Jey85 Posted October 10, 2016 Report Share Posted October 10, 2016 Planuje zakupić replike w w wersji 10S,Następnie wsadzić do niej wlasne bebechy z Cymy. Zależy mi n replice z solidną skorupą. RK jest tego warta czyle liej pozostać przy cymach? Na E&L raczej mnie niestać Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted October 10, 2016 Report Share Posted October 10, 2016 Kolba ma swoje humory i jest bez wątpienia najsłabszym elementem całości. Nie zmienia to jednak faktu, że w porównaniu do cymy wypada stokroć lepiej. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted October 10, 2016 Report Share Posted October 10, 2016 Jak nie musi być akms, to lepij kup force core'a, np suczkę. Akms to koszt koło 6 stów flaki cymy koło 150zł. Nie lepiej kupić od razu lepszą budę? Blacha w bojcu jest grubości kartki papieru... Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted October 10, 2016 Report Share Posted October 10, 2016 Flaki juz mam. Chce zmienic obecna bude na cos czego duzo jest w wp. Stad akms, aksu odpada bo szkoda lufy promka. Planem b jest kupno po prostu ak cymy z drugiej reki, tyle ze calego Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted October 10, 2016 Report Share Posted October 10, 2016 Planuje zakupić replike w w wersji 10S,Następnie wsadzić do niej wlasne bebechy z Cymy. Zależy mi n replice z solidną skorupą. RK jest tego warta czyle liej pozostać przy cymach? Na E&L raczej mnie niestać Kolba AKMS wykonaniu boyi to jest dramat. Dobrze być tego świadmym jeżeli nie miałeś kontaktu z tego typu konstrukcją; tym bardziej od boyi. U mnie główny rygiel kolby był ze znalu, mimo że to byla wersja "S". Wyrabia się i cała kolba łapie luzy. Przy obecnych cenach boyi jest całkowicie nieopłacalne - Rk-10S 631,04 PLN ; AKS-74 ForceCore 730,73 PLN. Za 100 zł więcej od boja dostajesz replikę na zupełnie innym poziomie wykonania. Za 715 jest konwersja E&L http://gunfire.pl/pr...-ELS-74-MN.html ,ale chyba lepiej kupić kompletną replikę FC i niechciany gearbox wystawić na komis. Tak, czytałem że ma być coś używane w WP. Jak dla mnie to robisz sobie spory problem tym wymogiem, bo za te pieniądze nie dostaniesz przyzwoitej (moim zdaniem) budy AKM/AKMS, ale możesz mieć "high-endowe" AKS-74 lub jego pochodne. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted October 12, 2016 Report Share Posted October 12, 2016 Cenne rady,myślę teraz nad ta konwersją albo kupnem E&L w pożądanej wersji Quote Link to post Share on other sites
XsErO Posted October 15, 2016 Report Share Posted October 15, 2016 Takie pytanko jak dostać się do kolby żeby ją odkręcić ? Bo chciałem ściągnąć i zobaczyć na czym się trzyma kolba bo jeśli nie jest to jakiś ogromny element wytoczyć taki ze stali, ale problemem jest samo dostanie się do tego :) Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted October 15, 2016 Report Share Posted October 15, 2016 Z tego co pamiętam, to będziesz musiał wyjąć gearbox, żeby mieć dostęp to wewnętrznej cześci zawiasu kolby. Odkręć stalowy pierścień (zewnętrzny, ten bączkiem do zaczepienia paska) obracając nim przeciwnie do ruchu wskazówek zegara, ale upewnij się czy na jego krawędzi nie ma gdzieś małego imbusa. Mechanizm ryglujący powinien się dać wsunąć do środka komory zamkowej. Z prawej strony to się chyba od środka rozkręcało. Ogólnie nic trudnego. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted October 15, 2016 Report Share Posted October 15, 2016 Jey, obecnie masz w promocji budę AKMSa od E&L za 830zł: http://gunfire.pl/product-pol-1152211492-Kompletny-zestaw-konwersyjny-ELAKMS.html Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted October 16, 2016 Report Share Posted October 16, 2016 Kurde, kupiłem już forca za 730, Quote Link to post Share on other sites
MaRaSMD Posted June 15, 2017 Report Share Posted June 15, 2017 Witam. Mam problem z moim Rk10s, otóż pokrywa komory zamkowej jest za krótka przez co lata i potrafi wypadać. Z tego co czytałem wiele egzemplarzy tak ma. Czy ktoś może poradził sobie z tym problemem? Ewentualnie orientuje się ktoś jaka inna pokrywa mogłaby pasować? Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted June 15, 2017 Report Share Posted June 15, 2017 W nowym ze sklepu? Odsyłaj. Jeśli w używce, o ile nie jest za duża różnica, to możesz odgiąć trochę tył dekla - minimalnie go przez to wydłużając. Quote Link to post Share on other sites
MaRaSMD Posted June 15, 2017 Report Share Posted June 15, 2017 Wielkie dzięki. Na szczęście jest nowy to odeślę. Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 16, 2017 Report Share Posted June 16, 2017 Odginaj tył pokrywy gdzie jest zatrzask. Odeslenie nie pomoze. Wszystkie tak maja. Quote Link to post Share on other sites
Lhash1 Posted June 16, 2017 Report Share Posted June 16, 2017 U mnie też jest za krótka, ale nie do tego stopnia żeby wypadać. Raczej stabilnie się trzyma. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
MaRaSMD Posted June 16, 2017 Report Share Posted June 16, 2017 Wygiąłem ten tył pokrywy kombinerkami delikatnie i teraz trzyma mocno jak w ostrym :D także problem rozwiązany. Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Haunted Posted June 16, 2017 Report Share Posted June 16, 2017 (edited) Witam :icon_smile: Jestem na etapie kupna RK-10S, mam pytanie do posiadaczy. Co kupić razem z repliką ? Zapasowy akumulator ? Jeszcze jeden magazynek typu mid ? Chciałbym mieć przyrządy celownicze, co potrzebuję ? gumkę hop-up dobrze jest wymienić na starcie ? I jak szukać tych części ? Jest tego bardzo dużo a Ja nie wiem co będzie pasować.. Pozdrawiam :icon_smile: Edited June 16, 2017 by Haunted Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted December 15, 2017 Report Share Posted December 15, 2017 Czy kolanko gazowe od AK-74 podejdzie pod tego AKMSa? Da radę to nieinwazyjnie wymienić? Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted December 15, 2017 Report Share Posted December 15, 2017 Da radę, teoretycznie. Choć cyma/boyi mają czasem różne średnice, rozstawy. No ale jak masz znalową lufę to nie robi to różnicy bo piny i tak wbijesz, choćby na siłę. Sam to przerabiałem. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted December 15, 2017 Report Share Posted December 15, 2017 To fajnie wiedzieć. :D Dzięki za info. A miałeś może do tej repliki magi od MAGa? Miałem kiedyś RK-01, ale magazynków nie miałem i ciekaw jestem jak się one wpasowują pod Boyi. Czy mają luzy, czy nie. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted December 15, 2017 Report Share Posted December 15, 2017 MAGi mogą mieć luzy, jednak są spoko wykonane i nieźle podają. Jedyny minus, to niewymienne zęby, ale też nie jest tak łatwo je połamać (jeśli nie dostają ostro po dupie) Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted December 15, 2017 Report Share Posted December 15, 2017 Magi mam i sobie chwalę. :D Tylko zastanawiało mnie czy będą pasować bez piłowania. Czyli będzie trzeba ścianki body podkleić, by się sztywno zapinały. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 18, 2018 Report Share Posted April 18, 2018 Jestem na etapie ersoftowego powrotu i zauważyłem RK-10 w wersji SW za ~500 zł na TG - czy te repliki wciąż są warte swojej ceny? Pamiętam, że kiedyś w oparciu o nie można było spokojnie budować sobie customy na ostrych częściach. Swoją drogą - czy ktoś na WMASGu dorabia stalowe lufy zewnętrzne? Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted April 18, 2018 Report Share Posted April 18, 2018 Wszystkie sprzedawane aktualnie wersje "stalowe" mają suwadło ze znalu a trafiają się i kolanka gazowe też ze znalu. Quote Link to post Share on other sites
McKogut87 Posted April 18, 2018 Report Share Posted April 18, 2018 byłem ostatnio w TG na sklepie i suwadło i kolanko przyciąga magnes więc albo stal albo żeliwo jedynie lufa zewnętrza z alu jest :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts