Azur Posted July 11, 2013 Report Share Posted July 11, 2013 Sami komandosi mówią "jaki pan, taki kram". Tak więc jeśli chodzi o reko, czy stylizację, to ramy są bardzo szerokie. Więc jak napisał ZuBer - co kto lubi ;) Quote Link to post Share on other sites
butelka Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 https://www.facebook.com/JednostkaWojskowaKomandosow?fref=ts Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 https://www.facebook...andosow?fref=ts Ehh.. https://www.facebook.com/pages/JWK-LUBLINIEC/227058857357789?ref=ts&fref=ts :P Quote Link to post Share on other sites
butelka Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 Wiem o tym oczywiście, po prostu tamten Fanpage jest oficjalny i powstał parę godzin temu, a i informacje na nich mogą być różne. ;) Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 Tyle, że strona "JWK Lubliniec" prowadzona jest przez symaptyka. "Cisi i skuteczni" tworzą i moderują ludzie z jednostki. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 (edited) Tyle, że strona "JWK Lubliniec" prowadzona jest przez symaptyka. "Cisi i skuteczni" tworzą i moderują ludzie z jednostki. Jeśli to prawda to dzięki :icon_biggrin: Odniosłem wrażenie, że to kolejny fanpage prowadzony przez sympatyka. Edited July 31, 2013 by OFF Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 Nie jest to prawda, profil "JWK Lubliniec" prowadzi osoba związana z JWK i bynajmniej nie więziami sympatii. Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 A widzisz. Ja znalazłem informację, że to sympatycy. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 Nieprawdziwa w takim razie ;) Quote Link to post Share on other sites
jakim Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Zdjęcia z obchodów: (więcej niebawem) Quote Link to post Share on other sites
maerik Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Ale czyściochy! :) Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Na ostatniej fotce karabin wygląda jak replika ASG :P . Quote Link to post Share on other sites
KoValus Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Na ostatnim zdjęciu gość ma chyba SPC od Eagla. Quote Link to post Share on other sites
LittleBird Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 Ale czyściochy! :icon_smile: Przyczyna może być bardziej prozaiczna niż się wydaje. Tradycje "Zośki" przejął pion dowodzenia Jednostki. Czyli prędzej zobaczysz ich jak operują długopisem i zszywaczem. Choć nie wykluczone że panowie na fotach są w trakcie "podstawówki", stąd szpeje i te pe. Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 Ale że co? Mieli przyjść brudni na obchody? Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 Ale że co? Mieli przyjść brudni na obchody? Ech, chodziło raczej o proste wyszpejowanie. Dlaczego, wyjaśnił LittleBird. Co do fanpejdża JWK Lubliniec - prowadzi go nie jeden, a dwóch ludzi z tego co wiem, obaj emeryci. ;) Quote Link to post Share on other sites
LittleBird Posted August 8, 2013 Report Share Posted August 8, 2013 Z oficjalnej strony. Foty z wczoraj. Quote Link to post Share on other sites
Czubaka Posted August 11, 2013 Report Share Posted August 11, 2013 http://www.currahee.pl/produkt/kamizelka-pc-qr-ld Szukam jakiegoś wyczerpującego opisu tej kamizelki używanej przez JWK Quote Link to post Share on other sites
dawidcwik Posted August 11, 2013 Report Share Posted August 11, 2013 Co chcesz wiedzieć? Daj znaki na PW to coś tam naskrobię, miałem ją, miałem siouxa..sioux wg mnie mniej przekombinowany.. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted August 11, 2013 Report Share Posted August 11, 2013 Ogólnie jakoś przekombinowany nie jest, regulacja ramion metalowymi oczkami, cummer ściągany taśmami z regulatorami. Nie wiem co może być w niej przekombinowane moim zdaniem. Taka klasyka oparta na LBT6094 z dodanym QR i zmianami kosmetycznymi. Quote Link to post Share on other sites
Aimar12 Posted August 19, 2013 Report Share Posted August 19, 2013 Śląski Air Show Quote Link to post Share on other sites
Jumbo Posted August 25, 2013 Report Share Posted August 25, 2013 (edited) Przekopałem temat ale nic nie znalazłem, albo po prostu nie potrafię szukać. Czy jest ktoś w stanie odpowiedzieć/pomóc na pytanie na jakich spadochronach skaczą chłopaki z JWK? Wiadomo że jest to spadochron szybujący tzw. "skrzydło". Chodzi mi konkretnie jaki to model i czy jest on na wyposarzeniu Wosjk Speclanych czy WP również, widziałem podobne jak nie te same u chłopaków z 2 pułku rozpoznawczego z Hrubieszowa. (a ciekawi mnie to bo też skaczę, że tak prywatą polecę) Byłem wczoraj na festynie komandosa w Dziwnowie i nie zatrybiłem aby się zapytać, no cóż zaćmiło mnie. P.S. Jak wiemy wczorajszy dzień przyniósł nam smutną informację o śmierci chor. Mirosława Łuckiego poległego w Afganistanie. Cześć jego pamięci! Edited August 25, 2013 by Jumbo Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted August 25, 2013 Report Share Posted August 25, 2013 To AD-2000 Quote Link to post Share on other sites
miller44 Posted August 25, 2013 Report Share Posted August 25, 2013 To AD-2000 Czyli pokrowiec a'la AD-95 plus dwie czasze od Falcona. Fajny sprzęt jak się przejdzie na to z "glebojeba". Tak jakby zamiast napchanym autobusem jeździć markowym samochodem. Quote Link to post Share on other sites
Jumbo Posted August 25, 2013 Report Share Posted August 25, 2013 Dzięki za info. Znalazłem na stronie producenta, może komuś się przyda. https://www.air-pol.com.pl/spadochrony/ad-2000.html Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts