Jump to content

[Oficjalny] M4/M16 [G&P]

Recommended Posts

Posted

Czy ICS Turbo 3000 jest podobny w osiągach do M120 high speed? W nawiasie powiem ,że mam ten silnik G&P.

Osobiście sam również nie wiem która eMke z tych wybrać. ....może niech ktoś powie o jakichś najbardziej upierdliwych rzeczach lub wadach obu tych produktów? Miałem przez jakiś czas w użytku M4 G&P i sobie chwalę,choć podobno nie dorasta ICS'owi do pięt.

Jak to jest?

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Według mnie G&P zdecydowanie nie dorasta ICSowi do pięt.

Silnik Turbo3000 nie daje jakiejś wielkiej szybkostrzelności, ale ma duży moment obrotowy i jest w stanie uciągnąć bardzo mocne sprężyny przy stosunkowo małym woltażu baterii.

Posted

Javelin, a dlaczego ze zwykłego gb nie można się nauczyć jego mechaniki działania? Fakt że gb z ICSa łatwo rozebrać, ale jeśli ktoś chce się tego nauczyć to obojętnie jaki gb ma w łapkach to i tak sie nauczy :)

Posted

Chyba kompletnie nie zrozumiałeś mojego posta. Powtórzę - kiedyś było tak, że kupowałeś G&P i strzelałeś z niego przez 2-3 lata, i nie musiałeś nawet wiedzieć jak wygląda GB. W tych samych czasach jak kupowałeś ICSa, to lepiej było żebyś wiedział nieco o mechanice działania GB, albo szybko się tego nauczył, bo będzie Ci to potrzebne przy drobnych naprawach usterek, które się czasem pojawiały. Teraz jasne? :) Mam wielu znajomych, którzy do takich rzeczy jak GB nie chcą w ogóle się dotykać, i tacy właśnie preferowali G&P. No ale czasy się zmieniły, ICSy działają dłużej, G&P z tego co widzę padają jeden po drugim...

• 2 weeks later...
Posted

Czy są jakieś real/low capy które podają w G&P? Straszną masę magazynków próbowałem, i cały czas nic nie znalazłem. Ew znacie jakąś skuteczną metodę "adaptacji" magazynka, żeby podawał bez dociskania?

Posted
Ew znacie jakąś skuteczną metodę "adaptacji" magazynka, żeby podawał bez dociskania?

Taa, u niektórych pomaga podklejenie tylnego grzbietu taśmą na odpowiednią grubość, u innych np. podklejenie otworu na zatrzask od góry. Kombinuj...

• 3 weeks later...
Posted

Oglądałem ostatnio na strzelance nowy egzemplarz G&P M4A1 i jakość wykonania rzeczywiście jest na wysokim poziomie.

Natomiast osiągi to jakiś żart: hopup bardzo nierównomiernie podkręca kulki, rozrzut jest niczym w pierwszych AK Cymy.

JG Stubby Killer, pomimo 2x krószej lufy ma o wiele lepszą celność i zasięg.

Posted

Witam.

Jaki zestaw szyn RIS/RAS polecacie do m4? Zastanawiałem się nad Guarderem, ICS'em, G&P oraz DBoys. Jak wygląda sprawa montażu owych szyn? Które z nich najlepiej podejdą do G&P?

Pozdrawiam.

Posted

Miko, miałem Guardera, Boyi oraz przez parę strzelanek risa z CA. Najlepsze wrażenie zrobił Guarder, tylko cena jest adekwatna do jakości i śrubki w moim RASie trzeba było czymś zakonserwować, bo rdzewiały. Teraz mam boyi i szału nie robi, ale nie skarżę się na niego. CA to shit.

Posted

Takie małe info:

Najnowsze wersje karabinów G&P, cechują się:

- Gearbox na 8mm łożyskach !!!!

- Ulepszona komora Hop-up (czarne pokrętła)

- Nowa aluminiowa głowica cylindra wraz z dyszą.

Z tym że wcześniej już pojawiały się komory z czarnymi pokrętłami, i nie oznacza to że jest to wyznacznik 8mm łożysk w GB.

Posted

sorry że post pod postem ale nie szło edytować

skel asgschop a konkretnie Pan Marek napisał:

,,Komora ma mniejsze tendencje do rozregulowywania się.

Dodatkowo dzięki nowej dyszy gumka hop-up się nie „przycina” co miało miejsce w starszych wersjach."

Ale mój kolego kupił komore z promyka a ma czarną regulację i bardzo trudno to przestawiać, nie wiem jakim cudem ale troche się nie mieści-trza piłować