Ohtar Posted March 21, 2010 Author Report Share Posted March 21, 2010 (edited) Mi się wydaje, że do strzelania z UAVa działkiem trzeba mieć ostatnią specjalizację w pojazdach (alternative fire, czy coś takiego). Bardzo dobrze Ci się wydaje :) Aczkolwiek ja na uav używam albo mocniejszego pierdzielnięcia głównej broni, albo ulepszonej optyki. UAV służy do spotowania w moim wypadku i wyłuskiwania smakowitszych kąsków (czołgi, helikoptery na ziemii, broń stacjonarna, kolesie rozbrajający bombę). Na x360 karabin masz albo na RB albo na RT. Raczej RT. EDIT - czołg z granatnika jak najbardziej można zniszczyć, udała mi się ta sztuka na T90 po przejściach. O ile dobrze pamiętam, to i mnie kiedyś z granatnika zniszczył przeciwnik. Stronka ze statystykami. Można sygnaturki sobie od razu uczynić. http://bfbc2.elxx.net/stats/ps3/Ohtar1985 Edited March 21, 2010 by Ohtar Quote Link to post Share on other sites
stockmann Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 Na twoim miejscu uważnie bym to sprawdził ponownie, wczoraj wyszedł update serwerów (R7) i M1 już jest dostępny dla weteranów :) Sprawdzałem. Status weterana 1, w odblokowanych jest a w oknie wyboru jak nie było tak nie ma... Quote Link to post Share on other sites
Spicmir Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 ja gdzieś czytałem ze chyba musisz miec 2 zeby miec ten unlock. Ja mam 5 ( bf2142 i NS nie chcą wejść) i m1 mam - bez szału ale klimat jest. Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted March 21, 2010 Author Report Share Posted March 21, 2010 ja gdzieś czytałem ze chyba musisz miec 2 zeby miec ten unlock. Ja mam 5 ( bf2142 i NS nie chcą wejść) i m1 mam - bez szału ale klimat jest. Wystarczy 1. Mi odblokowało się dopiero po patchu 1.01 (wersja PS3). Quote Link to post Share on other sites
Spicmir Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 Cofam swe słowa na temat m1 - grałem dziś na serwerze HC z wyłączonym wszystkim i włączonym FF i powiem : celna mocna dobra jak i na duże dystanse jak i na walkę w zwarciu. Jedyny minus ze nie naliczają jej się puki co statystyki - czyli czekamy na patcha. Quote Link to post Share on other sites
PrezesOi Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 (edited) Co do weterana. 1. to co jest wyświetlane w grze, to wasza ranga -1. Czyli-macie rangę 5 na stronie, to w grze wyświetli wam 4. 2. teoretycznie wystarcza "1" w grze żeby mieć M1 dostępne, jednak po tym ostatnim patchu ja miałem "z marszu" a mój koleś nie... dopiero jak podniósł z gleby mój kit z M1 i zdechł za chwile, to w magiczny sposób się pojawił u niego też. EA games-its magic... Edited March 21, 2010 by PrezesOi Quote Link to post Share on other sites
stockmann Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 Co do weterana. 1. to co jest wyświetlane w grze, to wasza ranga -1. Czyli-macie rangę 5 na stronie, to w grze wyświetli wam 4. 2. teoretycznie wystarcza "1" w grze żeby mieć M1 dostępne, jednak po tym ostatnim patchu ja miałem "z marszu" a mój koleś nie... dopiero jak podniósł z gleby mój kit z M1 i zdechł za chwile, to w magiczny sposób się pojawił u niego też. EA games-its magic... W takim razie, chętny pomóc weteranowi odnaleźć jego M1 ? ;] Please help. Quote Link to post Share on other sites
Spicmir Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 Wyczytałem na forum że problem z nieprzejrzystą osłona wizjera w działku stacjonarnym wynika z gry pod dx9 - w grze z dx10/11 nie występuje owy bug. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 Udało się komuś z Was zastrzelić snajpera z odległości kilkuset metrów za pomocą... pistoletu? xD 5 celnych strzałów w głowę i padł Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted March 22, 2010 Author Report Share Posted March 22, 2010 (edited) Udało się komuś z Was zastrzelić snajpera z odległości kilkuset metrów za pomocą... pistoletu? xD 5 celnych strzałów w głowę i padł Dlatego nie używam niczego oprócz REX-a i 1911. Pięć strzałów w głowę?!?! :P Grasz na XO? EDIT: Nie wiem czy z kilkuset metrów, ale wielokrotnie wygrywałem pojedynki snajperskie za pomocą trafienia w korpus i dobicia z colta. Edited March 22, 2010 by Ohtar Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 Tak, na X0. Gość był dość daleko - jego postać była u mnie widziana jaki 1cm kreska. Gość kampił, więc mogłem spokojnie celować - a później tylko kilka razy powtórzyć naciśnięcie na spust (czasem chybiałem, więc szło więcej strzałów) - używałem 1911 Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted March 22, 2010 Author Report Share Posted March 22, 2010 Kumpel posłał ostatnio rpg w blackhawka - a grabnat zrobił numer jak w jednym z trailerów battlefielda 2 - przeleciał przez ładownię na wylot i poleciał sobie dalej :) Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted March 29, 2010 Report Share Posted March 29, 2010 A mi wczoraj w trybie Rush na Arica Harbor będąc w drużynie atakujących udało się stuknąć 20 wrogów zanim mnie załatwili ;) , oczywiście żeby było jasne nie gram recon-em tylko assault ;) . Quote Link to post Share on other sites
Janek Posted March 30, 2010 Report Share Posted March 30, 2010 Szczerze, to zawiodłem się na BC2 :<. Gra jest za mało dynamiczna i twórcy zbyt postawili na grafikę niż na grywalność. Ostatecznie pod względem grafy BC2 góruje nad MW2 jednak ustępuje szybkości akcji. A szkoda. Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted March 30, 2010 Report Share Posted March 30, 2010 W BC2 jest mniej klaustrofobicznych przestrzeni w związku z czym siła rzeczy akcja jest wolniejsza. Quote Link to post Share on other sites
Spicmir Posted March 30, 2010 Report Share Posted March 30, 2010 A czy któryś BF był taki dynamiczny jak jakikolwiek Cod ? Grałem chyba w wszystkie prócz bc i nie wydaje mi się... wiec nie wiem czym tu się zawodzić XD Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted March 30, 2010 Author Report Share Posted March 30, 2010 Szczerze, to zawiodłem się na BC2 :<. Gra jest za mało dynamiczna i twórcy zbyt postawili na grafikę niż na grywalność. Ostatecznie pod względem grafy BC2 góruje nad MW2 jednak ustępuje szybkości akcji. A szkoda. Chyba grałeś w inną grę niż ja. Quote Link to post Share on other sites
Janek Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 Dobra a teraz porównaj BC2 oraz BF2. Cod-y nigdy nie potrafiły dorównać grywalnością grą EA a teraz to już różnice praktycznie znikły. Poza tym nie podoba mi się to, że każdy naps może latać np. helikopterem bez zbędnych treningów. W Bf2 trzeba poświęcić paręnaście godziny by opanować samo latanie nie mówiąc już o "zabijaniu" wrogów. Ogólnie wiocha :< Quote Link to post Share on other sites
Omomierz Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 Chyba rzeczywiście kupiłeś jakąś inną grę :lol: Quote Link to post Share on other sites
Spicmir Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 Janek włącz youtuba to przekonasz się że raczej niewielu potrafi dobrze latać bh - nie wspominając HIND'a. Mi mimo mistrzostwa w bf2 i bf2142 w pilotowaniu nowymi zabawkami na początku szło średnio - teraz jest już git. Poza tym dołączam się do zdania Omomierz'a - kupiłeś chyba inny produkt XD Mi brakuje tylko komendanta i samolotów - mam andzieje ze jakieś dodatki to uzupełnią. Quote Link to post Share on other sites
admarss Posted April 1, 2010 Report Share Posted April 1, 2010 (edited) Szczerze, to zawiodłem się na BC2 :<. Gra jest za mało dynamiczna i twórcy zbyt postawili na grafikę niż na grywalność. Ostatecznie pod względem grafy BC2 góruje nad MW2 jednak ustępuje szybkości akcji. A szkoda. Oczywiście nie stałem się teraz wielkim fanem BC 2 , uważam, że obydwie gry są dobre. I wiem też, że w MW2 jest pokazana wolna misja z SP. PS. Jak się rozkłada spadochron(wersja X360, ale pewnie na PS3 jest tak samo)? Bo widzę, że niektórzy wyskakują z Black Hawka i spadają na spadochronie, a jak ja tak zrobię, to od razu popełniam samobójstwo :( Edited April 1, 2010 by admarss Quote Link to post Share on other sites
Omomierz Posted April 1, 2010 Report Share Posted April 1, 2010 Ten sam przycisk co skok ;) Quote Link to post Share on other sites
Un4rm3D Posted April 3, 2010 Report Share Posted April 3, 2010 Zabiłem pilota BH strzałem w głowę z M24... nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to że trafiłem go przez podłogę. 8-) :killer: Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 W tej grze nie potrzebna jest snajpa, z pompy ze 100 metrów dwa strzały i nie ma gościa. Oczywiście moja drużyna jest nieśmiertelna :D Quote Link to post Share on other sites
PrezesOi Posted April 6, 2010 Report Share Posted April 6, 2010 Raczej nie piszesz o multiplayerze. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts