Wukasz Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 Ech, zaraza: tylko jedna "na pas" występuje w wersji leworęcznej. I żadnego mocowania Molle nie ma w opcjach :icon_cry: Nosiłem na mailce kiedyś, choć brakowało niestety choćby jeszcze jednej śruby i musiałem kombinować z opaskami. Idealnie nie było ale "dawało radę" . Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 Czy jest jakaś kabura która pomieści hi-capę 5.1???? Gdzieś mi się obiło o uszy że od colta się nada... Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 Nosiłem na mailce kiedyś, choć brakowało niestety choćby jeszcze jednej śruby i musiałem kombinować z opaskami. Idealnie nie było ale "dawało radę" . Uściślijmy: mówisz o tej? http://www.holsters-tactical.com/httpwwwholsterstacticalcomindexphpcpath23-p-106.html i w Twojej opinii jest sensowna? Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 Mam o wiele starszą generację i uważam, ze to dobra kabura. Moja jest ja dwie śruby (choć miejsce na 3 jest) ale tu widzę , że chociaż jeden montaż malice da się ustabilizować w pionie dzęki widocznej dolnej śrubie. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted January 30, 2012 Report Share Posted January 30, 2012 I to mi wystarczy, dzięki :biggrin: Bo cenowo jest bardzo sensowna. ...jak widzę te wynalazki za 200-300zł, to dostaję bolesnego skrętu portfela (tym bardziej, że o "lewą" ciężko) :blush: Gdybym potrzebował kabury do ostrej, od szybkiego wyciągnięcia której zależeć będzie moja skóra - wtedy bym rozumiał. Ale pod zabawkę na kulki...? :huh: Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 Odgrzewam kotleta . Jestem leworęczny, posiadam USP comp, chcę kaburę na kamizelce molle / STRIKE , pod kątem około 45 stopni . Na obecną chwilę waham się miedzy: fobus ROTO + adapter molle - koszt okolo 170 pln Serpa CQC 410509BKL + adapter molle 'serpa platform ambidexterous' - koszt około 240 pln. Pytanie czy obie te kabury można ustawić pod innym kątem bez dodatkowych gadżetów? Wg opisu SERPA quick disconnect posiada rotację 360 stopni. Z opisu pozostałych produktów to już nie wynika. Dodatkowy gadżet zwiększa koszt kabury BH do 400 PLN , mam nadzieję że nie jest konieczny. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted December 14, 2012 Report Share Posted December 14, 2012 (edited) Posiadam minimalny problem z kaburą IMI do Glocka 17. Jest ciasna, tak ciasna, że nie mogę wyjąć luźno pistoletu. Rozciąganie nad palnikiem kuchenki da radę? Edited December 14, 2012 by HellMaker666 Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 15, 2012 Report Share Posted December 15, 2012 Ja rozciągałem suszarką do włosów ;) Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted December 15, 2012 Report Share Posted December 15, 2012 No to zaczynam ją atakować :D Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted December 15, 2012 Report Share Posted December 15, 2012 A podpiłować w środku? Ja mam od IMI i Glock 17 od KWA wszedł właśnie po podpiłowaniu jej pilnikiem. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted December 15, 2012 Report Share Posted December 15, 2012 Zostało już tylko podpiłowanie, podgrzewanie i próby rozciągnięcia dały mizerny efekt. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 15, 2012 Report Share Posted December 15, 2012 Nagrzewasz i wpychasz na siłę pistolet - do skutku. Trochę to potrwa, ale w końcu puści. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted December 15, 2012 Report Share Posted December 15, 2012 Bądź cierpliwy bo gdyby kydex profilował się na zawołanie to w słońcu traciłby kształt. Nawet zapalniczką zajmuje to kilka prób po kilkanaście sekund. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted December 15, 2012 Report Share Posted December 15, 2012 Spędziłem nad tym dobre 30 minut nad palnikiem kuchenki. Minimalna różnica jest. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 15, 2012 Report Share Posted December 15, 2012 Więc źle to robiłeś :P Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted December 15, 2012 Report Share Posted December 15, 2012 Kabura gorąca, kilkakrotne wkładanie i wyjmowanie pistoletu i podgrzewanie co chwilę. Czyżbym był aż tak uwsteczniony manualnie? Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted December 15, 2012 Report Share Posted December 15, 2012 Kydex by się formowała musi osiągnąć temperaturę graniczną. Więc jeśli nie grzałeś cały czas tylko z przerwami stygł i mogłeś jej nie osiągnąć. Co innego jak to plastik wtryskiem kształtowany. Jeśli tak to ja już się zamykam. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted December 15, 2012 Report Share Posted December 15, 2012 (edited) Na kaburze widać minimalne ślady po formie. Zmieniłem technikę na ciągłe grzanie i jest bez zmian. Edited December 15, 2012 by HellMaker666 Quote Link to post Share on other sites
bd_siwek Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 Spróbuj pożyczyć od kogoś opalarkę, może uzyskasz lepszy efekt od palnika kuchenki. Quote Link to post Share on other sites
KnightMoritz Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 O, to i ja zapytam, bo troszeczke poszperałem (a w sumie to szperam już i szperam odkąd mam klamkę w sumie) i nic niestety nie znalazłem. Interesuje mnie kabura właśnie kydexowa z montażem na molle do beretty M190 Special Force od HFC. To jest ta dziwna wersja z dolnym montażem na latarke czy lansiarski kompensator. O, to to. http://www.justpistols.co.uk/m9190_001.jpg tak to u mnie wygląda. Standardowy kydex do beretty niestety nie podpasuje. Czy produkują w ogóle coś takiego? Quote Link to post Share on other sites
MoreLike Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 Własnie kabura IMI powinna pasować pod Berettę z montażem :P sam szukałem pod podobną i w końcu kupiłem doń latarkę Safariland Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted December 20, 2012 Report Share Posted December 20, 2012 Musi być kydex koniecznie? Możesz serpe przymierzyć, wg. strony blackhawka te kabury pasują zarówno do wersji z szyną jak i bez (za to rozróżniają berette 92 od m9). Safariland też robi. Generalnie szukaj kabury do 92a1/m9a1, w Polsce może być cienko. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 4, 2013 Report Share Posted February 4, 2013 Zakupiłem do mojego USP jakiś czas temu latarkę http://images.sklepy...super-xenon.jpg , mam do tego szynę montażową KA i kaburę http://www.taiwangun...-olive-acm.html Tutaj zaczynają się schody. Pistolet strasznie lata w tej kaburze. Brakuje mi jakichś 5mm przynajmniej, prawdopodobnie to przez to, że latarka ma na końcu to takie "zgrubienie", a później robi się płasko. Próbowałem coś podkładać, ale przy wyjmowaniu pistoletu z kabury "wkładki" wychodzą razem z nim. Przykleić tego nie mogę bo inaczej pistolet mi nie wejdzie do kabury.. próbowałem to na gorąco jakoś poprawić, ale nici jak na razie :/ Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted February 4, 2013 Report Share Posted February 4, 2013 Spróbuj uzupełnić luzy w newralgicznych miejscach filcem samoprzylepnym - ma kilka mm grubości i trzyma się zadziwiająco mocno. Do nabycia w marketach budowlanych typu Obi/Nomi itp. Użyłem tego patentu w kopi Serpy, żeby mi Sig Sauer nie klekotał i zdaje egzamin. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 4, 2013 Report Share Posted February 4, 2013 Dzięki, na pewno wypróbuję :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts