wolfman4101 Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 Bagnet 6h5 na mojej replice siedział sztywno tyle ze nie zaskakiwał na "klik"... Quote Link to post Share on other sites
PanBaggins Posted April 22, 2015 Report Share Posted April 22, 2015 Ma ktoś może do sprzedania tłumik dźwięku albo przejsciowke na 24 mm ? :D Ahh te problemy E&L... Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted April 23, 2015 Report Share Posted April 23, 2015 Ile razy mamy powtarzać, że to nie jest dział poświęcony tuningowi replik? Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted May 1, 2015 Report Share Posted May 1, 2015 Panowie, a jak się sprawdza replika zimą? jak z awaryjnoscią i spadkiem fps po czasie? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted May 2, 2015 Report Share Posted May 2, 2015 Z punktu widzenia flaków nie jest źle. Co prawda mojej za długo nie używałem, ale jedyne dwie części jakie wymagają wymiany to głowica cylindra i dysza. Spadki fps mogą się brać przez nadmierny luz tulejki głowicy, i dyszy( w dodatku nieuszczelnionej). Poza tym jest choko. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted May 2, 2015 Report Share Posted May 2, 2015 Na starcie myślałem zmienić tłok na ultimate 170 (już mam) i głowicę tłoka na jakąś super wytrzymałą. Teraz możę dojdzie głowica cylindra jak piszsz i dysza. Kałaszka chce mieć do milsimów. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 3, 2015 Report Share Posted May 3, 2015 Glowica tloka shs wyciszona alu do nie borkow swietnie sie sklada z glowica cylindra protecha, systemy,deep fire i pewnie jeszcze kilku innych. Wykonana jest naprawde dobrze i za te pieniadze do V3 nic tylko brac. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 3, 2015 Report Share Posted May 3, 2015 Jak akcesoria ZOT/Core siedzą na tych replikach? Marzy mi się komplet ZOT PT1 a na froncie ZB 31C+ZB30. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted May 3, 2015 Report Share Posted May 3, 2015 verb, masz na myśli tą głowice? http://azteko.pl/shs-metalowa-lozyskowana-glowica-tloka-cnc-p-2162.html Długość dyszy w głowicy cylindra dobrać w/g stockowej? czy masz jakieś konkretne modele pasujące w sam raz? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 3, 2015 Report Share Posted May 3, 2015 Nie ta. Na gunfire są wyciszone ALU. Zaznaczam. Wyciszone a nie płaskie... Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted May 3, 2015 Report Share Posted May 3, 2015 Szynę b-10 zota trzeba było piłować, a dokładniej ten klocek który w body wchodzi. Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted May 5, 2015 Report Share Posted May 5, 2015 Czy w modelach ze składaną pełną kolbą (np. taki) można wsadzić do niej baterię? Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted May 5, 2015 Report Share Posted May 5, 2015 niezbyt- chyba, że bardzo musisz. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted May 5, 2015 Report Share Posted May 5, 2015 Raczej bardzo niezbyt. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted May 6, 2015 Report Share Posted May 6, 2015 Jeśli kolba w E&L jest przynajmniej zbliżona do ostrej (szczególnie wewnątrz) to tak jak pisze Maza, takiej możliwości dosłownie nie ma. Quote Link to post Share on other sites
buli313 Posted May 10, 2015 Report Share Posted May 10, 2015 (edited) Witam Mam zamiar kupić replikę E&L i tutaj moje pytanie warto dopłacą do wersji 2.0 Różnica jest dość spora Wersja klasyczna kosztuje 1124,25 http://gunfire.pl/pr...c-Version-.html Natomiast wersja 2.0 1552,17 http://gunfire.pl/pr...-104-PMC-C.html Jeżeli to kwestia tylko komory to może lepiej dokupić jakąś dobrą komorę do wersji classic. Przypuszczam że części wewnętrzne są te same (oprócz sprężyny), zresztą i tak będę robił tuning a mianowicie dysza na uszczelnioną, głowica cylindra, mosfet i okablowanie. Edited May 10, 2015 by buli313 Quote Link to post Share on other sites
sprinter12 Posted May 10, 2015 Report Share Posted May 10, 2015 No powiem szczerze że za pudełko i pomalowany gbox na czarno to faktycznie wydaje się że za duża różnica chyba lepiej kupić ProWina w późniejszym czasie sam nie wiem Quote Link to post Share on other sites
buli313 Posted May 10, 2015 Report Share Posted May 10, 2015 Myślałem właśnie nad komorą ProWina, może ktoś posiada obie wersje i wypowie się czy warto. Quote Link to post Share on other sites
sprinter12 Posted May 10, 2015 Report Share Posted May 10, 2015 Ja mam prowina z jakiegoś powodu w mojej replice w wersji 1.0 straciłem 50~60fps po jakimś czasie właśnie na komorze HOPUP wymieniłem na Prowina fpsy natychmiast powróciły do stanu poczatkowego. Ale zaczęły się problemy z podawaniem kulek , mam 6 midów metalowych od cymy dla ak74 i one zaczęły mi szwankować dwa magi midy plastikowe od LCT były ok. Jednak po przeteatowaniu kilku gumek znalazłem jedną która działa perfect i to zarówno jeśli chodzi o podkręcanie jaki feedowanie ,i winner is Systema Energy założyłem ją i wszystkie magi mi podają bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
buli313 Posted May 10, 2015 Report Share Posted May 10, 2015 Wielkie dzięki za odpowiedz, biorę wersję classic a zaoszczędzoną kwotę wydam na tuning. Quote Link to post Share on other sites
sprinter12 Posted May 10, 2015 Report Share Posted May 10, 2015 Jedno co polecam to magwell od LCT było o tym wcześniej w tym wątku naprawdę poprawia komfort zmiany magazynków Quote Link to post Share on other sites
PanBaggins Posted May 17, 2015 Report Share Posted May 17, 2015 Wie ktoś czy do aksu pasuja okladziny z risami ? Jest sens kupić i ewentualnie piłować czy bardzo duża różnia ? Quote Link to post Share on other sites
LateralusArt Posted May 27, 2015 Report Share Posted May 27, 2015 Czy AK od E&L są najlepszymi replikami AK na rynku? Szczególnie modele AK 104 PMC D/E ? Czy inne firmy robią lepsze modele? Podobają mi się bardzo w E&L szyny RIS, oraz to, że robią swoje repliki w prawdziwej fabryce broni ostrej i wykorzystują nie które części, są świetnie wyważone i oksydowane. AK od E&L to najlepszy wybór? Nie planuje na razie tuningu, zależy mi na bezawaryjności. Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted May 27, 2015 Report Share Posted May 27, 2015 Przestudiuj wątek a znajdziesz odpowiedzi na każde twoje pytanie... Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 27, 2015 Report Share Posted May 27, 2015 Czy AK od E&L są najlepszymi replikami AK na rynku? Szczególnie modele AK 104 PMC D/E ? Czy inne firmy robią lepsze modele? Podobają mi się bardzo w E&L szyny RIS, oraz to, że robią swoje repliki w prawdziwej fabryce broni ostrej i wykorzystują nie które części, są świetnie wyważone i oksydowane. AK od E&L to najlepszy wybór? Nie planuje na razie tuningu, zależy mi na bezawaryjności. e&l nie mają nic wspólnego z fabrykami broni ostrej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts