wiciok Posted October 18, 2014 Report Share Posted October 18, 2014 Zamówiłem właśnie z GF omawiany wyżej niebieski pełny 14 (wg. zdjęć identyczny jak fioletowy), a dostałem taki, jakiego jeszcze nie widziałem - z czernioną, w dodatku węższą niż normalnie szczęką, i na oko z innego tworzywa, niż typowe tłoki 14. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted October 19, 2014 Report Share Posted October 19, 2014 Tłoki teraz to loteria... Ja z HK ściągałem i tłok (niebieski z pustkami) i przyszedł owszem ale tak jak pisze Wiciok, z czarną bieżnią, zębów co orawda nie mierzyłem ale nie da.się jej wsunąć do innego tłoka shs bez szlifowania (podstawa bieżni szersza chyba ze 2 mm).... Domówiłem też samą bieżnię i pasuje tylko do tego nowego tłoka... Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted October 22, 2014 Report Share Posted October 22, 2014 Tłoki 14 zębów mają szersze szczęki a ten niebieski i fioletowy co mają 14,5/15 mają węższe szczęki było tak zawsze i tak będzie. Uwaga również na Gunfire sprzedają czerwone tłoki shs ale nie są to shs tylko ACM które kosztują w innych sklepach od 11-16zł za sztukę. Quote Link to post Share on other sites
BoberM93 Posted October 22, 2014 Report Share Posted October 22, 2014 22 gramy A tak serio bierz niebieski montowałem takich sporo i przy m130 i lipolu 11.1v dalej śmigają u mnie i znajomych. Jest też wersja 14 zębów i wycięcia te też polecam nawet bardziej. Quote Link to post Share on other sites
VinniePaz Posted October 22, 2014 Report Share Posted October 22, 2014 na oko z innego tworzywa, niż typowe tłoki 14. Bardziej matowe? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 22, 2014 Report Share Posted October 22, 2014 Nie pamiętam dokładnie w tej chwili, na pewno kolor i faktura nieco inne. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 Ktoś coś słyszał o wyciszonych głowicach tłoków BU od SHSa? http://allegro.pl/lozyskowana-wyciszona-glowica-tloka-bore-up-i5195143109.html Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 Mam obecnie u siebie. U mnie daje średnio 8-10fps mniej niż głowica płaska aluminiowa z zestawu bu od Modify, ale to raczej specyfika mojej konfiguracji (gruba głowica tłoka + grube sorbo = wyraźnie krótszy ruch tłoka = kilka do kilkunastu fps mniej). W cylindrach bu Modify, Systemy oraz Deep Fire uszczelnia się bardzo dobrze. Sam Grzybek jest według mnie trochę źle skonstruowany. Do głowicy cylindra z wklęsłym zderzakiem jak np. Systema bym jej nie użył. Do głowicy ze zderzakiem płaskim ale z poszerzonym wycięciem jak np. Ultimate bez problemu. Do głowicy z sorbo(odpowiednio dociętym) też bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 Na jakim springu u Ciebie lata? Jaki przebieg? Korci mnie ona gdyż jest jakieś 2,5 x tańsza od Guardera ;) Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 U mnie chodzi obecnie na m130 g&g z tym, że mam shortstroke -2 zęby, czyli tak jakby chodziło na m120. Jakiś czas chodziło na wszystkich zębach i m130, ale za dużo fps mi wychodziło, więc wrzuciłem zęby wycięte. Tak czy siak, m130 obsłuży bez trudu imho. Przy sorbo to i m150 pewnie. Sam tyle nie potrzebuję więc nie testowałem. A ...zapomniałem dodać. Przebieg nieduży, max 3k obecnie. Ale wcześniej miałem tą samą głowicę tyle, że stoczoną do wymiaru non bu i chodziła ~10k również przy ~m120. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted April 2, 2015 Report Share Posted April 2, 2015 Przymierzam się do wymiany springa z M135 Elementa na SP140 Guardera lecz obawiam się o POMową głowicę tłoka od SHSa. Chciałbym zamontować wyciszoną głowicę ale nie ma za bardzo w czym wybierać gdyż dostępne są tylko głowice Ultimate i ew. Lonexa. Znalazłem co prawda wyciszoną ale amelinową głowicę tłoka od SHSa: http://gunfire.pl/product-pol-1152204602-Lozyskowana-wyciszona-glowica-tloka-CNC.html Czy ktoś coś o niej słyszał? Czy mocno daje po tyłku szkieletowi GB? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 2, 2015 Report Share Posted April 2, 2015 Ultimate i Lonex to jest to samo. Jak do V2 to kupiłbym głowice tłoka Systemy. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted April 2, 2015 Report Share Posted April 2, 2015 (edited) To samo czyli shit. Głowica ma być do V3. Chodzi mi o coś w normalnej cenie a nie za 100zł bo za trochę więcej mam zestaw BU :icon_wink: A POMowa głowica od SHSa nie da rady? Edited April 2, 2015 by rumak Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 2, 2015 Report Share Posted April 2, 2015 Znalazłem co prawda wyciszoną ale amelinową głowicę tłoka od SHSa: http://gunfire.pl/pr...-tloka-CNC.html Czy ktoś coś o niej słyszał? Czy mocno daje po tyłku szkieletowi GB? Pisałem o niej w osobnym temacie. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted April 2, 2015 Report Share Posted April 2, 2015 Tylko tyle, że można ją brać ... Quote Link to post Share on other sites
Valor92 Posted May 1, 2015 Report Share Posted May 1, 2015 A czy ktoś mógłby wyjaśnić, jakie są różnice pomiędzy tłokami z 14 ,a 15 zębami i do czego ich można stosować? Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted May 1, 2015 Report Share Posted May 1, 2015 Tłok 14 zębowy ułatwia Ci sprawę przy korekcji AOE, gdzie koniecznym bywa między innymi usunięcie 15tego zęba z tłoka. Quote Link to post Share on other sites
fincher Posted May 1, 2015 Report Share Posted May 1, 2015 http://gunfire.pl/product-pol-1152201758-Tlok-SHS-z-aluminiowa-glowica-15-stalowych-zebow.html?4clk=MTE1MjIwMTc1OCw5OSwxNDMwNDg3MjAyLDEsNjEzZDIyYmJmMWQzNmM1MzQ2NjBjNjY3MWFlOTQxZjU#tabs_58676 Można brać do m125 i 11.1? Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted May 3, 2015 Report Share Posted May 3, 2015 Szukam dobrej głowicy tłoka i głowicy cylindra,mam zamiar zamontować je w ak od e&l. Myślałem o jakiejś aluminiowej, jednak jak mi sie wydaje wieksza waga- bardziej obciąża szkielet gb? wiec moze jakis polimer? Czy "markowy" droższy jest sens kupować? . Ew "glowice tloków w e&l sa tak wytrzymałe ,że śmgają przy -15* to by oznaczało rozwiązanie problemu. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 4, 2015 Report Share Posted May 4, 2015 Roznica wagi miedzy glowica tloka alu a pom to max 2 do 3g. Quote Link to post Share on other sites
bnbnowacki Posted May 12, 2015 Report Share Posted May 12, 2015 (edited) wczoraj przyszedł do mnie zamówiony tłok shs'a - 7 stalowych zębów. Tłok wygląda na straszną chińszczyznę. Stalowe zęby są wtopione strasznie na odwal. Czy takie coś mam założyć do swojej repliki? Czy często tłoki shs wyglądają w ten sposób? http://zapodaj.net/d52326cef14c7.jpg.html Edited May 12, 2015 by bnbnowacki Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 12, 2015 Report Share Posted May 12, 2015 Dostałeś jakieś gówno, reklamuj w sklepie. Quote Link to post Share on other sites
bnbnowacki Posted May 12, 2015 Report Share Posted May 12, 2015 hmm, to zamówić jeszcze raz ten sam model tłoka, czy polecacie jakiś inny tak do 30zł? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted May 12, 2015 Report Share Posted May 12, 2015 Żądaj wymiany na sprawny. Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted July 12, 2015 Report Share Posted July 12, 2015 (edited) Moja opinia o tłokach SHS się zmieniła niestety na gorsze. Pierwsza seria była całkiem ok, ale obecne serie to tragedia. Tak wygląda mój tłok po ok. 1,5k na M130 http://zapodaj.net/4...7c5f84.jpg.html http://zapodaj.net/2...d3ebb5.jpg.html Na drugim zdjęciu tego nie widać, ale ostatni ząb jest wyłamany. I to jest druga sztuka. Pierwsza skończyła tak samo. Teraz szukam jakiejś alternatywy, ale pewnie zdecyduję się na jakieś aluminium+ odchudzenie. Edited July 12, 2015 by relativy Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts