Yahalom Posted September 24, 2011 Report Share Posted September 24, 2011 Chłopaki, potrzebny pomysł :> Myślę nad wstawieniem prowadnicy kolby z M4 do AKS74U (BOYI RK01). Jakieś pomysły? Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted September 24, 2011 Report Share Posted September 24, 2011 Chłopaki, potrzebny pomysł :> Myślę nad wstawieniem prowadnicy kolby z M4 do AKS74U (BOYI RK01). Jakieś pomysły? Zrobiłem taki bajer przy AKS-74. Dużo zabawy nie ma :) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 24, 2011 Report Share Posted September 24, 2011 Szczegóły można prosić? :D Jeśli nie publicznie, to na priv - bardzo mi zależy :) Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted September 24, 2011 Report Share Posted September 24, 2011 W tył dajesz kawałek aluminium, wiercisz w body otwory i dajesz takie śrubki bez łepków na imbusy. Z każdej ze stron i przez zawiasy od kolby ramowej. W stock pipe szlifujesz trochę jej wejście pod kątem ( bo płaskownik montujesz do body i wychodzi małe ścięcie) i przelotowo normalnie do tego płaskownika. Ja jeszcze podkleiłem żywicą epoksydową wszystko po zmontowaniu dla spokojności. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 24, 2011 Report Share Posted September 24, 2011 Dzięki :) Opracowałem sobie w głowie podobny projekt, tylko troszkę prostszy konstrukcyjnie. Jak coś z tego wyjdzie to się pochwalę :happy: Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 29, 2011 Report Share Posted September 29, 2011 Kolega 0wn przybył akurat z odsieczą i odsprzedawał swoje cudeńko - kapitalna robota :) Quote Link to post Share on other sites
damian14c Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Panowie. Wiecie może czy podejdą okucia od cymki 0.31 do boia? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 niet. Quote Link to post Share on other sites
damian14c Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 A co bym musiał zrobić by te okucia od cymki pasowały do boyi? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 a po co Ci plastikowe okucia? nie pamiętam co trzeba zrobić, nie miałem tego czegoś od dawna na szczęście. kup stalowe okucia boyi i już. Quote Link to post Share on other sites
damian14c Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 Mi narazie są potrzebne jakiekolwiek okucia. Quote Link to post Share on other sites
KeyKey Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Podepnę się pod temat. Mam zamiar kupić RK02 i na starcie wymienić zatrzask kolby. I tu pojawiają się dwa pytania: -czy poprawi to wytrzymałość kolby? -przeszukując forum natknąłem się na stwierdzenie, że nie da się wymienić zatrzasku kolby "bo przyspawany" czy to prawda? Czekam na odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Założyłeś temat już z tymi pytaniami. Możesz poczekać aż ktoś ci odpowie, w tym wypadku byłem to Ja, Wytrzymałość samej kolby nie ma nic wspólnego z zatrzaskiem. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 ale podobno wymieniając zatrzask ze znalu na stalowy zmienia się wytrzymałość zatrzasku. : o Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Tak bo znal nie ma wytrzymałości (mała może ma ) a stal ma już optymalnie dobrą wytrzymalośc :) Quote Link to post Share on other sites
mykail Posted August 21, 2014 Report Share Posted August 21, 2014 Z góry przepraszam, wiem , że gdzieś to było ale za Chiny Ludowe nie moge odszukać. Ma ktoś namiary na selektor ognia do AK, którym można zablokować zamek? Taki I bynajmniej nie chodzi mi o wersje za 150zł. Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted August 21, 2014 Report Share Posted August 21, 2014 Zrób to sobie samemu. Z półką będziesz musiał się pomęczyć. A jak chcesz, aby to wyglądało "pro" na to na forum FIA jest osoba, która robi takowe. Quote Link to post Share on other sites
marcin_276 Posted February 14, 2015 Report Share Posted February 14, 2015 Witam. Mam problem z montażem bocznym na jaskółke w moim AK. Wszystko ładnie wchodzi do konca tylko ze sie nie blokuje. Wygląda to tak jakby ta sprezyna była za długa. Ktos ma jakis pomysl co z tym zrobic ? Quote Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted February 14, 2015 Report Share Posted February 14, 2015 Witam Jakich manewrów wymaga wstawienie do AKS-74 kolby ramowej/ pełnej składanej z ostrego odpowiednika? Quote Link to post Share on other sites
ANTEK21 Posted February 15, 2015 Report Share Posted February 15, 2015 Witam. Mam problem z montażem bocznym na jaskółke w moim AK. Wszystko ładnie wchodzi do konca tylko ze sie nie blokuje. Wygląda to tak jakby ta sprezyna była za długa. Ktos ma jakis pomysl co z tym zrobic ? Obejżyj sobie ten film: Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted February 15, 2015 Report Share Posted February 15, 2015 Wybaczcie, że spamuje. Gdzieś kiedyś widziałem genialny patent,żeby lipola skitrać w opakowaniu po opatrunku na kolbie. Nie mogę niestety tej fotki znaleźć. Ma ktoś namiary, albo podobny ciekawy patent? Quote Link to post Share on other sites
marcin_276 Posted February 15, 2015 Report Share Posted February 15, 2015 Na fejsubkach mi juz pomogli ale i tak dzieki za fatyge Quote Link to post Share on other sites
mykail Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 Heja. Ma ktoś namiary na jakiś poradnik DIY odnośnie okładziny do AKS74U z chwytem? Coś kiedyś widziałem ale za cholerę nie wiem gdzie. Zrobić zrobię sam jeśli takowego nie ma ale zawsze łatwiej byłoby się oprzeć na doświadczeniach innych. Jak nie ma, trudno. Coś takiego: Quote Link to post Share on other sites
WAlex Posted November 24, 2015 Report Share Posted November 24, 2015 Podpinam się do pytań: 1.Gdzieś kiedyś widziałem genialny patent,żeby lipola skitrać w opakowaniu po opatrunku na kolbie. Ma ktoś namiary, albo podobny ciekawy patent? 2.Ma ktoś namiary na jakiś poradnik DIY odnośnie okładziny do AKS74U z chwytem? 3.Oryginalne okładziny do AKSU będą pasować do repliki Force Cora? Jeśli tak, gdzie takowe znaleźć? 4 Przeglądałem inne tematy, ale mało informacji/mozliwe ze nieaktualne. Ma ktoś namiary na szynę ris montowaną w szerbince AKSU/robił ktoś własnoręcznie? Quote Link to post Share on other sites
szaszlyk133 Posted March 1, 2016 Report Share Posted March 1, 2016 Pomocy, szukam już któryś dzień i pomocy znaleźć znikąd nie mogę. Potrzebuję cheek risera / poduszki policzkowej / baki policzkowej / czegokolwiek co podniesie oparcia policzka przy strzelaniu z AKMS. Do tej kolby składanej pod spód nie mogę znaleźć żadnego sposobu na podwyższenie oparcia. Szukam rozwiązań DIY, homemade jak i również tych mniej budżetowych. Na chwilę obecną jedyne co mi przychodzi na myśl to wkręcenie szyny RIS z boku takiej kolby i zakup regulowanej poduszki policzkowej polimerowej do kolby taktycznej od m4 na RIS za kwotę 140zł plus wysyłka! O_O to dla mnie za dużo. http://www.sprzetmilitarny.pl/product-pl-3407-Poduszka-policzkowa-polimerowa-do-kolby-taktycznej-M4-CAA.html Myślę już nawet o przyszyciu ładownicy na kolbie z włożonym magazynkiem ale to rozwiązanie ma swoje wady. Możecie coś poradzić? Da się ten element który zamieściłem w linku gdzieś kupić taniej albo inaczej podwyższyć oparcie policzka w kolbie w AKMSie? tl;dr - Szukam Cheek Risera do kolby AKMS składanej pod spód. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts