zombie_snake Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 (edited) Puchę DBAL-I dostanie :P Niech pokombinuje chłopak :D Wydmuszki AN/PRC-152 są dostępne na ebairsofcie. Edited January 2, 2011 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 (edited) Ale to tylko wydmuszki a nie działające radio? Bo były MBITRy działające, ale kopie. Edited January 2, 2011 by denvey Quote Link to post Share on other sites
Kleju Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 (edited) Ja mówiłem o polskich sklepach internatowych. Na Jebaju jest wszystko, proszę : http://cgi.ebay.pl/Dboys-DBAL-battery-box-/150540391353?pt=UK_SportingGoods_OtherSports&hash=item230ce813b9#ht_2325wt_1009 a teraz pytanie, jeśli chodzi o ten kombi nomexowy, ale polski... gdzie mogę o tym poczytać? nigdzie żem nie znalazł, z góry dzięki. Edited January 2, 2011 by Kleju Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_ladowarki_pojemniki_na_akumulatory/pojemnik_na_baterie_w_formie_dbal-i_p_j-305.html To przypadkiem nie to samo ? :D Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 Ale oni mają DBAL-2A a nie DBAL-I. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 Ten dziwnie się nosi.. - http://i567.photobucket.com/albums/ss116/Maciej_Andrys_020/aDSC_0687.jpg - http://i567.photobucket.com/albums/ss116/Maciej_Andrys_020/aDSC_0801.jpg :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Sebo_NS Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 W magazynie Special Ops piszą ,że używają ANPEQ 15 i DBAL-2... Quote Link to post Share on other sites
Kleju Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 Serio? w którym numerze? chodzi Ci o ostatni? Jeśli tak, to być może, bo tego nie posiadam jeszcze. Doszły mnie słuchy, że są tam artykuły o polskich specjalsach, historia PSK. Tak więc nie neguję ;] Osobiście na żadnej z fotek nie widziałem operatora z Lublińca gdzie na szynach z Picatinny ma 15-stkę. Poka jakąś fotkę. Quote Link to post Share on other sites
Sebo_NS Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 Któryś z 2009 roku gdy były opisywane 416-tki które otrzymał pułk. Jeśli chodzi o nowy numer to jutro idę kupić ,bo widziałem na necie ,że o 1PSK piszą. Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 (edited) W ostanim Special Opsie nic nie pisze o PEQ-15, nie cygańcie. Żadne foty tego nie udokumentowały. Może pomyliło się wam z CBŚem. Co do lasera, to MJDS i GUnit też biegają z DBAL-2, najprawdopodobniej zakupy DWSu. PSK miał je jeszcze na Berylach. Co do wydmuszki AN/PRC - można tam przecież wsadzić PMRkę. Edited January 2, 2011 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
Sebo_NS Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 (edited) Któryś z 2009 roku gdy były opisywane 416-tki które otrzymał pułk. J Jutro przepiszę kawałek. Edited January 2, 2011 by Sebo_NS Quote Link to post Share on other sites
Sebo_NS Posted January 3, 2011 Report Share Posted January 3, 2011 SPECIAL OPS 1/2 (2) 2010 Informacje z artykułu "HK 416 w Polsce" ...Część z nich doposażono w 40-mm granatniki podwieszane HK ELM (AG-HK416) oraz takie akcesoria jak: chwyty przednie, kanadyjskie celowniki ELCAN Specter DR (SU-231/PEQ), nowe laserowe wskaźniki celu Laser Devices DBAL-A2(Dual BeamAiming Laser, Advanced - AN/PEQ 15A)... Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted January 3, 2011 Report Share Posted January 3, 2011 (edited) Obok celowników holograficznych EOTech HWS, które obecnie stały się podstawowym urządzeniem tego rodzaju w całym Wojsku Polskim, broń komandosów wyposażana jest również w laserowe wskaźniki/podświetlacze celu Laser Devices DBAL-A2 (Dual Beam Aiming Laser, Advanced2) zamawiane również przez amerykańskie siły zbrojne (pod oznaczeniem AN/PEQ-15A). http://www.altair.com.pl/cz-art-1660 Nie musicie się zgadzać, wystarczy, ze będziecie mnie wielbić na kolanach :wink: Edited January 3, 2011 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
Kleju Posted January 4, 2011 Report Share Posted January 4, 2011 (edited) Ja się nie zgadzam, ja to kwestionuję. Puenta sprawy : DBAL-A2 (Dual Beam Aiming Laser, Advanced2) zamawiane również przez amerykańskie siły zbrojne (pod oznaczeniem AN/PEQ-15A). Tak nawiasem, wbijać, czytać i dyskutować : http://www.grom.mil.pl/forum/viewtopic.php?t=655 Edited January 4, 2011 by Kleju Quote Link to post Share on other sites
Lupuss Posted January 4, 2011 Report Share Posted January 4, 2011 Czy 1PSK używa plecaków Janysport PP25? Pozdrawiam, Lupuss Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted January 4, 2011 Report Share Posted January 4, 2011 http://www.psk.mil.pl/images/twierdza10/9.jpg Quote Link to post Share on other sites
Kleju Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 Teraz z mojej strony pytanko. Jakie paski? Na fotach widać parciane WP, LC2 US, Rescue Belty BHI, a jakie Duty Belty? w wz93 no fotach ze strzelnicy widziałem, czyżby MIWO?] i czy używają pasków BDU? Quote Link to post Share on other sites
Piasek89 Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 Duty belty to takie jak kot sobie zanabędzie. Masz wybór: MIWO P., MIWO L., Eagle, BHI, LBT, SPECOPS i pewnie jeszcze parę innych :wink: A ten pas o którym piszesz to któreś MIWO. Z paskiem od BDU nigdy się nie spotkałem. Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Tak przy okazji, w "Broni i Amunicji" (nr 05/2010, wrzesień październik) jest relacja z ćwiczeń Jackal Stone 2010, gdzie strona polska była dosyć licznie reprezentowana przez PSK, znajduje się tam sporo dość dokładnych zdjęć żołnierzy w różnych wersjach oporządzenia. Quote Link to post Share on other sites
Kleju Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 (edited) Widzieli, widzieli. A co do fotek tam zamieszczonych to chyba wszystkie są udostępnione na stronie WS i Military photos. Edited January 6, 2011 by Kleju Quote Link to post Share on other sites
amper Posted January 10, 2011 Report Share Posted January 10, 2011 Witam, w ostatnim nr SPECIAL OPS tj. nr 11-12/2010, na zdjęciach chłopaków z Lublińca przy prezentacji sprzętu, jest aparat fotograficzny bodajże Nikon, moze ktoś to potwierdzić i napisać coś więcej, jakie body, obiektyw itp. Quote Link to post Share on other sites
ZOMER666 Posted January 10, 2011 Report Share Posted January 10, 2011 Aparat wygląda mi na coś pokroju Nikon D300 lub D700 a obiektyw to prawdopodobnie Nikkor AF-S 70-200 mm f/2.8G IF-ED VR, ale trochę za małe zdjęcie w gazecie mam żeby być pewny, no i ja używam Canona i jak by był tam Canon to bym od razu wiedział:) Quote Link to post Share on other sites
WojaKwz Posted January 15, 2011 Report Share Posted January 15, 2011 Witam, mam pytanko. Czy mógłbym otrzymać jakieś fotki operatorów 1psk. Z Mot'ami i iba jednocześnie? Bo tylko second'y 3c te widzę. A chciałbym wziąć iba, bardziej mnie rajcuje. Ogólnie fotki ich z iba. Co do butów mogę biegać w monowskich Demarach mon/928? I tak przerzucę się na pustynne, ale demary są na zime, itp. Proszę mi nie mówić, tylko jakie fajne są kamizelki zintegrowane na miwo itp. Robię stylizachę/reko na psk w tymże roku, i taki szpej mnie bardziej rajcuje :) Pozdrawiam Wojak Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted January 15, 2011 Report Share Posted January 15, 2011 Z którego roku robisz to reko? Szczerze mówiąc to nie przypominam sobie, żeby Lubliniec śmigał w IBA. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted January 15, 2011 Report Share Posted January 15, 2011 4ta strona, post nr 77, zdjęcie drugie. Voila. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts