Kingofword Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 Witam. Czy mógłby ktoś napisać, lub podrzucić jakiś link dotyczący rozkładania owej repliki. Szukam, szukam i nie mogę znaleźć. Najbardziej chodzi mi o wyjęcie lufy i komory HU. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 zdejmij rurę gazową, zsuń chwyt dolny, wybij trzpienie podstawy szczerbiny, zsuń podstawę szczerbiny, odkręć imbus spod podstawy szczerbiny, wybij wielki kołek blokujący lufę zewnętrzną i voila. Quote Link to post Share on other sites
asdereq Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 Witam, Od dłuższego czasu interesuje mnie ta replika, i przed zakupem chciałbym się dowiedzieć co (prócz Gumki HU) należy w niej wymienić? Głównie interesuje mnie gearbox. Co wypadało by wywalić od razu i wymienić ? :D Z góry dziękuję, i proszę o wyrozumiałość :blush: Quote Link to post Share on other sites
asdereq Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 Chodzi mi o konkretną listę (najlepiej ze sklepu specshop) a także wyjaśnienie mi Czemu należy to wymienić/w czym jest lepsza od stocka ;) Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 (edited) Sprężyne na firmową. Np Guarder, lub SHS i można też wstawić lepszy tłok. A tak w GB nic nie ruszaj. Ewentualnie dokup jeszcze lepszą batkę. Edited October 5, 2011 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 (edited) Gumka, lufa, bateria. Gearboxa nie ruszaj, to się nie sypnie. A jak się sypnie, to wymienisz. :cool: Edited October 5, 2011 by Stalker Quote Link to post Share on other sites
asdereq Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 (edited) Sprzet sprężyna: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_128_132_405&products_id=3374&name=Guarder_-_Sprezyna_SP120 gumka: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_134&products_id=4320&name=Deep_Fire_-_Silikonowa_Gumka_HopUp precka: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_129_373&products_id=6457&name=Guarder_-_Lufa_Precyzyjna_-_6.02_-_500mm_-_M14,_APS96 tłok: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_128_140&products_id=3322&name=Guarder_-_Wzmocniony_tlok_poliweglanowy Batki: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_233_249&products_id=7616&name=Bateria_AEG_-_9,6V_2000mAh_-_Medium_Podwojna_-_VB_Power http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_233_249&products_id=7617&name=Bateria_AEG_-_9,6V_1600mAh_-_AK_Stick_-_VB_Power czy różnią się bardzo od zachwalanego firefoxa? A czy ma sens kupienia łożysk firmowych? :D przepraszam że tyle edytuję, ale poprawiam błędy ;) Edited October 5, 2011 by asdereq Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 Firefox zachwalany? Na twoim miejscu wziąłbym vb power posiadałem obie batki vb power (large) i firefox (stick) i vb power działał o niebo lepiej. Pozdrawiam gewer Quote Link to post Share on other sites
asdereq Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 Czy ta lufa wejdzie do Boyi Ak 74 rk-06 ? ;) http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_129_373&products_id=6457&name=Guarder_-_Lufa_Precyzyjna_-_6.02_-_500mm_-_M14,_APS96 Bo według tego opisu-tak: http://rus.mil.pl/forum/comments.php?DiscussionID=440&page=1#Item_1 pzdr Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted October 6, 2011 Report Share Posted October 6, 2011 Gumka lepiej Systema lub zielona G&G. DF odpuść. Tłok weź JBU - polecam. Długością lufy się nie przejmuj, bo nie ma to wielkiego wpływu na celność. Wymiana łozysk na dobre zawsze ma sens, to one odpowiadają za ruch mechanizmu. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 Witam, czy próbował ktoś i w jaki sposób, usunąć gibanie się lufy zewnętrznej w obsadzie lufy? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 25, 2011 Report Share Posted October 25, 2011 A masz takie coś? :o pierwsze słyszę jak żyję, by coś takiego w boju wystąpiło. To jest stock na pewno? Tzn. nikt mu obsady lufy nie wymienił? Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted October 25, 2011 Report Share Posted October 25, 2011 (edited) No co ty Lesio;p Przecie to w każdym chińskim AK występuje;) I w dodatku luz nie jest od strony komory - przed pinem, trzymającym lufę lecz za nim. Spróbuję może jakąś blaszkę tam upchnąć czy cóś. W chinolach obsada lufy nie jest okrągła lecz jakaś taka jajowata:D Wpierw zobaczę czy gibanie zniknie po włożeniu stalowej lufy. Po złożeniu całości te gibanie nie jest jakieś mega tragiczne ale za to denerwuje. Edited October 25, 2011 by rumak Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted October 25, 2011 Report Share Posted October 25, 2011 No to Rumak jedziemy na tym samym wózku. Nie jest może to jakiś uciążliwy problem, ale jest. Jak coś dasz radę wykombinować, to pisz. ;) Quote Link to post Share on other sites
Wiśnia Posted October 25, 2011 Report Share Posted October 25, 2011 W moim Boyi'u gibala się kolba. Lufa zawsze siedziała dobrze ale gwint się wyrobil, ten wezszy, na który wkreca się przejsciowke do tłumik. Sklejone na stałe jakimś super glue i nie spada. PBS'a ciężko zamontować bo ciężki i łatwiej zgubić. Trzeba poszukać lufy ze sprawnym gwintem... Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted October 25, 2011 Report Share Posted October 25, 2011 Tłumik też się giba. Kolba też... Ale trochę taśmy i po sprawie. Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 Rumak, miałem tak w swoim RK-10. Zdejmij podstawe szczerbinki i tam powinno być miejsce na malutką śrubke. Lesio macałem 3 różne boyie (kałachy) i w każdym lufa się gibała. Pozdrawiam gewer Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 Obecnie 4 kałasze boyia tylko w dwóch lufa miała luzy ale wszystko zależy od śruby pod podstawą szczerbinki. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 W Boju lufy gibają się bardzo rzadko, w moim przypadku dwie lufy na trzynaście bojów. W jednym przypadku pomogło mocniejsze dokręcenie śrubki pod podstawą szczerbiny. Drugi problem miałem w replice, którą obecnie przerabiam na PSL, gdzie gibanie pojawiło się po zdjęciu farby. Rumak, z tego co widzę po forum robisz Beryla i ściągałeś pewnie farbę, dlatego masz problem chwiejnej lufy. Popsikaj grubo farbą na obsadę i lufę, a problem zniknie :) Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted November 3, 2011 Report Share Posted November 3, 2011 Dreadzie a ja na 2 posiadane Boyie (AK od GHK też był na podst. Boyia) u dwóch kolebały się lufy;p U mnie jest już cacy, sprawę załatwiły szyny RIS, tylko muszę nit jeden wyklepać bo się zluzował. Porównując SLR S&W z Classic Army z chińskim systemem VFC, ten pierwszy wygrywa 10000:1, tam nic nie ruszało się nawet o jeden milimetr, tylko ten mniejszy realizm nieco przeszkadzał. Farbę tylko zmatowiłem na obsadzie ale problem pojawił się już wcześniej, Chińska precyzja wykonania sprawia, że gibanie to tylko kwestia czasu. Znal'owa obsada, z nieregularnym otworem robi swoje;) Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted November 3, 2011 Report Share Posted November 3, 2011 Chińska precyzja wykonania sprawia, że gibanie to tylko kwestia czasu. Znal'owa obsada, z nieregularnym otworem robi swoje;) Całe szczęście Boyi powoli odchodzi od Znalu. Porównując SLR S&W z Classic Army z chińskim systemem VFC, ten pierwszy wygrywa 10000:1 Znów loteria, w SLRrze SW wszystko latało tak, że sklep w którym macałem te repliki chyba trzy razy wysyłał replikę do dystrybutora z prośbą o wymianę. Może mam szczęście, ale Boyi cenię bardziej biorąc pod uwagę wykonanie zewnętrzne. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted November 3, 2011 Report Share Posted November 3, 2011 A ja mam kolejny problem, tym razem z własnej winy;/ Otóż wygiąłem i to bardzo blaszkę w środku body z prawej strony, która usztywnia całość. I oczywiście zero pomysłów jak to naprawić:( Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted November 3, 2011 Report Share Posted November 3, 2011 A czy ktoś montował w bojcu jakieś tańsze risy? Np. takie albo takie Czy będą one pasować? Czy są one w standardzie VFC czy jeszcze TM? I drugie pytanie... Widział ktoś dostępne i w miarę tanie adaptery kolby do ak na m4? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted November 3, 2011 Report Share Posted November 3, 2011 Będą pasować. Tylko z tego aztekowego zestawu chwyt pistoletowy nie podejdzie do AK74. Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted November 3, 2011 Report Share Posted November 3, 2011 Aha, dzięki za odpowiedź. A jakiś inny chwyt pistoletowy ''tactical'' będzie pasował?? Bo zależy mi na takim ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts