Tuksiak Posted October 17, 2009 Report Share Posted October 17, 2009 Galaxy ma lufy połowę mnie i strzela tak samo celnie i ma tak samo mały rozrzut, jak nie mniejszy... Nie przesadzajmy. Różnica w długości 20 mm, to żadna różnica. A jak ktoś nie czyści regularnie lufy, to ma potem rozrzut. Fakt z tłumikiem znacznie cichnie. Najgłośniej jest przy uchu ;-). Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 17, 2009 Report Share Posted October 17, 2009 To prawda :D. Robiłem ostatnio test. Kumpel stał z moja P90 odemnie około 7m i już ledwo co słyszałem Cegiełke. To jest świetny PM :D Quote Link to post Share on other sites
lynx79 Posted October 17, 2009 Report Share Posted October 17, 2009 Generalnie masz rację, choć ja lubię ten łomot p90. Też robi wrażenie na wrogu. Zwłaszcza jak gdzieś blisko huknie ;) Czy wam też lata klapka od hopupa w tę i z powrotem? Jakiś patent na jej umocowanie poza taśmą klejącą? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 17, 2009 Report Share Posted October 17, 2009 (edited) Może wymontować tą klapkę i dać troszkę izolki na niej. Bo ona lata ponieważ ma luzy :/. Mi tak samo lata. A jak nie troszkę czarnej izolki i zakleić i tyle. Edited October 17, 2009 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
lynx79 Posted October 17, 2009 Report Share Posted October 17, 2009 A czy górny metalowy front, też u was ma luzy? Trochę to wkurzające. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 17, 2009 Report Share Posted October 17, 2009 U mnie luzy są na gwincie przez te głupie śrubki :/. Sposób. Obklejenie izolką tego plastikowego pyrdka w dolnym body i danie usztywnienia nad gwintem. Intrukcja usztywnienia jest wcześniej podane. Quote Link to post Share on other sites
lynx79 Posted October 18, 2009 Report Share Posted October 18, 2009 Wracając do chińskich łapek, dziś na strzelance, bezpiecznik rozpadł się na kilka części bez wyraźnego powodu, chyba, że 5 stopni to za mało dla bezpiecznika. Poza tym replika przestawała strzelać bez wyraźnego powodu. Po wywaleniu bezpiecznika z obudowy, strzela, tylko zobaczymy jak długo... Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted October 18, 2009 Report Share Posted October 18, 2009 No popatrz, moja też dziś spaliła bezpiecznik... przedtem strzelała, jakby bateria siadała. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 18, 2009 Report Share Posted October 18, 2009 Powiedzmy sobie szczerze okablowanie i silnik nie jest mocną stroną Cegiełki. Ale i tak jest cudowna :). Quote Link to post Share on other sites
lynx79 Posted October 18, 2009 Report Share Posted October 18, 2009 Mimo wszystko nie masz pojęcia jak wnerwiające jest, jak podczas szturmu nagle karabin zamiera. Parę uderzeń w kolbę - chwila poprawy i znowu. W końcu wyjęliśmy tę osłonę bezpiecznika i posypało się szkło. Od nowości były z nim problemy (np po założeniu pierwszy raz baterii replika milczała jak zabita), potem poprawiając wtyki rozpadł się na 3 części - tzn. tuleja szklana i 2 zaślepki. A dziś się posypał. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 18, 2009 Report Share Posted October 18, 2009 Widocznie słabszy model się trafił. Bywa i tak. U mnie zero problemów :). Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted October 18, 2009 Report Share Posted October 18, 2009 A co to bezpiecznik? Aaaaaa - ten szklany badziew, co pogarsza ROF i w każdej chwili może stać się przyczyną ucichnięcia repliki? ;-). Pierwsza rzecz jaką wywalam w każdej replice ;-). Quote Link to post Share on other sites
lynx79 Posted October 18, 2009 Report Share Posted October 18, 2009 A tak serio, to do czego wogle bezpiecznik służy, żeby się styki nie popaliły? Czy opłaca się inwestować w Mosfet? Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 A tak serio, to do czego wogle bezpiecznik służy, żeby się styki nie popaliły? Czy opłaca się inwestować w Mosfet? Bezpiecznik ma za zadanie nie dopuścić do spalenia silnika na wypadek przeciążenia, rozwalenia baterii przy zwarciu. Mosfet to elektroniczne urządzenie zastępujące styki, przejmuje od nich role przepuszczania prądu o dużym natężeniu (styki mogą się od tego upalać). Mosfet znacznie wydajniej przekazuje prąd w wyniku czego replika szybciej startuje i osiąga większy rof. Przykład z mojej L85... styki nie były w stanie przenieść prądu o wysokim natężeniu na silnik i replika często milczała, zainstalowanie mosfetu na tych samych stykach sprawiło że replika działa jak złoto. Quote Link to post Share on other sites
lynx79 Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Czy mając mosfet można wywalić bezpiecznik? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Wtedy musisz wywalić bezpiecznik :D. Tylko gdzie w P90 wcisnąć mosfet? Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Spokojnie, upchniesz go obok GB, byle dobrze zrobić. Można w ostateczności pociąć ściankę trzymającą GB i też miejsce sobie wygospodarujesz. Tak w TM`ach robią, a to klon więc nie widzę problemu. Na upartego jak wymieniłem kable u siebie, wywaliłem Tamiję to spokojnie mosiek bym mógł upchać zamiast bezpiecznika i tamijki. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Moim zdaniem wymiana silnika i okablowanie by wystarczyła :D. No i silnik też. Ale ja tam narazie i tak latam na stocku :) Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 O silniku masz parę stron wcześniej, prawie wszyscy wymieniają i kable też. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Ale Tuksiak ja to wiem :D. Bo temacik cały znam. Quote Link to post Share on other sites
lynx79 Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 A czy TEN mosfet się nada? Czy to raczej badziew? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 21, 2009 Report Share Posted October 21, 2009 Wie może ktoś jak rozebrać magazynki low-cap do P90? Odkręciłem wszystkie śrubki. Jedyną przeszkodą to ta stopka. Ale jakoś nie chce zejść. Mam użyć brutalnej siły xD? I co low-capów ACM. Przybył mi dzisiaj nowy mag. I powiem, że jest cięższy od poprzedników. więc moim zdaniem został użyty jakiś lepszy abs. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 21, 2009 Report Share Posted October 21, 2009 A czy TEN mosfet się nada? Czy to raczej badziew? Zrobił bym samemu, wyjdzie Ci 3x taniej i lepiej. Do tego okablowanie w sylikonie, d-connecty i gra. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
jos Posted October 21, 2009 Report Share Posted October 21, 2009 Wie może ktoś jak rozebrać magazynki low-cap do P90? Odkręciłem wszystkie śrubki. Jedyną przeszkodą to ta stopka. Ale jakoś nie chce zejść. Mam użyć brutalnej siły xD? Jeśli to jest idealna kopia maruja (bo z chinolami nie miałem styczności), to w stopce jest taki okrągły guzik. Trzeba go wcisnąć a stopkę zsunąć w bok. Jak ci się uda to napisz, bo jestem ciekaw czy to to samo. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 21, 2009 Report Share Posted October 21, 2009 Plus dla ciebie :D. Jest ten guzik. Dzięki wielkie :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts