seger Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 smar na poduszcze podkręcajacej. wtedy kulki szaleją :P i na boki i w pionie :P Quote Link to post Share on other sites
pietrek Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 (edited) a jak tą lufę przywrócić do prawidłowego stanu? pomidor94 Edited June 29, 2009 by pietrek Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 wytrzec, przestrzelac/ samo zejdzie, smar będzie wylatywał wraz z kulkami. Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 Za to jeśli lufa krzywa trzeba rozebrać i przekręcić. Quote Link to post Share on other sites
pomidor94 Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 dzięki chłopaki :P Quote Link to post Share on other sites
Matark Dallas Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 Kolejny głupi problem: Hopup przestał podkręcać kulki. Mogą być 2 powody 1. Mam midcapy, które delikatnie smaruję silikonem w sprayu. 2. Coś się stało w gumkę (Czarna Systema) Stawiałbym na to drugie ponieważ wydaje mi się patrząc w lufę, że gumka popychana przez dystanser nie wchodzi tak głęboko, jak wcześniej. Letnie temperatury, które ostatnio dotarły do naszego kraju chyba nie mogły wpłynąć na rozciągliwość gumki. (Komora KA do M4, lufa KM Head, Dystanser czarny Deep Fire "H") Jakiś pomysł? Dodam, że karabin strzelał BOSKO (zasięg i precyzja) i nagle kupa :( Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 (edited) 1. Mam midcapy, które delikatnie smaruję silikonem w sprayu. To jest najpewniejsza przyczyna, tylko podaj mi definicję swojego "delikatnie". Weź innego mag'a, suche kulasy i przestrzelaj trochę. 2. Coś się stało w gumkę (Czarna Systema) Stawiałbym na to drugie ponieważ wydaje mi się patrząc w lufę, że gumka popychana przez dystanser nie wchodzi tak głęboko, jak wcześniej. Dystansery H są mniejsze od zwykłych i tak niestety jest - łatwo się pozbyć tej przypadłości, poszukaj na forum. Letnie temperatury, które ostatnio dotarły do naszego kraju chyba nie mogły wpłynąć na rozciągliwość gumki. Nie... Edited July 22, 2009 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted August 17, 2009 Report Share Posted August 17, 2009 Witam. Szukałem w kilku tematach, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi. Zamierzam kupić gumkę HU do mojego l85 (450 fps, lufa promyk, komora King Arms) i mam 2 pytania: 1. Czy gumka od KA będzie jakoś lepiej współpracować z komora HU KA? 2. Co są warte gumki KM Head (czy cena jest tu proporcjonalna do jakości?) oraz jaka jest najlepsza do tej prędkości wylotowej (45, 55 czy 65 HR)? Dodam, ze w tej chwili mam dystanser H bodajże od PJ oraz gumke HU czarna Systemy. Co prawda skupienie jest piękne, to zasięgiem pokonują moja replikę stockowe lr300 od PJ. Utraty szczelności nie ma, mierzone po założeniu gumki. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted August 17, 2009 Report Share Posted August 17, 2009 Zostaw Systemę ;) Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
stig666 Posted August 18, 2009 Report Share Posted August 18, 2009 Cześć! Dzisiaj założyłem do mojego akms czarną systeme, sprawdziłem niby wszystko równo, ale jak przyszło do strzelania to pierwsze kulki po 10m spadały, ale z każdą następna kulką leciały coraz dalej. Wystrzeliłem ok 200 i jest mozna powiedzieć ok, natamiast jest jeszcze problem, że jedna leci idealnie prosto, a inna w dół albo góre. hop jest na 3/4 docisku a strzelam 0.25 czy jest to może moja wina, cyz guma się jeszcze dociera? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted August 18, 2009 Report Share Posted August 18, 2009 Przeczytaj post na samej górze tej strony. Quote Link to post Share on other sites
gadzinka Posted September 18, 2009 Report Share Posted September 18, 2009 Co sądzicie o gumkach SRC, dobre są? Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted September 18, 2009 Report Share Posted September 18, 2009 takie jak ich precki Quote Link to post Share on other sites
gadzinka Posted September 18, 2009 Report Share Posted September 18, 2009 Czyli ujdą? Quote Link to post Share on other sites
melon Posted September 18, 2009 Report Share Posted September 18, 2009 Yh, nie lepiej wyłożyć kasę na sprawdzoną systemę? Ja już miałem eksperyment, do nowej repliki sprawiłem sobie czerwoną silikonową Aresa, popękała przy wsadzaniu na lufę, czyli gorzej niż guarder. I po co sobie utrudniać życie na siłę? :P Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted September 18, 2009 Report Share Posted September 18, 2009 nie Gadzinka,nie ujdą.będą do dupy Quote Link to post Share on other sites
viedzmin Posted October 18, 2009 Report Share Posted October 18, 2009 Jaka lufę wybrać do m4cqb? 6.03mm [sRC], 6.04 Systema, 6.04 Classic Army? Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted October 18, 2009 Report Share Posted October 18, 2009 Wybrać opcję szukaj i nie pisać 3 identycznych postów w 3 różnych tematach. Akurat w tym wypadku wybór jest tylko jeden, nie ma żadnych "ale". Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted November 1, 2009 Report Share Posted November 1, 2009 Witam! Czy gumka powinna wystawać z tej dziury do połowy lufy? Mam tak na hopie ustawionym na minimum. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted November 1, 2009 Report Share Posted November 1, 2009 Masz za duży dystanser, pewnie gumka guarder'a z dystanserem dołączonym do gumki. Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted November 1, 2009 Report Share Posted November 1, 2009 (edited) gumka stockowa galaxy z wymienionym dystanserem na wklad od dlugopisu. Tamten stockowy(kawalek izolacji od kabelka) byl jeszcze szerszy niz dlugopis. Edited November 1, 2009 by denvey Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted November 7, 2009 Report Share Posted November 7, 2009 Ja w swoim M4 od AGM'u zmieniłem gumę na silikonową od Guardera...i lata jedwabiście :) Małe pytanko mam :D Dystanser jest potrzebny, czy można go nie wkładać? Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted November 7, 2009 Report Share Posted November 7, 2009 dystanser dociska gumkę, więc bez niego gumka nie bedzie ci nic podkrecac :P Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted November 7, 2009 Report Share Posted November 7, 2009 Źle sformułowałem pytanie ;) Chodzi o to, czy taki dystanser od np. Guardera jest lepszy niż stockowy albo z długopisu :) Quote Link to post Share on other sites
Dizzy Posted November 7, 2009 Report Share Posted November 7, 2009 tak ale raczej weź dystanser typu H deep fire. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts