Ślepak Posted July 11, 2015 Report Share Posted July 11, 2015 Właśnie szukam wzorca Smiersza, bo jednak o oryginale póki co, mogę sobie pomarzyć, bo nie szastam tak kasą. Bo jeśli plecy są zbędne w sumie (nie licząc ładownic na magi do CQB dla kumpli, na które i tak nie chadzam), to wezmę nawet ten zestaw, jaki oni mają. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted July 12, 2015 Report Share Posted July 12, 2015 Normalnie przerasta mnie to wszystko. Nie chcę wydać więcej, niż 450 zł na ten nowy zestaw. Nawet już patrzę po stronach Miwo, czy mają coś dobrego, to już sam nie wiem co wziąć, bo się za bardzo na ich towarze nie znam. Ładownice to na bank z RZ wezmę, bo mają takie, jakie ja chcę akurat i takie dwie (razem 8 magów, bez przegródki 12) mi wystarczą. Ale jednak wolałbym pas na molle, a nic konkretnego znaleźć nie mogę. Pomógłby ktoś? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 12, 2015 Report Share Posted July 12, 2015 Jest na komisie smiersz vso niezaciorany za 350 złociszy, sam się do niego przymierzałem, ale finansowo się nie wyrobię. Wpisz w komisie VSO i masz. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted July 12, 2015 Report Share Posted July 12, 2015 No ja właśnie od VSO nie chcę. I sam na razie nie mam kasy, by to kupić. Nie wiem w ogóle, czy ja w dobrym temacie piszę i czy nie powinienem przypadkiem udzielać się na tym z pasoszelkami, bo w sumie to bym chciał mieć. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted July 24, 2015 Report Share Posted July 24, 2015 W jaki sposób i w jakim miejscu przenosicie nóż z głownią stałą na oporządzeniu? I jakich modeli używacie? Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted July 24, 2015 Report Share Posted July 24, 2015 (edited) W jaki sposób i w jakim miejscu przenosicie nóż z głownią stałą na oporządzeniu? I jakich modeli używacie? Ja mam gumowy M9 w pochewce puszczony od pasoszelek wzdłuż uda, z jednym paskiem na dole, żeby mi się to za bardzo nie dyndało. Wcześniej próbowałem na panelu udowym - działało, ale haczyło o wszystko. Próbowałem też na piersi, niczym postać z Resident Evil, ale przeszkadzało w celowaniu :icon_razz: W sumie mógłbym go wywalić w cholerę, albo zamienić na prawdziwy, ale lubię obładowywać się takim szmelcem, a w realiach ersoftowych czegoś więcej niż scyzoryka mi nigdy nie brakowało, nie chcę też wyjść na jakiegoś wykręta noszącego długie noże do gier.No i zależało mi na czymś, co przypominałoby chociaż odrobinę uprząż STABO :icon_razz: Edited July 24, 2015 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 24, 2015 Report Share Posted July 24, 2015 Mora zaczepiona pochwą o PALSa z boku potrójnej ładownicy na paszoszelkach. Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted July 29, 2015 Report Share Posted July 29, 2015 Cold Steel SRK na adapterze molle na pasoszelkach na godzinie 4. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted August 3, 2015 Report Share Posted August 3, 2015 Panowie, szukam jakiegoś w miarę taniego buttpacka. Nieważne jakiej firmy. Ważne, by był mniej więcej podobny do tego z linku. http://www.e-militaria.pl/p-1106/torba-condor-deployment-bag-oliwkowa-127001 Po prostu, trochę mi się nie widzi wydać na to 100 zł, bo i tak staram się jakoś przyoszczędzić. Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted August 3, 2015 Report Share Posted August 3, 2015 http://gunfire.pl/search.php?text=inżynierska http://azteko.pl/gfc-torba-inzynierska-czarna-p-6668.html Konstrukcja chyba ta sama, wykonanie ganfajerowe. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted August 3, 2015 Report Share Posted August 3, 2015 Zapomniałem dodać. Zależy mi na oliwce. Kupiłbym te z GF, ale oliwki nie mają. :/ Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted August 3, 2015 Report Share Posted August 3, 2015 http://allegro.pl/show_item.php?item=4836120437 Quote Link to post Share on other sites
tomazo1974 Posted August 4, 2015 Report Share Posted August 4, 2015 Szanowni, orientujecie się czy do ładownic JPC od Red River wejdą na płasko magi AK74? Próbowałem pytać bezpośrednio w jarmix-militaria, ale odpowiedziało tylko echo.... Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted August 4, 2015 Report Share Posted August 4, 2015 Możesz podać konkretnie link do oferty! Mam od RR mini chest-rig'a i magi na 30 nb od AK wchodzą, ale nie jest to wygodne rozwiązanie. Natomiast magi na 20 nb do AK i na 30 od Beryla wchodzą bez probleów i jest OK. Nie wiem konkretnie o jaką ładownicę Ci chodzi więc ciężko mi doradzić bo JPC nie mam, ale raczej wątpię, aby czymś się różniła. Quote Link to post Share on other sites
tomazo1974 Posted August 4, 2015 Report Share Posted August 4, 2015 Here you are: https://www.jarmix-militaria.pl/kamizelki-taktyczne/redriver-kamizelka-plate-carrier-mod-i-ranger-green?from=listing&campaign-id=14 Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted August 4, 2015 Report Share Posted August 4, 2015 A jakbyś tak napisał do Red River? Quote Link to post Share on other sites
tomazo1974 Posted August 4, 2015 Report Share Posted August 4, 2015 (edited) Jest to jakaś opcja. Czasami jednak szybciej znaleźć odpowiedź na wuemagu ;) Mail poszedł - zobaczymy co odpiszą. Jeszcze jedno pytanko, przy okazji; Czy ktoś z Was użytkował TPPO od Miwo z szelkami ST-2 lub ST-3? Zastanawiam się czy da on radę jako pas do zielonej, czy raczej jest to opcja pod CQB, ew. krótkie akcje w lesie. Cały czas rozważam czy wziąć ten właśnie jako wystarczające rozwiazanie, czy będę musiał docelowo nabyć jeszcze TCP. Edited August 4, 2015 by tomazo1974 Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted August 4, 2015 Report Share Posted August 4, 2015 Z przodu kamizelki znajduje się otwarta ładownica na 3 magazynki standardu STANAG, pokryta systemem MOLLE. Wchodzą STANAG'i czyli w teorii magazynki od AR. Od AK74 też powinny wejść, ale będzie to średnio wygodne. Quote Link to post Share on other sites
Bardosos Posted August 16, 2015 Report Share Posted August 16, 2015 Ja używam ST-3+TCP, które jest obładowane do granic możliwości. TPO powinno wystarczyć, jeśli nie planujesz nosić chlebaka jak ja, tylko np. większy pokrowiec na camela. :) Quote Link to post Share on other sites
tomazo1974 Posted August 16, 2015 Report Share Posted August 16, 2015 TCP też z czasem pewnie dokupię o ile okaże się, że TPO nie daje rady w dłuższych akcjach. Poza tym ja ogólnie mam też ten problem, że jestem szczupły i generalnie na pas mało mogę zapodać ;). Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted August 18, 2015 Report Share Posted August 18, 2015 (edited) Wrzucam przy okazji swojego konfiga, może komuś się przyda :icon_smile: Stan aktualny (od lewej): 1 ) Kieszeń na granat + GD-10 2 ) Ładownica 'irasek' na 2 magazynki AK 3 ) Kieszeń na gaz pieprzowy (montaż na ładownicy) 4 ) worek zrzutowy 'jacobag' (zajmuje 5 komórek, ale jedna z lepszych konstrukcji jakich używałem) 5 ) nóż Mora :icon_smile: 6 ) IFAK 7 ) kieszeń na radio + Motorola 8 ) Kabura do Glocka19 (szczegóły tutaj: http://forum.wmasg.p...do-glocka-1923/ ) 9 ) Kieszeń na granat + GD-10 Pas: F-11 i F-02 z Miwo L. Na to wszystko plate carrier z ładownicą na 6 magazynków AK. Szukam jeszcze: 1) pionowego cargo na szerokość dwóch komórek, montaż w wolnym miejscu za kaburą. Prawdopodobnie to: http://allegro.pl/la...5584405302.html albo ta http://allegro.pl/la...5038749691.html 2) dwie ładownice na magazynki do G19 (te są spoko? http://allegro.pl/no...5576644098.html ) Naszywka dla jaj, była gratis do kabury :icon_smile: Edited August 18, 2015 by wegorz Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted August 25, 2015 Report Share Posted August 25, 2015 (edited) Ładownica z pierwszego linku ma niby tylko dwa paski do przewlekania, ale szerokość tej ładownicy zajmuje 3 komórki. Mnie się nie udało przewlec przez dwie sąsiadujące komórki. Wysłane z mojego SM-T311 przy użyciu Tapatalka Edited August 25, 2015 by argawen Quote Link to post Share on other sites
kisielowy Posted September 20, 2015 Report Share Posted September 20, 2015 Witam, jestem posiadaczem m249 i robie w drużynie za wsparcie, w związku z czym szukam oporządzenia, które spełni moje wymagania. Zestaw musiałby być ułożony przede wszystkim pod milsim - najbardziej interesuje mnie kamizelka, która ma miejsce na wkłady balistyczne i do tego pas biodrowy na szelkach i opcjonalnie z możliwością zamontowania panelu udowego. Na pasie planuje trzymać rzeczy do I linii - broń boczną, nóż, manierkę, minimalny zapas amunicji, środków medycznych i żywności. Kamizelka ma być zabudowana z miejscami na balistykę, gdzie mogę spokojnie umieścić 2-3 boxy, pouche na granaty i zapas żywności, camelback na plecach i radio. Myślałem na kamizelkami typu Kruk i Orlik od MIWO, LBT 6094, ale może niektórzy mają lepsze i sprawdzone patenty. Quote Link to post Share on other sites
Przemek770 Posted September 23, 2015 Report Share Posted September 23, 2015 Jesli koniecznie chcesz nosić ładownice do minimi na PC to myślę ze najlepszy będzie Kruk . Ale to rozwiązanie nie bedzie należało do najwygodniejszych z powodu kiepskiego rozłożenia ciężaru -3 ładownice do minimi na klacie będą strasznie ciągły w dół - a dodatkowo skutecznie pozbawisz się możliwosci wygodnego leżenia na brzuchu . Osobiście proponowałbym Ci kupić Orlika + Pas TCP lub Pt3 + szelki st1 , Na PC zostawić Panel admin , granaty , wodę na plecach itp. a resztę (magi, boczną ,apteczkę itp.) z dodatkową butelką wody rozlokować na pasie.W takiej konfiguracji nawet jak będziesz musiał pozbyć się balistyki to zostaje Ci wszystko co niezbędne do prowadzenia dalszej walki . Możesz tez dodać Linię 0 poupychaną w kieszeniach spodni . Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 23, 2015 Report Share Posted September 23, 2015 A ja bym założył PACA albo 6094slick i na to beltkit. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts