i... Tym razem kulka nie leci. Jak pociągnę zamek, to wystrzeli z kulką, jak nie odciagnę, to strzela na sucho. Czy ktoś wie, czym to może być spowodowane? Nie zniechęcając się tym problemem nabijam gazem pierwszego maga po raz drugi. Odciągam zamek i pistolet sam strzela. Zdziwiony naciskam sput i... Syfon. Okey, nabijam jeszcze raz i znowu,syfon. Ciągle idzie syfon. Czyżby wina górnego zaworu? Gaz Protech Guns z dopiskiem Enchanced Formula Up to 20 FPS. Proszę o konkretną pomoc, nie odpowiedzi w stylu "oddaj na serwis". Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 Sprawdź na innym gazie, przesmaruj cylinder wewnątrz i górną uszczelkę maga czymś gęstym. Sprawdź też jak się zachowuje w wyższej temperaturze. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 Okej, syfonujący mag zaczął współpracować przy 24°C, ale żaden nie chce podawać kulasów bez odciągania zamka. Kulki 0,23 gaz nadal Protech Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 Nie podaje kulek, bo zamek jest odpychany za słabo i przez to nie cofa się wystarczająco daleko. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 Czy osłabienie/wywalenie jednej sprężynki przy cylindrze zwiększy blowback? Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 tak, o 0,00001 N... Na blowback - ruch zamka główny wpływ ma sprężyna znajdująca się w przedniej jego części (ta pod lufą). Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 Rozciągnięcie pomoże? Albo podkładkowane/łożyskowanie? Jeśli tak, to biorę się do roboty. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 Nie rozciąga się sprężyn, w tamtym miejscu jakakolwiek ingerencja jest zbyteczna... Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 Jeśli ją rozciągniesz, czy podłożysz, to będziesz miał większy opór na zamku tym samym potrzebę większej ilości gazu na jego odciągnięcie przy strzale. Co może skutkować niecofaniem się go do samego końca a w skrajnych przypadkach niepodawaniem kulek. Możesz sprężynę skrócić i wtedy będzie większy kop ale pytanie jest tylko czy sprężyna wtedy da radę przywrócić zamek do stanu początkowego lub kiedy dostaniesz zamkiem w zęby gdy ci go wybije z szyn. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 No to co zrobić? Stosować mocniejszy gaz (bo mieszanek chyba nie można robić) Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 A Tyś jest pewien, ze klamke masz sprawną...? Cylinder, głowica, zatrzask maga, uszczelka maga, luzy na zamku... To wszystko moze powodować problemy. Acz na innym gazie też bym spróbował. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 (edited) No tak, wcześniej działa poprawnie. Może ktoś ode mnie z teamu będzie miał magi w systemie tm, więc spróbuję na innych magach. Edited May 21, 2014 by pan kozaq Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts