Bednar19951 Posted January 2, 2015 Report Share Posted January 2, 2015 Tak bardziej fachowo, to od siebie polecam dać preckę, lipo 7v i gumkę g&g zieloną. Akurat komory od Boyi są niezłe ale zawsze można wymienić, choć ja tam nie widzę różnicy między plastikiem a metalem, byle by był szczelny. A jak gwarancja się skończy w pierwszej kolejności wymienić dyszę na dłuższą. Ta stockowa jest TRAGICZNA, wymiana dała mi prawie 50FPS więcej. (z 370kilka na 420) Z tuningu zewnętrznego, to obowiązkowe drewna z ostrego, postarzenie papierem ściernym na mokro, można oksydę na zimno dać. Można też spróbować założyć jaskółkę pod optykę, ale trzeba by przy niej piłować kolbę i ja nie ryzykowałem, że mi się złamie później. Quote Link to post Share on other sites
szczyp Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 Z magazynków przewijających się w temacie to na rynku albo nie ma albo są drogie. Cymy nie chcę brać, bo jak było pisane, może spowodować spadek fpsów. Obecnie widzę na allegro metalowe ACM, GFC i battleaxe w stosunkowo niskich cenach. Ktoś używał któregoś z wyżej wymieniowych? Jakieś zacinki czy inne niekompatybilności z rk-10? Quote Link to post Share on other sites
hamilkar Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 mam magi cymy i podają rewelacyjnie, nic nie było piłowane a ten spadek fps to jakaś bujda Quote Link to post Share on other sites
Bednar19951 Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 (edited) Mi rewelacyjnie wchodzą bakelitowe midcapy cymy. Bez piłowania i podają bez problemów. Trochę papieru ściernego, bejcy i również nieźle wyglądają. Edited April 13, 2015 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
GHOST676 Posted May 2, 2015 Report Share Posted May 2, 2015 Witam proszę o radę, mam batki 7,4 turnig 1300 mah , 25-30c, podłaczają je do ak, pracuje chwile i nie chce strzelać karabin, myśle że to sprawa silnika, powiedziecie mi jaki silnik kupić do tej repliki???? Czy warto kupić krótki silnik jg czy zainwestować w guardera?? Quote Link to post Share on other sites
Wethao Posted July 2, 2015 Report Share Posted July 2, 2015 Jakie polecacie batki to tej repliki? Właśnie przyszła i zastanawiam się nad szybką wymianą baterii :D Wysłane z mojego HTC One X+ przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted July 2, 2015 Report Share Posted July 2, 2015 Lipo sticki. Quote Link to post Share on other sites
Wethao Posted July 2, 2015 Report Share Posted July 2, 2015 Jakiego producenta wybrać? Tak do 120zl. Lepiej kupić w modelarskim? Wysłane z mojego HTC One X+ przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted July 2, 2015 Report Share Posted July 2, 2015 Turnigy, w modelarskim lub na alledrogo. Ktoś w komisie tym też handluje. Quote Link to post Share on other sites
Wethao Posted July 2, 2015 Report Share Posted July 2, 2015 Wytrzyma 11,1? Opłaca się taki brać? Wysłane z mojego HTC One X+ przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Toczu-Toczu Posted July 7, 2015 Report Share Posted July 7, 2015 Chciałem się spytać o magi do RK-10S bo nie wiem które kupić, a boya są trudno dostępne i średnie jakościowo, szczególnie low capy i midy :D Quote Link to post Share on other sites
szczyp Posted July 7, 2015 Report Share Posted July 7, 2015 Mam midy boyia (dorwałem na allegro) i ze sklepu midy cymy. Najpierw wydawało mi się, że cymy są lepsze, bo boyicowe się czasem cięły. Teraz jest odwrotnie... Quote Link to post Share on other sites
mistrz25 Posted February 8, 2016 Report Share Posted February 8, 2016 Szybkie pytanie, najtańsze risy na front czyli nakladka na rurę gazową i ten dolny chwyt? Quote Link to post Share on other sites
UberSoldier Posted February 8, 2016 Report Share Posted February 8, 2016 http://azteko.pl/chwyt-przedni-okladzina-ak-z-ris-p-46.html Są do systemu TM ale po lekkim dopasowaniu pasują do Boyi. Sam mam takie założone. Quote Link to post Share on other sites
mistrz25 Posted February 9, 2016 Report Share Posted February 9, 2016 Dobra teraz nastepne pytanie z innej beczki, stało się tak że kolba się posypała w rękach :D i teraz nie blokuje się w żadnej pozycji. Ma ktoś pomysł jak to naprawić? Ew. mam jeszcze kolbę CTR do m4 i myślę nad przymocowaniem jej, ale narazie nie wpadłem na to w jaki sposób to zrobić. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 9, 2016 Report Share Posted February 9, 2016 Mocowanie tej składanej kolby to jakiś ponury żart. Części zamiennych kupić się nie da, więc pozostaje zaspawanie tego na amen. A jeśli chcesz kolbę od M4 dopasować to... chyba wiercenie korpusu i kombinowanie z takim podłączeniem pozostaje. Quote Link to post Share on other sites
UberSoldier Posted February 9, 2016 Report Share Posted February 9, 2016 Zrobić jak ja - zaspawać :teethh: Quote Link to post Share on other sites
mistrz25 Posted February 10, 2016 Report Share Posted February 10, 2016 http://azteko.pl/chw...z-ris-p-46.html Są do systemu TM ale po lekkim dopasowaniu pasują do Boyi. Sam mam takie założone. Szyny mi właśnie przyszły i główkuje jak to dopasować. Ale za nic w świecie mi nie idzie. Dałbyś radę mi wytłumaczyć jak ty to zrobiłeś? Quote Link to post Share on other sites
UberSoldier Posted February 10, 2016 Report Share Posted February 10, 2016 Ja wypaliłem dziurę na wycior i lekko przyszlifowałem przy uchu zawieszenia. Potem najpierw zakładasz wycior i przekładasz go przez nową dziurkę i dopychasz do końca. Następnie zakładasz łoże - powinien lekko najść na blachę korpusu z obu stron i tadam - działa. Na fotach u mnie w profilu widać jak to powinno wyglądać. Trochę kombinowania jest ale nikt nie mówił że najtańsze od tak będą pasować. Quote Link to post Share on other sites
mistrz25 Posted February 10, 2016 Report Share Posted February 10, 2016 Zdawałem sobie sprawę, że będzie kombinowanie, już wszystko gra. Zrobiłem tak z tą dziurką i jeszcze troche poxipolu użyłem żeby wszystko sztywno siedziało. Po ukończeniu pracy i malowaniu wrzucę fotkę. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 10, 2016 Report Share Posted February 10, 2016 Możesz dodać atrapę adaptera kolby AR do AKMSa (nie musi być wielce wytrzymałe, skoro kolbę już masz zamontowaną): Quote Link to post Share on other sites
Pokorsky Posted February 21, 2016 Report Share Posted February 21, 2016 Jaka jest długość dyszy w RK-10S? Quote Link to post Share on other sites
Mordobit96 Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 Witam, Macie jakieś pomysły na luzy podstawy szczerbinki ? Po każdym przebiegniętym metrze musza ją przekręcać bo ciągle ucieka mi na prawą stronę i za nic nie wiem czym to może być spowodowane. Quote Link to post Share on other sites
Trela Posted March 20, 2016 Report Share Posted March 20, 2016 (edited) Mam pytanie, czy do RK-10S pasują magazynki LCT? Edited March 20, 2016 by Trela Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 23, 2016 Report Share Posted March 23, 2016 znając BOYI to będzie trzeba przypiłować zatrzask magazynka Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts