J.K. Posted May 8, 2017 Report Share Posted May 8, 2017 Panowie, zabrałem się ostatnio za remont swojej zabawki i potrzebuję wskazówki od uczonych w piśmie. Żeby AEP raczył wystrzelić trzeba było bardzo mocno wcisnąć spust, coby "cięgno" poruszane przez język spustowy popchnęło ruchomy element kostki stykowej i zamknęło układ. Na auto było jeszcze jako-tako, ale na singlu to w ogóle tragedia i naciąganie tłoka na milion wciśnięć spustu. Metodą prób i błędów stwierdziłem, że przez lata używania jakieś dziesiąte części milimetra plastiku musiały się po prostu zjechać i przykleiłem Kropelką do owego popychanego elementu kawałek blaszki (ze starego bezpiecznika od AK, czyli ma tak ~0,5 mm grubości). Prymitywne, ale pistolet strzela. Minusem jest to, że w ten sposób pozbyłem się trybu single. I teraz do rzeczy - czy ktoś z Was, magicy, ma jakiś bardziej subtelny pomysł na rozwiązanie tej zagwozdki? Quote Link to post Share on other sites
władek Posted May 8, 2017 Report Share Posted May 8, 2017 Sprawdź czy przy odepchnięciu śrubokrętem tego wichajstra od cięgła spustu pojedynczy działa.Możliwe że to ten cycek od selektora nie odpycha go na wystarczającą odległość. Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted May 8, 2017 Report Share Posted May 8, 2017 Od razu jest auto. Zresztą, ten Glock jak na chińską adaptację japońskiej zabawki, która wymaga dokładności rzędu dziesiątych części milimetra to cudowna replika. Znaczy się cud, że w ogóle działa.;] Quote Link to post Share on other sites
władek Posted May 16, 2017 Report Share Posted May 16, 2017 Czy magazynek który sypie kulkami przy praktycznie każdym załadowaniu jest jeszcze do uratowania? Quote Link to post Share on other sites
Foton Posted May 16, 2017 Report Share Posted May 16, 2017 (edited) No jedyne czemu może sypać to te szczęki, które trzymają kulki - obejrzyj co tam się dzieje. Może jakieś delikatne klepnięcie młotkiem pomoże, ale meeega delikatne :icon_biggrin: Pewnie się wypracowało :icon_biggrin: U mnie na początku kulki jak mi zostały to kluczem do drzwi wyjmowałem ( bo nie mogłem tych szczęk rozszerzyć, żeby kluka przeszła), a teraz 1 palcem już idzie. Pewnie jak się mocno wytrze to będzie to samo :icon_smile: Edited May 16, 2017 by Foton Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted May 16, 2017 Report Share Posted May 16, 2017 Rozłóż i zobacz czy szczęki są proste. Jak wykrzywione to do wyprostowania, jak proste to nadlać trochę CA i obrobić pilnikiem czy papierem. Quote Link to post Share on other sites
Szabal Posted June 1, 2017 Report Share Posted June 1, 2017 Ktoś używa innego LiPo oprócz 300 mah i mieści mu się bez problemu albo z lekkim problemem (tj. podpiłować coś itp.)???? Można jakieś linki itp.? Quote Link to post Share on other sites
władek Posted June 1, 2017 Report Share Posted June 1, 2017 http://allegro.pl/pakiet-lipo-dualsky-520mah-25c-7-4v-i6734410712.html Trzeba odkręcić ten "dynks" co podnosi stockową baterię. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted June 1, 2017 Report Share Posted June 1, 2017 Mi 850 mAh wchodzi ale pakiet podzielony w kształcie V i w samej replice zrobione więcej miejsca. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted June 1, 2017 Report Share Posted June 1, 2017 Podobnie jak u Kocur'a, pakiet 7.4v 750 lub 850mah dwudzielny. Ze środka wybebeszony mechanizm wyrzutu baterii i odchudzona atrapa lufy zewnętrznej. Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted June 12, 2017 Report Share Posted June 12, 2017 Czy można dostać gumkę inną od KM Head, która będzie pasować do cymoklocka? Czy te od VSR będą może pasować (po wycięciu zewnętrznego "bolca")? Quote Link to post Share on other sites
Ptysiu Posted July 1, 2017 Report Share Posted July 1, 2017 poszukuje zębatki silnikowej, moja zmielona do połowy i przeskakuje aż niemiło. w sklepach nieosiągalna :/ albo wybitnie słabo szukam Co prawda potrzebuje do mp7, ale to ten sam rozmiar co w cm030 help Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted July 1, 2017 Report Share Posted July 1, 2017 Za chyba 13$ widziałem w jakimś chińskim sklepie SHSy. Quote Link to post Share on other sites
Ptysiu Posted July 1, 2017 Report Share Posted July 1, 2017 Za chyba 13$ widziałem w jakimś chińskim sklepie SHSy. o chłopie, jakbyć wykopał mi link do tego sklepu, mi chwilowo pomysłów brakuje jak tego juz szukać Quote Link to post Share on other sites
władek Posted July 1, 2017 Report Share Posted July 1, 2017 Pisz do użytkownika Brzuski Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted July 1, 2017 Report Share Posted July 1, 2017 Jednak nie SHS, ale też stalowe: http://www.asiaairsoft.com/index_eproduct_view.php?products_id=7454 Quote Link to post Share on other sites
Ptysiu Posted July 2, 2017 Report Share Posted July 2, 2017 Jednak nie SHS, ale też stalowe:http://www.asiaairsoft.com/index_eproduct_view.php?products_id=7454 Te widziałem, to sa zębatki gearboxa, a mi chodzi i zębatkę silnikową Sent from my Mi-4c using Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted July 2, 2017 Report Share Posted July 2, 2017 Silnikowej nigdy nie widziałem. Pozostaje silnik z odzysku razem zębatką albo szukanie po modelarskich tylko do tej zabawy potrzebny jest jeszcze ściągacz bo nabić jeszcze jakoś się da bez narzędzia ale zdjąć jest trudniej. Quote Link to post Share on other sites
władek Posted July 28, 2017 Report Share Posted July 28, 2017 Ostatnio dla próby podłączyłem swojego klocka pod lipo 7,4 Nanotech 1800mAh rof był nieziemski ale niezależnie od ustawienia selektora było auto. Zastanawiam się czy można dać jakąś elektronikę która odpowiadałaby za tryb ognia i połączyć to z selektorem. Docelowo bateria na zewnątrz na spirali( czy jak to się zwie) a w miejsce baterii owa elektronika. Ktoś ma pomysł jak to rozwiązać? Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted July 28, 2017 Report Share Posted July 28, 2017 Rof nieziemski względem stockowego nimha czy tych małych lipolków? Quote Link to post Share on other sites
władek Posted July 28, 2017 Report Share Posted July 28, 2017 Względem lipo które gdzieś wcześniej linkowałem w temacie dualsky 520mAh 25c Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted July 28, 2017 Report Share Posted July 28, 2017 Taki lipolek daje ci maksymalną obciążalność 13A. Teraz pytanie jaką miałeś sprężynę, bo ten lipolek albo chodził na rzęsach albo go przeciążałeś i rof na pewno był kiepski. Quote Link to post Share on other sites
shewa Posted September 2, 2017 Report Share Posted September 2, 2017 (edited) Cześć, przeszukałem tematy odnośnie glock i nie znalazłem, a jak już były odnośniki to niekatulane. Szukam kabury udowej do tego właśnie glock'a. Celuje coś w style SLS, trzeba będzie piłować czy nie będzie to potrzebne? Edited September 2, 2017 by shewa Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted September 2, 2017 Report Share Posted September 2, 2017 Pasują IMI/Nuprol/Cytac. Bez przerabiania, ale trzeba lekko dopchnąć w ostatniej fazie. Quote Link to post Share on other sites
shewa Posted September 2, 2017 Report Share Posted September 2, 2017 Ok, a z SLS już będzie trzeba piłować? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts