mareq Posted December 1, 2016 Report Share Posted December 1, 2016 O ja pierdziu, bierzemy? http://allegro.pl/he...6624488247.html Ale to nie hełm snajperski tylko przeciwsnajperski, bo wytrzymuje 1000 efpeesuf, więc powinien wytrzymać wszystko poza Mancraftem :). Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 1, 2016 Report Share Posted December 1, 2016 Chyba jak w niego tym mankraftem rzucisz, razem z butlą... Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted December 1, 2016 Report Share Posted December 1, 2016 Skoro niebawem rejestracja to.... wpisuję się jako team "Brygada Fraszka". I zobaczymy co z tego wyjdzie. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 1, 2016 Report Share Posted December 1, 2016 Wicie że formularz jest TUTAJ a nie na stronie (która nota bene nie działa) Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted December 1, 2016 Report Share Posted December 1, 2016 na pejsbuku było wsio, ja lece do talibów Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 8, 2016 Report Share Posted December 8, 2016 Wojdatuz nie znalazłem Cię na listach, no chyba że inny nick na ichnim forum masz. A tak bajdałej, to zawsze zacieszam jak widzę ten prosty komiks: Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted December 8, 2016 Report Share Posted December 8, 2016 nick mam tam Wojtas, jadę ze znajomymi z Radomia w teamie :) Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 Wspominałem Wam, że zrobiłem nowy tłumik do snajperki? Działa, tylko ciut nieporęczny jest :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Foton Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 (edited) Wspominałem Wam, że zrobiłem nowy tłumik do snajperki? Działa, tylko ciut nieporęczny jest :icon_biggrin: :icon_biggrin: Potrzeba matką wynalazku :D :D Edited December 12, 2016 by Foton Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 Mendi, bo pomyślimy, że masz kompleksy.. ;) Ja dziś trochę porzeźbiłem w klamkach. Wyłączyłem telefon i wykorzystałem słoneczny dzień: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 Nie no, jeszcze trochę czasu minie zanim będzie kładł na dyszel a nie pod przy szczaniu ;) Quote Link to post Share on other sites
chaota Posted December 13, 2016 Report Share Posted December 13, 2016 Dzień dobry, czy tu biją? Jestem nowy na forum, (konto stare ale bez doświadczenia) Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted December 13, 2016 Report Share Posted December 13, 2016 I to się nazywa "w punkt!" :D Na tym subforum, nawet starzy wyjadacze, nie bez stresu zamieszczają wpisy.. ;) Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted December 13, 2016 Report Share Posted December 13, 2016 (edited) W sumie wrzuciłem w temacie o kulkach to i tu wypadało by pokazać jak wygląda wykonanie precek EdGi. Jak ktoś uzna że gdzieś jeszcze należało by umieścić żeby ludzie nie pakowali w to kasy to śmiało. Temat poruszony dawno ale bez odpowiedzi więc już nie mam skrupułów że naruszę "dobre imię"... Precka prawdopodobnie 5.98 choć zamawiana 6.00, ceramika 6mm klasy G10 nie przechodziła a i 5.96 potrafiły się przyciąć w tej samej klasie... https://drive.google...dG1KRlRoS0RLM0U Edited December 13, 2016 by shamoth Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 13, 2016 Report Share Posted December 13, 2016 Shamoth, nawet w broni ostrej pojęcie prostej lufy to fikcja. Każda lufa ma odchyłki, małe lub większe, dlatego się bron przestrzeliwuje i w ksionżeczce zaznacza gdzie regularne odchyły ma. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted December 13, 2016 Report Share Posted December 13, 2016 (edited) Ależ, Mendi - Beryle też się tną a wiara wiesza psy na Aresie. :icon_smile: W każdym razie, jeżeli lufy edgi są w takim stanie jak to opisał Kolega shamout to jest powód do informowania o tym. Nawet głośniego. Wszak, to nie JBU czy Guarder. Uchodzą (lub raczej uchodziły..) za szczyt doskonałści. Ja ich nigdy nie miałem. W sumie, to poza PDI nie podskoczyłem. Ale już PDI uważam za rodzaj nie do końca uzasadnionchy wydatków a tam jakość jest niekwestionowana. Pozdrawiam, Lambert Edited December 13, 2016 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
lvyairsoft Posted December 14, 2016 Report Share Posted December 14, 2016 (edited) Może i nie na temat ale posiadam w swojej replice lufę KMH 5,04 500mm <m14 zrobione na parasnajperkę> Lufę kupiłem bo nie mogłem dostać w tym czasie promyka a producent mi polecił ją .Firme dobrzę kojarzę bo mam od nich gumkę zieloną w vsr10. No i powiem szczerze nie zawiodłem się,skupienie ma bardzo dobre ,kulki idą jak po sznurku :icon_smile: (kulki madbull 0,30 ,gumka systema czarna) Jeżeli kogoś by zainteresowała lufa oraz jej wykonanie mogę porobić zdjęcia lub krótką recenzję . Pozdrawiam Edited December 14, 2016 by lvyairsoft Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted December 14, 2016 Report Share Posted December 14, 2016 Zapwne, miałeś na myśli średnicę 6,04 mm, prawda? KM (Head 1950) to stara, dobra japońska firma. Myślę, że pod względem jakości porównywalna z LL - ja przynajmniej, większej różnicy nie widzę. Zewnętrznie, są dość łatwe do odróżnienia ze względu na dodatkowe rowki pod oringi stabilizujące. Z ciekawości, zapytam; co to za "czternastka"? Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
lvyairsoft Posted December 14, 2016 Report Share Posted December 14, 2016 (edited) Przepraszam :) tak 6,04 . M14 od g&g choć generalnie z g&g została tylko komora Hu, body i body GB :). Komory nie zmieniałem bo daje ganielną szczelność . Pozdrawiam Edited December 14, 2016 by lvyairsoft Quote Link to post Share on other sites
Under B Posted December 14, 2016 Report Share Posted December 14, 2016 (edited) Mikadorus, ja bym chciał z moim kolegą snajperem się wybrać na MA2017. Ja mam SWD dopieszczone przez Mendiego, a kolega właśnie zbiera części do swojej VSRki i do lipca spokojnie ją dopracuje. Dodatkowo może kolega z Bergen zjedzie, to będzie nas 3. EDIT: Dobra, widzę że jednak nie pojedziemy, bo już po rejestracji, nie? :( Edited December 14, 2016 by Under B Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 15, 2016 Report Share Posted December 15, 2016 Zapwne, miałeś na myśli średnicę 6,04 mm, prawda? KM (Head 1950) to stara, dobra japońska firma. Myślę, że pod względem jakości porównywalna z LL - ja przynajmniej, większej różnicy nie widzę. Zewnętrznie, są dość łatwe do odróżnienia ze względu na dodatkowe rowki pod oringi stabilizujące. Z ciekawości, zapytam; co to za "czternastka"? Pozdrawiam, Lambert Nie lubię KMhedów, póki są cale to skupienie jest ok, ale one są wewnątrz kryte teflonem, który nieraz ni stąd ni zowąd lubi się zacząć sypać i wtedy po lufie. EDIT: Dobra, widzę że jednak nie pojedziemy, bo już po rejestracji, nie? :( Nie no, refleks to masz chłopie jak amatorski szachista... faktycznie, dawno już po zapisach. Ale nie bój żaby, normalną rzeczą jest że część zapisanych się wysypie przed imprezą - z różnych przyczyn. Bilety można odkupić, aż do momentu gdy ubezpieczenia pójdą (czyli jakieś 30 dni przed imprezą). Wystarczy wziać/odkupić od kogoś bilet i zgłosić Danielowi zmianę osoby. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted December 15, 2016 Report Share Posted December 15, 2016 Mendi a ty po której stronie na MA17? :) Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 15, 2016 Report Share Posted December 15, 2016 Mendi a ty po której stronie na MA17? :icon_smile: Wezmę nocnik od córki, zawinę się w narzutę w groszki i założę na siebie ze 3 kamizelki z ładownicami - będę udawał hamerykańskiego hamburga wojsk specjalnej troski... Pewnie że się na Afgańczyka zapisałem. 1 fala zapisów, nick ten sam, ekipa PFASG - 30 nas jedzie, w zasadzie własną wioskę zrobić możemy :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
lvyairsoft Posted December 15, 2016 Report Share Posted December 15, 2016 Nie lubię KMhedów, póki są cale to skupienie jest ok, ale one są wewnątrz kryte teflonem, który nieraz ni stąd ni zowąd lubi się zacząć sypać i wtedy po lufie. A na stan wytarcia nie wpływa przypadkiem jakość użytych kulek ? Mogę się mylić i jak coś proszę mnie poprawić :) ale zdaje mi się że używając dobrych jakościowo kulek długo będziemy mogli cieszyć się Lufa. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 15, 2016 Report Share Posted December 15, 2016 Móc możemy, ale w wypadku zapiaszczenia, zacinki czy nieumiejętnego czyszczenia mechanicznego lub agresywną chemią (np. wd-40), potrafią się zrobić wewnątrz cyrki - teflon łuszczy się takimi kłakami i robią się kłębki syfu. Miałem w łapkach 3 takie zjechane lufy. Nie ma to jak stal narzędziowa - pdi, promyk, nawet głupi pps czy steelbulle. Niezniszczalne, a od biedy i na dyskoteke można wziąć jako gazrurkę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts