Tuksiak Posted October 21, 2009 Report Share Posted October 21, 2009 Jeśli to jest idealna kopia maruja Tak jest to kopia TM 1:1 praktycznie. Z magami włącznie i obarczona wszystkimi błędami jakie miał TM w magach, szczególnie hi-cupach. Z frontem trzeba się trochę pobawić (komuś coś nie pasowało, chyba Jackowi Piratowi jak recenzję robił), ale mój pasował do TM z marszu razem z lufą i komorą. No i GB tutaj w środku to pełny standard. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 23, 2009 Report Share Posted October 23, 2009 Panowie przetoczyło mi się tutaj kiedyś przez temat, że dysza od m4 pasuję do pimpka. Mam w sumie dyszę m4 stockową od CA. Czy nie będzie problemu wmontować? Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted October 23, 2009 Report Share Posted October 23, 2009 Przymierz sobie (przyłóż do złożonego GB nawet będziesz widział) , nie mam teraz pod ręką eMki, żeby Ci powiedzieć ;-). Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 23, 2009 Report Share Posted October 23, 2009 W głębi mej pamięci wychodzi, że wyglądają tak samo. Lecz też chodzi o długość :D. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted October 23, 2009 Report Share Posted October 23, 2009 Ile to wyciągnąć GB z "deski"? - 25 s. Przykładasz i widzisz pasuje, czy nie ;-). Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 Też prawda panie Tuksiak :D Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 Czy do P90 GFC albo ACM będzie pasował silnik PJ http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich...ym_p_j-182.html Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 Tak a czemu nie? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 Dałem do serwisanta cegłe aby wmontował cylinder typu 0, dyszę i lufę stockowa od giety(dałem od razy aby sprawdził jak będą wyglądały osiągi) Dam sprawozdanie jak to wyjdzie. Quote Link to post Share on other sites
lynx79 Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 Udało mi się usztywnić bujający się front metalowy w bardzo prosty sposób. Na dolny front nakleiłem taśmę klejącą w miejscach, gdzie górny do niego przylega. Tym samym zlikwidowałem tę wolną przestrzeń. Nakleiłem taśmę też na krawędzie dolnego body. W szczelinach widać delikatnie taśmę. Taśma była miękka (materiał+plastik na górze, nie wiem jak dokładnie to się nazywa). Dzięki temu udało to się bez problemu wsunąć, a potem trzyma jak złoto. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 W którym miejscu Ci się to bujało? Ja się muszę szarpać żeby zdjąć front, a później motać, żeby go założyć ;-). Quote Link to post Share on other sites
lynx79 Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 Delikatnie na boki bujał się górny metalowy front. Miałem po prostu zbyt duże luzy pomiędzy tymi elementami. A schodził bez najmniejszego problemu. Tak przy okazji, to mieliście w pudełku z repliką wycior do lufy ? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 Tak ja miałem :D. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 Tak jest, mieliście, gdzieś się pewnie szwenda, bo na co komu wycior co ma 3 cm ;-), dobra żartowałem, może ze 20, w każdym bądź razie i tak taki nie w pe, ni w de jest ;-). Zobacz lepiej czy Ci się body nie rozjechało z przodu jakimś cudem. Tył się namiętnie rozjeżdża i trzeba podebrać w miejscu gdzie włazi bata, choć mój jak zaliczył glebę to domagał się klejenia z tyłu, bo się wyrobiły trzpienie mocująco-ustalające. Może to samo masz z przodu. Quote Link to post Share on other sites
lynx79 Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 (edited) Body zwarte i ani drgnie. Najwyraźniej za luźny był ten pipsztok z przodu, który trzyma body lub za bardzo zeszlifowane górne body. Może za mało farby położyli. Cóż chińskie łapki ;) Edited October 25, 2009 by lynx79 Quote Link to post Share on other sites
99TOMCAT Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 W którym miejscu Ci się to bujało? Ja się muszę szarpać żeby zdjąć front, a później motać, żeby go założyć ;-). U mnie wchodził lekko i przyjemnie front na stokowej lufie. Teraz z precką df są duże problemy z zakładaniem i zdejmowaniem frontu - widać lufa usztywniła to i owo.... Trochę się boję o komorę ale z 2 strony nie mam powodu zbyt często frontu zdejmować. Quote Link to post Share on other sites
lynx79 Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 U mnie łatwo się zakładało na stokowej jak lufie DF. Odnosiłem wrażenie, że górny front zbyt luźno siedzi w dolnej części. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 Ja przez tego piposzka mam luzy na gwincie. Troszkę izolki na niego i po sprawie :D Quote Link to post Share on other sites
Grzesiek34232 Posted October 28, 2009 Report Share Posted October 28, 2009 Gwint w P90 jest taki fikuśny, że połowa górnego gwintu gwintu jest jakby odcięta. Czy to nie powoduje, że tłumik dźwięku się chybocze lub rusza na boki tym samym zmieniając tor lotu kulki? Bo tłumik płomienia się dość mocno chybocze :wink: Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted October 28, 2009 Report Share Posted October 28, 2009 (edited) Nie powoduje, tłumik nakręcasz dalej i ta "obcięta" część w tym, że tłumik jest przytwierdzony do repliki, nie bierze już w ogóle udziału. EDYTA: żeby zobrazować ten brak problemu, to sobie po prostu obetnij ten kawałek gwintu, nawet łatwiej się będzie tłumik nakręcać. Edited October 28, 2009 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
Grzesiek34232 Posted October 29, 2009 Report Share Posted October 29, 2009 Chyba to faktycznie obetnę bo to tylko przeszkadza w przykręcaniu tłumika ;-) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 29, 2009 Report Share Posted October 29, 2009 Jakby co można montować dyszę od m4. Wszystko śmiga :D. Jak będę miał czas to przestrzelam "pimpusia" i powiem jakie efekty daje zmiana cylindra,dyszy i dłuższa lufa. Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 He he, polecam te tłumoki Silesii do p90. Są idealne, nie za długie i nie za krótkie. No i leciutkie. Bardzo dobrze tłumią, ale niestety - bujają się na tym kijowym gwincie. Ale wystarczy tej nakrętki nie zdejmować i dać tłumikowi z niej kontrę - jest w miarę stabilnie. Btw. z czego jest ten gwint? Gównolit? Stal? Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 Tłumiki z taiwana też są idealne, a pomimo tego, że odkręcam go za każdym razem do transportu repliki i gwint już taki średni jest na replice, nic się nie buja :), a tłumią doskonale. Gwint zrobiony z gównolitu jest w replice. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 (edited) Potwierdzam co piszę Tuksiak. Tłumiki z Taiwanguna też dają radę i tłumią bardzo dobrze. Mam też 2 tłumiki od Silesii więc wiem co mówię :) I jeszcze słów kilka na temat problemów z bujaniem się tłumika dźwięku w chińskich P90. U mnie gibie się sama część lufy zewnętrznej (lekko, ale jednak), dodając do tego luzy na gwincie praktycznie nie możliwe było używanie dłuższego tłumika bez kombinowania. Przy dluższych tłumikach (ok 200mm) ustawienie ich tak, aby nie miały luzów i kulki nie obijały się o tłumik było cholernie trudne. W takim przypadku dobrym kompromisem są niewielkie tłumiki G&G SS-100 lub Mikro od Silesii. Efekt wytłumienia troszkę gorszy, ale przynajmniej jest spokój. ;] No chyba że ktoś lubi kombinować... Edited October 30, 2009 by slepy Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts