Brzuski Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 Będzie dobre. Quote Link to post Share on other sites
MarcinMarcin Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 ok ok Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 Komplet 18:1 zamontowany w mojej replice pożegnał ostatni ząb zębatki tłokowej po 100 strzałach (choć nie wiem przy którym strzale się to stało.) Co ciekawe, ząb wpadł w jedno z wycięć w szkielecie, a replika radziła sobie bez niego bdb - otworzyłem GB w zupełnie innym celu i zastałem taką niespodziankę. Żadnych niepokojących dźwięków począwszy od 1 do ostatniego strzału. Sprężyna to sp120. Quote Link to post Share on other sites
Szycha201 Posted July 1, 2016 Report Share Posted July 1, 2016 (edited) Jak jest z głośnością 32:1 w tej wersji ze złotą zębatką silnikową? Mam rebrand SHS 300:100 od Big Dragona, głośnie niemiłosiernie mimo perfekcyjnego podkładkowania. Reakcja na spust przy 300:100 jest bdb, spodziewać się dużej różnicy? Sprężyna m155 Element. Silnik neodymowy ACM. Edited July 1, 2016 by Szycha201 Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted July 12, 2016 Report Share Posted July 12, 2016 (edited) Skoro jest niemiłosiernie głośno, to podkładkowanie na pewno nie jest perfekcyjne. Nie licząc przypadków gdzie zębatki mają jakieś ewidentne wady, wszystko da się doprowadzić do stanu przyzwoitego brzmienia. ewentualnie zębatka silnika wybitnie nie lubi się z twoją zębatką silnikową w gb. SHS, BD i wiele innych to te same zęby praktycznie, więc różnic nie uświadczysz. Chyba, że trafisz po prostu na lepszą sztukę. Edited July 12, 2016 by Bociano Quote Link to post Share on other sites
Kacik Posted December 13, 2016 Report Share Posted December 13, 2016 Zębatki 13:1 na sucho (bez włożenia do GB) dosyć szorstko się zazębiają, czy to normalne? Quote Link to post Share on other sites
GOLAS Posted February 21, 2017 Report Share Posted February 21, 2017 (edited) Moja SA01 wyplula stockowe zeby. Zamowilem SHS 12:1 high speed i silnik Tornado F2 2gen high speed. Zastanawiam sie czy to wszystko wytrzyma na M120 i M90 i jaki bedzie rof. Obawiam sie ze bedzie powyzej 40 k/s. CZy ktos uzywal tych zebatek ? Bateria11.1 lipo i 7.4V Edited February 21, 2017 by GOLAS Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted February 23, 2017 Report Share Posted February 23, 2017 Jeżeli chcesz używać repliki w takiej konfiguracji to najlepiej kupić jeszcze tłok z pełną stalową szczęką, odchudzić go i zrobić short stroke. Bez tego rof może być tak duży, że tłok nie zdąży wrócić na swoje miejsce i zaczną się zacinki czy też od razu połamią się zęby. Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted February 23, 2017 Report Share Posted February 23, 2017 Jeżeli chcesz używać repliki w takiej konfiguracji to najlepiej kupić jeszcze tłok z pełną stalową szczęką, odchudzić go i zrobić short stroke. Bez tego rof może być tak duży, że tłok nie zdąży wrócić na swoje miejsce i zaczną się zacinki czy też od razu połamią się zęby. Tak. Przy M120 może się uda, ale przy M90 nie nadąży. Quote Link to post Share on other sites
GOLAS Posted February 24, 2017 Report Share Posted February 24, 2017 (edited) Juz sie o tym przekonalem :icon_smile: Polecial pierwszy zab w stockowym tloku gdzie cala szczeka byla stalowa... :icon_smile: Kupilem JBU Flight i mosfet Gate Warfet wiec bede mógł wyregulowac rof :icon_smile: . No i zostal jeszcze stockowy silnik :) Edited February 24, 2017 by GOLAS Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted March 18, 2017 Report Share Posted March 18, 2017 Potrzebuję porady speców. Chciałbym zmienić stockowe zębatki z M4 ICSa na coś cichszego. Obecne, mimo dobrego podkładkowania, są, według mnie, dość głośne. Sprawa jest o tym skomplikowana, że zębatki będą współpracować z 3 konfiguracjami (zalety dwudzielnego GB :)): M100 na lufie Promyka 363 mm, M120 na lufie Promyka 363 mm oraz M140 na Bore-upie Guardera i lufie Promyka 509 mm. Czy jest jakiś zestaw zębatek, który pomoże wyciszyć całość i przy okazji będzie sprawnie funkcjonował z każdym z tych trzech zestawów? W replice siedzi mosfet PicoSSR, silnik M120 G&P a całość zasilana jest pakietami lipo Turnigy 11,1 V, 25-50C. Z góry dzięki za wszelkie sugestie. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 18, 2017 Report Share Posted March 18, 2017 Jeśli chcesz ciche zębatki, to dlaczego piszesz w temacie o SHSach? :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted March 18, 2017 Report Share Posted March 18, 2017 Ok, rozumiem :) Zadam zatem pytanie w bardziej odpowiednim temacie :) Quote Link to post Share on other sites
xraylukas Posted November 17, 2017 Report Share Posted November 17, 2017 Witam, 11.1 zmieliło stockowe zębatki a&k w moim SR25 po 5 strzałach; poszło 6 zębów xD Co polecacie na zamianę? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 17, 2017 Report Share Posted November 17, 2017 Zębatki G&P. Ale, że ich nie ma to i SHS styka.. a ze standardu SR25 będą pasować tylko dedykowane. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts