HellMaker666 Posted July 19, 2010 Report Share Posted July 19, 2010 We want flying LiPos seger :D Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted July 19, 2010 Report Share Posted July 19, 2010 Tak. W moim odczuciu zdecydowanie lepsze niż lipole, ale nie do każdej repliki podpasuje. Większe bzdury czytałem. Ale nie od "speców od baterii" Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted July 19, 2010 Report Share Posted July 19, 2010 Jeżeli to że LiFe jest lepsze pod kilkoma dość istotnymi dla niektórych cechami to bzdura to ok. Większość nie miała w rękach pewnie A123 tylko inne dziwadła i gada że do bani. Pakiet 3S1P 2200mAh odpala mój silnik benzynowy, niektórzy stosując odpowiednie przewody ładują te pakiety z alternatorów samochodowych, są pancerne w porównaniu do lipo i nie są tak czułe na zwarcia. Quote Link to post Share on other sites
maciekz93 Posted July 20, 2010 Report Share Posted July 20, 2010 Ja mam pytanko, dzisiaj zakupiłem baterię Lipo 7.4V i teraz moje pytanie co robić, żeby się nie spaliła nie wybuchła jak ładować itp. Z góry dzięki ! Pozdrawiam ! Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 20, 2010 Report Share Posted July 20, 2010 Normalnie. Poczytać posty wstecz... Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted July 20, 2010 Report Share Posted July 20, 2010 Ja bym poczytał wstecz o filmiku z lipolami :-P :roll: . Obiecanki-cacanki... Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 21, 2010 Report Share Posted July 21, 2010 zrób za mnie 30 replik w ciagu 5 dni ( od 8 rano do 18 jestem w pracy) a robie je w domu po południu to nakręce filmik ;) Quote Link to post Share on other sites
sakamuto22 Posted July 23, 2010 Report Share Posted July 23, 2010 Mam takie pytanko, czy ta bateryjka nada się do asg? http://allegro.pl/item1145797245_pakiet_li...gy_matched.html Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted July 23, 2010 Report Share Posted July 23, 2010 Nada się. Sam z takiej korzystam. Quote Link to post Share on other sites
_Mnichu Posted July 23, 2010 Report Share Posted July 23, 2010 Jeżeli to że LiFe jest lepsze pod kilkoma dość istotnymi dla niektórych cechami to bzdura to ok. Większość nie miała w rękach pewnie A123 tylko inne dziwadła i gada że do bani. Pakiet 3S1P 2200mAh odpala mój silnik benzynowy, niektórzy stosując odpowiednie przewody ładują te pakiety z alternatorów samochodowych, są pancerne w porównaniu do lipo i nie są tak czułe na zwarcia. Że LiFe >>> LiPo to oczywistość. Tylko czy dla naszych mało wymagających zastosowań airsoftowych rzeczywiście trzeba A123 a nie wystarczą takie chińskie podróbki - http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?products_id=4472 ? I te i te mają takie same specyfikacje, pewnie A123 będzie miało kilkaset cykli ładowania więcej, ale co z tego jak w cenie orygnalnego ogniwa mam dwa chińskie? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 23, 2010 Report Share Posted July 23, 2010 raz zrobiłem pakiecik, dwa ładowania. zmarła 1 cela. ładowane 1C. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted July 25, 2010 Report Share Posted July 25, 2010 Bo to tak jak porównywać ogniwa GP czy Sanyo do Firefoxów ;) Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted July 25, 2010 Report Share Posted July 25, 2010 Większe bzdury czytałem. Ale nie od "speców od baterii" Facet, nic nie wnosisz takim gadaniem do tematu, tylko wkurzasz użytkowników. KicpA po krótce już chyba napisał co jest fajnego w LiFe i jeżeli nie jesteś tego w stanie pojąć, to po prostu milcz. Po nicku sądzę, że masz 27 lat, tylko dlaczego czytając Twoje posty odnoszę wrażnie że masz 12? Quote Link to post Share on other sites
gildean Posted July 26, 2010 Report Share Posted July 26, 2010 Mam zamiar kupić batke Lipo, posiadam cyme 048S (wersja ze składaną kolbą ) i wziązku z tym nie wiem czy batka zmieści się w korpusie gdzie wchodzi wyłącznie długi wąski paluch. Czy bateria nie będzie za duża ? Da radę upchać ją w środku ? Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted July 26, 2010 Report Share Posted July 26, 2010 Jaka może? :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
gildean Posted July 26, 2010 Report Share Posted July 26, 2010 Pakiet LiPol 2200 mAh 7,4V 26C Wymiary 103x33x16 mm Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted July 27, 2010 Report Share Posted July 27, 2010 Facet, nic nie wnosisz takim gadaniem do tematu, tylko wkurzasz użytkowników. KicpA po krótce już chyba napisał co jest fajnego w LiFe i jeżeli nie jesteś tego w stanie pojąć, to po prostu milcz. Po nicku sądzę, że masz 27 lat, tylko dlaczego czytając Twoje posty odnoszę wrażnie że masz 12? Za to ty wniosłeś. Ehh :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted July 27, 2010 Report Share Posted July 27, 2010 I po co więcej śmiecisz? Quote Link to post Share on other sites
Troglo Posted July 28, 2010 Report Share Posted July 28, 2010 (edited) Witam. Ostrzegam jestem nowym użytkownikiem lipolek. Mam pytanie, po rozładowaniu i naładowaniu mojej lipolki postanowiłem ją podłączyć na chwile do repliki i zobaczyć jak to działa. Po naciśnięciu na spust alarm li-po na włancza się, a jak puszczam spust to przestaje. Czy jest to normalne i czy jest wymagane mieć li-po alarm podłączony do batki przez całość rozrywki? (wiem, że Sager tego nie stosuje ale są jakieś przesłania kiedy nie trzeba?) Batkę ładował mój kolega ładowarką firmy Robbe a batka jest firmy 3E Model Edited July 28, 2010 by Troglo Quote Link to post Share on other sites
overx Posted July 28, 2010 Report Share Posted July 28, 2010 Jeżeli to że LiFe jest lepsze pod kilkoma dość istotnymi dla niektórych cechami to bzdura to ok. Większość nie miała w rękach pewnie A123 tylko inne dziwadła i gada że do bani. Pakiet 3S1P 2200mAh odpala mój silnik benzynowy, niektórzy stosując odpowiednie przewody ładują te pakiety z alternatorów samochodowych, są pancerne w porównaniu do lipo i nie są tak czułe na zwarcia. Dokładnie tak jak mówisz KicpA, A123 wypierają już niebezpieczne i mniej żywotne lipole ale dla nie których tutaj niebezpieczne znaczy to że nie wolno nimi rzucać, źle ładować i połykać, jednak to nie jedyne aspekty a każdy chwali się taką wiedzą jaką posiada... Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 Troglo: masz wadliwą baterie albo li-po alarm jest zbyt czuły. Normalnie nie powinno tak się dziać. Inne to słaba bateria. ;) która musi oddać cały zapas energii do uruchomienia mechaniki gb. Nie sager tylko seger ;) li-po alarmy praktycznie są niepotrzebne ( przynajmniej ja ich nie stosowałem i nie będe stosował bo jest to zbędne.) spróbuj na mocniejszej baterii czy też włącza się alarm. Quote Link to post Share on other sites
KWIA_TEK Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 Używam Li-Po od roku. Mam dwa ogniwa. King-arms i Firefox (oba 11,1v). Wydaję mi się, że ogniwa trochę "spuchły". Nie stało się to z dnia na dzień. - Baterie działają bardzo dobrze. - Nie ma problemów z ładowaniem. - Nie grzeją się. - Nie są uszkodzone. - Nie były rozładowane. Jednym słowem używane zgodnie ze sztuką. Czy powolne puchniecie Li-Po to norma? Dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
Troglo Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 Seger - sprawdze i dam znać. Przy okazji używam takiego samego li-po alarm jaki jest na capri asg i mam nadzieje, że to sprawa li po alarm. Ostatnio natomiast jak sprawdzałem po raz kolejny to nie piszczał podczas używania a wcześniej podczas piszczenia świeciła się tyko jedna dioda. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 Baterie nie powinny puchnąć. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 Miałem KA i nigdy więcej, też spuchły i się rozjeżdżały... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts