kazik_ Posted September 22, 2010 Report Share Posted September 22, 2010 Tym bym się nie martwił. konstrukcja ta jest dosyć pancerna, a atrapa rury gazowej wbrew pozorom w ogóle nie ma wpływu na lufę zewn. Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted September 23, 2010 Report Share Posted September 23, 2010 Dzięki kazik, dowiedziałem się dopiero teraz że te nowe kałaszki cymy są na wzór vfc, więc przepraszam za zamieszanie. Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted September 23, 2010 Report Share Posted September 23, 2010 Okej, dziękuję! Quote Link to post Share on other sites
sakamuto22 Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 (edited) Hej mam zamiar kupić ak 74 i przerobić go na snajperkę. I czy da się w nim użyć tłumika typu OPS( nakładany 10 cm na lufę w M4/16)? Wizualnie chodzi o to aby lufa od chwytu, lub od kolanka była gładka jedynie z gwintem. Z góry dzięki za odp Edited October 5, 2010 by sakamuto22 Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 witajcie, to znowu ja, mam do was pytanie odnośnie tego czy ta http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2351 przejściówka na kolbę od m4 wejdzie do http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_040d_cm-1412.html oraz czy ta http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_208&products_id=7480&name=MadBull_-_Kolba_ACE_SKELETON_Stock_-_M4/M16 kolba wejdzie na konwersję o której pisałem na początku? Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 było chyba zyliard razy.... nie nie pasuje... Quote Link to post Share on other sites
cziko Posted October 12, 2010 Report Share Posted October 12, 2010 Cześć, To jak przerobić Boyi'a RK-02 na wersję z kolbą M4??? Z góry dzięki! Quote Link to post Share on other sites
cziko Posted October 14, 2010 Report Share Posted October 14, 2010 Ktoś to robił w ogóle?? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted October 14, 2010 Report Share Posted October 14, 2010 Ja kiedyś chciałem w swoim. Są adaptery, ale jedynie pasujące do wersji ze stałą kolbą. Jedyną opcją jest zamontowanie czegoś takiego na zawiesie. Ewentualnie zmiana body. Na zawiasie nie idzie, bo... Bo trzeba mocno modyfikować. Quote Link to post Share on other sites
cziko Posted October 14, 2010 Report Share Posted October 14, 2010 hmmmm.... ewentualnie spawanie elementów... (?) Quote Link to post Share on other sites
rollson Posted November 14, 2010 Report Share Posted November 14, 2010 (edited) Mam jedno pytanie. Czy do ak74 od cymy (cm031) można w jakiś sposób zamontować kolbę od tantala, jeżeli tak to w jaki? Szukałem na forum jakiś informacji na ten temat, ale nie znalazłem. Jeżeli było to już opisane, przepraszam i proszę o jakiś odnośnik. Edited November 14, 2010 by rollson Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 Można, ale przy składaniu kolba połamie korpus repliki. Przy montowaniu kolby Tantala pierwsze o czym powinieneś pomyśleć, to stalowy korpus. Quote Link to post Share on other sites
rollson Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 Więc jest tak jak myślałem. No nic, dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 ale połamie dla tego że body jest dosyć słabe czy dla tego że zatrzask jest twardy? Quote Link to post Share on other sites
damian14c Posted January 4, 2011 Report Share Posted January 4, 2011 Witam :) Mam aks74u od boyi (RK-01) i mam problem z chwytem przednim. Górna część chwytu lata mi na boki i w żaden sposób nie da się tego dokręcić by się nie ruszało a razem z chwytem rusza mi się muszka. Jak mam temu zaradzić, pomóżcie. Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted January 4, 2011 Report Share Posted January 4, 2011 Próbowałeś może izolke gdzieś naładować, żeby całość trochę usztywniła ? W wielu przypadkach pomaga. Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 (edited) 24mm EDIT:Przepraszam, pomyliłem okienka, post do usunięcia Edited January 6, 2011 by KreciKs Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Chwyt pistoletowy w AK74 jest zrobiony z bakelitu? I jaki ma kolor? Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Były bakelitowe, były zbrojone poliamidem, były też plastikowe i występowały w kolorach od pomarańczowego, przez brązowo-bordowy, śliwkowy, aż do czarnego. Mówię tylko o radzieckich, bo na przykład NRDowskie, były w kolorze $raczki po truskawkach. Ogólnie temat rzeka. Najpierw napisz która wersja karabinu Cię interesuje, to może uda się dobrać odpowiedni kolorek :) Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Mam SLR S&W od CA także to jeszcze co innego ale myślę, że z takim ciemniejszym chwytem a'la bakelitem łądnie by wyglądał. Magi też można na bakelit zrobić? Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 jest mnóstwo DIY. A chwyty raczej nie byly zbrojone poliamidem. Raczej to był poliamid zbrojony włóknem szklanym:P Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Za bardzo skrócony skrót myślowy mi z tym poliamidem wyszedł :) Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 Mam pytanie. Czy do CM 031 będzie pasować body z CM 039c? Quote Link to post Share on other sites
Terenowy Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 Prawdopodobnie tak bo to stary typ TM. A po co taka fuzja? Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 Chciałem wymienić swoje plastik body na metalowe,do tego kolba m4 bateria pod dekiel i myślę że da rade ; ) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts