Bart_Forrester Posted March 8, 2016 Author Report Share Posted March 8, 2016 Szczerze? Ja jestem z kolei za stary na pejsbukowe grupy. Wolę forum bo mam możliwość zweryfikowania kupującego chociażby poprzez staż i meteorytykę wypowiedzi. Pejsbukowe grupy to w większości poziom bliski dna, i nie mam tu na myśli tylko środowiska AS. To dobrze, że na wmasg nie można logować się przez FB bo sam fakt, że trzeba wykonać jakiś wysiłek związany z rejestracją i budowaniem profilu odstrasza "Januszy" giełd. Ja też wolę forum, z dokładnie tego samego powodu - wchodzę w posty człowieka i już wiem, czy mam do czynienia z ćwierćpiśmiennym mutantem, który użyje określenia 'stal' na plastik 'bo mu sie jeblo lol2'. Nie zmienia to jednak faktu, że fejsbukowe grupy (czy to ogólno asgejowe, czy giełdy) nigdy nie były dla mnie jakąś 'konkurencją' dla WMASG. Co najwyżej nowi zamiast pisać tutaj jaki elektryk do 100 zł, męczyli tam. ale nie offtopujmy może za bardzo... Quote Link to post Share on other sites
Maverick1990 Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 Witajcie, zaczynam temat tutaj bo kwestia jest ogólna. Facebook rozpoczął nagonkę na asg i inne kweste związane z "bronią palną" Czy My jako środowisko pasjonatów mamy możliwość coś z tym zrobić, przeciwstawić się w jakiś sposób? Czy ktoś może podesłać dokładny fragment regulaminu precyzujący co zacny pan zuckerberg uważa za broń palną? (nie mogę go zlokalizować a wiem że jest) Czy istnienie grup asg na fejsie jest już z góry skreślone? Quote Link to post Share on other sites
CiV_1994 Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 Są już inne tematy na ten temat. Fragment regulaminu masz tutaj. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 8, 2016 Author Report Share Posted March 8, 2016 Facebook to prywatny portal i jego właściciele maj,a prawo zabronić czego tylko chcą. Rynek zweryfikuje, czy mieli rację, a nie oszukujmy się - przeciwników broni/replik/zabawek tego typu jest więcej, niż ich zwolenników. Na FB usuwane są przede wszystkim grupy raportowane, ale nie tylko - poleciała 35 osobowa, tajna grupa mojej ekipy z Wro, której nazwa nie sugerowała nic wspólnego z ASG, co więcej - nigdy tam nic militarnego nie było wystawiane, jedynie lokalizacje miejscówek i tym podobne informacje. Znajomemu usunięto stronę ekipy rekonstrukcyjnej, gdzie nie było nawet 15 osób :) Quote Link to post Share on other sites
Maverick1990 Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 Facebook to prywatny portal i jego właściciele maj,a prawo zabronić czego tylko chcą. Rynek zweryfikuje, czy mieli rację, a nie oszukujmy się - przeciwników broni/replik/zabawek tego typu jest więcej, niż ich zwolenników. Na FB usuwane są przede wszystkim grupy raportowane, ale nie tylko - poleciała 35 osobowa, tajna grupa mojej ekipy z Wro, której nazwa nie sugerowała nic wspólnego z ASG, co więcej - nigdy tam nic militarnego nie było wystawiane, jedynie lokalizacje miejscówek i tym podobne informacje. Znajomemu usunięto stronę ekipy rekonstrukcyjnej, gdzie nie było nawet 15 osób :icon_smile: Czyli nie chodzi tylko o handel ale o całokształt asg? Wedle ich tego regulaminu zakazuje się sprzedaży/handlu bronią "palną" więc nie rozumiem dlaczego poleciały zwykłe grupy. Czyli co mogą zbanować mi konto tylko dlatego że mam foty z moimi zabawkami? Quote Link to post Share on other sites
adrock91 Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 Też się obawiam, ja na fb mam postawiony fanpage mojej drużyny, i musiałem tymczasowo zmienić adres, który dawałem na prezentacjach w szkołach, by nie zawierał "asg" w nazwie :/ Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 (edited) Czy My jako środowisko pasjonatów mamy możliwość coś z tym zrobić, przeciwstawić się w jakiś sposób? Zawsze można skasować konto i w powodach napisać dlaczego :icon_razz: Edited March 9, 2016 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Profil Gunfire.pl, przestał istnieć na tym pejsbuku. Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Na fejsie się świat ani nie kończy, ani nie zaczyna. Wystarczy olać i robić dalej swoje na forach. Quote Link to post Share on other sites
Dziku888 Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Na fejsie się świat ani nie kończy, ani nie zaczyna. Wystarczy olać i robić dalej swoje na forach. i tu kolega ma 100% racji jedna mnie tylko rzecz boli: właśnie sądząc po nazwie konta kolegi, wnioskuję, ze może go to też zaintrygować, mianowicie: asg to nie tylko militaria, to również larpy (w tym Old Town sponsorowany przez WMASG, czy też Ziemie Jałowe), usuniecie airsoftu z FB w zwyczajny sposób zuboży nawet nasz mały światek :( Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Ja nie piszę, że mnie to boli. Ale po prostu dziwnie tak, że bez przyczyny poleciał jeden profil i poleci ich jeszcze kilka zapewne. Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 To co, ASG Polska spadło z rowerka również? Gunfire też? A tyle lajków mieli... ;( Zostaje zejść do podziemia... I wmasg Quote Link to post Share on other sites
gattling Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 A nie myślał nikt, żeby się przenieść na vk.com? Można się nawet zarejestrować przez FB :icon_biggrin:. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 I już ni ma żadnej giełdy ASG na fejsbuku :( Quote Link to post Share on other sites
czortkot Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Facebook Inc jest zarejestrowany w Kalifornii, a w tym stanie niedawno uznano wszystkie airsofty i inne przedmioty przypominające broń za "dangerous weapons" i jako takie podlegają pod "California's Dangerous Weapons Control Law". FB woli dmuchać na zimne i nie chce mieć na karku ewentualnych procesów sądowych, stąd takie a nie inne posunięcie. Nasze protesty, listy żałobne, akcje protestacyjne, czy podlewanie się benzyną i podpalanie pod siedzibą najbliższego inspektoratu ZUS nic nie zmienią, dopóki nie zmienimy prawa w stanie Kalifornia. Prywatne zdanie pana Zuckenberga niewiele tu zmienia. Quote Link to post Share on other sites
hamilkar Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 I już ni ma żadnej giełdy ASG na fejsbuku :( Jest jeszcze jedna Giełda ASG zobaczymy jak długo Quote Link to post Share on other sites
roos Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 A nie myślał nikt, żeby się przenieść na vk.com? Można się nawet zarejestrować przez FB :icon_biggrin:. Dlaczego akurat rosyjski vk, a może mewe.com? Socjalportali jest bez liku... Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Google +, może ktoś z tego wreszcie skorzysta... a nie, tam polityka jest podobna, więc nadal będzie zarastać mchem :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
Gunfire_com Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Po małych przebojach udało nam się przywrócić fanpage Gunfire do świata żywych. Mamy nadzieję, że w najbliższym czasie nie spotkają nas tego typu niemiłe niespodzianki. Można powiedzieć, że co nas nie zabije, to nas wzmocni. :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Dantes Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Podzielcie się jak to się Wam udało bo zniknęło jeszcze kilka fp sklepów, ale mniejszych .. Quote Link to post Share on other sites
lech Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Podzielcie się jak to się Wam udało bo zniknęło jeszcze kilka fp sklepów, ale mniejszych .. Też chętnie się dowiem :D może mi się to przydać na dniach Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Giełdy asg się przenoszą z FB też na MeWe czy gdzieś indziej? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Na Google + coś wykombinowali. Nieczytelne jak nie wiem, a z regulaminem również tam na bakier, ale póki co nie ma takiej nagonki. Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted March 13, 2016 Report Share Posted March 13, 2016 Coś się działo w ostatnim czasie? Zdarzyło się, że fb usunął komuś profil grupy airsoftowej? Pytam, by w razie czego się zabezpieczyć :) Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted March 14, 2016 Report Share Posted March 14, 2016 Na FB nie można już handlować replikami? https://www.youtube....h?v=Ngjs0UsiB6s Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts