SuBorys Posted February 13, 2014 Report Share Posted February 13, 2014 (edited) Ja zakupiłem replike w Taiwanie razem z kumplem. Nic z nia sie nie dzialo na kartce rozruchowej chrono pokazalo (390-397fps) Kumplowi poszly zebatki , odesłał na gwarancje wszystko mu wymienili I nie mazl z nia juz problemów , wiec polecam Taiwana. Edited February 13, 2014 by SuBorys Quote Link to post Share on other sites
wykrojnik Posted February 13, 2014 Report Share Posted February 13, 2014 Po ok 8 000 kulek poszły łożyska i zębatki ;/ Quote Link to post Share on other sites
Said Posted February 14, 2014 Report Share Posted February 14, 2014 (edited) Moja rozkraczyła sie po 4 wiadrach na stokowej sprezynie. Potem wsadziłem m100 czy m110. Myslę, że i 120 by spokojnie wytrzymało gdyby nie felerny system zwalniana sprężyny. Edited February 14, 2014 by Said Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted February 14, 2014 Report Share Posted February 14, 2014 Bo to wszystko dziadostwo i nie kupujcie tego koledze po 3 k kulek więc to chyba rekord na stocku i batce stockowej.Do wymiany był tłok i zębatka. Quote Link to post Share on other sites
SuBorys Posted February 14, 2014 Report Share Posted February 14, 2014 (edited) Rikardo - zależy od egzemplarza bo np. Moja gieta na stocku normalnie wystrzelała pierwsze 4000kulek a kolega odesłał z tego samego powodu na gwarancje po ledwo 2000kulkach. Po wymianie dyszy, tłoka,gumki na systeme , zmianie komory (Stara połamana)wyczyszczeniu calej repliki z zbednych smarow I nalozeniu nowych. Dolutowaniu kabli przy sytku. Replika śmiga nieźle. Jedynie zwalniacz sprężyny nie chce współpracować Nie wiem jak z innymi gietami. Ale widziałem podobne z CM i JG na gunfire Edited February 14, 2014 by SuBorys Quote Link to post Share on other sites
armirion Posted February 14, 2014 Report Share Posted February 14, 2014 Uwaga bo już się naciąłem i jestem 15 zł w plecy komora z gięty CM chyba 003 gięty nie pasuje do tej repliki za to pasuję bardzo dobra komora od CA która jest ciężko dostępna :( i mnie siepła po kieszeni Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted February 14, 2014 Report Share Posted February 14, 2014 Co konkretnie nie pasuje? Mógłbyś zrobić zdjęcia obu komór, zrobić małe porównanie wielkości: boyi, cm, ca? Quote Link to post Share on other sites
armirion Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 (edited) stary CA nawet nie wyciągam bo czuję jak 2,3x tą replike rozbiorę to coś się [**********] bo ten plastik widzę ,że wytrzymałością nie pochula długo zrobie za to zdj komory stockowej i tej od cm i na co uwagę zwrócić w cm nie ma takiego ścieńcia przy krawędzi przez co kulki przez nie podają do komory oto zdj http://postimg.org/image/p2xeqgjrj/ jakby cm by przypiłował to by coś dało jak ktoś chce tą komorę za 10 zł sprzedam od ręki :icon_smile: Ostrzegam, następny post napisany w taki sposób (tj. z bluzgami i bez zachowania jakichkolwiek zasad pisowni) poleci niezależnie od jego wartości merytorycznej. Edited February 15, 2014 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
Exertair Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 Może mi ktoś powiedzieć, jaki tłok będzie w 100% pasował do tej repliki na stockowych częściach i nie rozleci się po wystrzeleniu dwóch magazynków, jak to się stało z tłokiem Elementa? Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 SHS odchudzany z pełną stalową szczęką jest "kultowy". A przy wymianie tłoka blowback zostaje? Quote Link to post Share on other sites
Exertair Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 Tak, blowback zostaje. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 18, 2014 Report Share Posted February 18, 2014 Kupujcie dalej te giety na gunfire, tylko potem nie oczekujcie, że będziemy wysłuchiwać Waszych gorzkich żali, bo replika nie działa. Zamiast dusić kasę, kupcie na taiwangun, bo akurat ich giety szwankują o wiele, wiele mniej (kwestia sprawdzenia czy wszystko jest w iednym kawałku, przed wysyłką do kupującego). Przecież to te same repliki! Co ty za głupoty wypisujesz! Jak ktoś nie umie się obsługiwać z repliką to ją psuje. Proste. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted February 18, 2014 Report Share Posted February 18, 2014 W moim przypadku, repliki z gunfire zawsze nie domagały w porównaniu z innymi. Może przypadek, może coś w tym jest. Koledze sprzedali w komplecie martwą baterię, niewielka strata ale zawsze jakaś. Brat ostatnio kupił sobie RK12S, po około dwustu kulkach poszły zęby, nawet nie miał okazji jej pomęczyć bardziej. Teraz szykuje się psychicznie do bitwy z ichniejszym działem reklamacji :D Oprócz kilku innych baboli przy replikach, były jeszcze inne ciekawe wybryki, ale nie o tym temat. Fakt, repliki we wszystkich sklepach pochodzą z jednego źródła, ale każdy sklep oferuje dodatkowe sito w postaci przeglądów zerowych. Jedne większe, drugie mniejsze, w gunfire najwidoczniej jest dziurawe. Quote Link to post Share on other sites
SuBorys Posted February 18, 2014 Report Share Posted February 18, 2014 (edited) Do tej giety lepiej zakupić dłuższą lufę czy tej samej długości? Zastanawiam się nad tą:http://www.specshop....roducts_id=6059 Edited February 18, 2014 by SuBorys Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted February 18, 2014 Report Share Posted February 18, 2014 (edited) Najlepiej dopasować długość do cylindra. W Aresach dają cylinder typu 0, więc jeśli to jego chińska kalka to również powinien siedzieć tu taki cylinder, jednak nie jestem tego pewien (!). Do cylindra 0 wypadałoby dać drągala 50 lub więcej centymetrów, żeby nadmiar powietrza nie zdmuchiwał kulki po opuszczeniu lufy. Jeśli siedzi tam dopasowany do G36c cylinder typ 2 to lufa którą podlinkowałeś będzie na długość ok, max na takim cylindrze to 350, 360mm. Jeśli masz ochotę to wyjmij gera ze środka i zobacz czy masz dziurę w cylindrze. Nie ma dziury - typ 0, jest dziura - 2 Edited February 18, 2014 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
SuBorys Posted February 18, 2014 Report Share Posted February 18, 2014 (edited) Dzięki za rade : > Tylko właśnie nie jestem pewien czy zainwestować teraz w LiPo i mosfeta ( Albo chociaż samo niskooporowe kable ) i wsadzić m140 czy kupić lufe. Gieta głownie używana w lesie :icon_razz: a narzekam na zasięg i skupienie Edited February 18, 2014 by SuBorys Quote Link to post Share on other sites
Halama Posted February 19, 2014 Report Share Posted February 19, 2014 W bojaku jest cylinder typ 2. W replice którą robię jest on strasznie chropowaty w środku. Dobrą nowiną są stalowe łożyska ślizgowe 8mm, a na zębatce silnikowej są nawet kulkowe, co jest logiczne bo ona kręci się najszybciej. Tłok też nie wygląda najlepiej, na pewno warto go wymienić. Głowica tłoka jest łożyskowana ale ma słabą szczelność, choć powiem szczerze, że się zdziwiłem mocą repliki, trzy razy przycinałem sprężynę aby karabinek miał 350fps. Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted February 19, 2014 Report Share Posted February 19, 2014 Mi serwisant mówił, że do GB V3 od Aresa/Boya lepiej nie wsadzać sprężyn mocniejszych niż M110/120 bo tylna część szkieletu niby lubi pękąc. M140? Parasnajpa z G36c XD Quote Link to post Share on other sites
Javier66 Posted February 19, 2014 Report Share Posted February 19, 2014 Witam. Własnie przed chwilą doszła do mnie przesyła z moją repliką Boyi G36C. Replika strzela, ale jak ją trzymam poziomo i potem nia obracam lewo-prawo to słyszę jakby coś w środku się przesuwało. Ponadto blowback w ogóle się nie rusza. Ktoś ma jakieś pomysły co zrobić i co to jest? Quote Link to post Share on other sites
mati-pie Posted February 19, 2014 Report Share Posted February 19, 2014 A w jakim sklepie kupowałeś? Mi się ta replika bardzo podoba, ale troche sie cykam, bo co rusz to ktoś nowy narzeka.. Jest ktoś komu szwankuje ta replika a kupował na taiwangunie?? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted February 19, 2014 Report Share Posted February 19, 2014 I w taiwanie zdarzają się buble, z tego co widzę na forum. Dla świętego spokoju weź razem z repliką byle chińskie zębaty za 5 dyszek i poproś o wmontowanie przed wysyłką. Zrobią to za darmo, a Ty będziesz miał z głowy najsłabszy punkt w tej replice. Druga sprawa to choojowy tłok, który nawala prawie równie często co zębatki, jednak jego wymiana będzie skutkować rozstaniem z blow backiem. Wtedy kupowanie boyica traci sens, bo to jego jedyny smaczek. Więc albo delikatnie bawisz się boyiem, albo kupujesz inną gietę. Quote Link to post Share on other sites
mati-pie Posted February 19, 2014 Report Share Posted February 19, 2014 A dobrze to zrobią? :P Bo słyszałem że właśnie serwis w taiwangun jest średni.. No ale dzięki, pomyślę nad tym. Ciekawi mnie jak to jest jak np za duzo smaru będzie na mechanizmach, jakieś kable źle ułożone itp to czy oni to wyczyszczą i ogarną czy zostawią tak jak jest.. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 19, 2014 Report Share Posted February 19, 2014 "Problemy i serwis" tam się udaj Javier66 i nie zaśmiecaj mi tematu. Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted February 19, 2014 Report Share Posted February 19, 2014 Co to za szit!!. Jako lokalny serwisant naszej ekipy grzebałem koledze w tym.Środek tragiczny wszystko się sypie...O wiele lepsze jest JG/GFG tam to są części o wiele lepsze niż w "tym czymś". Przecież to koledze posypało tłok i zębatkę po 3 000 kulek!!2 strzelanki!!Dla porównania znalezione stare u starego gracza M14 AGM 9 letnie teraz chodzi na 130 w stoku na 11,1!! A przecież ten karabin w stocku miał 300fps.Dość że mało to jak przyszło od gunfire(tam wymieniali tłok ale kolega już drugi raz nie wysyłał ,dał to mnie) to był połamany zatrzask co stabilizuje lufę.Komora to też szit. Quote Link to post Share on other sites
mati-pie Posted February 19, 2014 Report Share Posted February 19, 2014 No to w końcu git jest ta replika czy do dupy?! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts