Kohan warrior Posted March 2, 2013 Report Share Posted March 2, 2013 Dysza ultimate jest za krótka więc ją już lepiej odrzuć. Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 (edited) A z tych dwóch pozostałych która będzie lepsza? Edited March 3, 2013 by pixxel Quote Link to post Share on other sites
Kohan warrior Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 Pierwsza. Quote Link to post Share on other sites
Trętwy Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 Czy wiecie jak zamontowana jest atrapa zaworu rury gazowej? Na klej, czy jak? Bo dostałem tą część luźno, a nie chce mi się już odsyłać na serwis :) Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 Jest wkręcona na jedną śrubkę i przekręcona. Czy to takie skomplikowane? Quote Link to post Share on other sites
Trętwy Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 Jest wkręcona na jedną śrubkę i przekręcona. Czy to takie skomplikowane? Tak, to zauważyłem, jednakże chodzi mi o to, w taki sposób przytwierdzone jest to do repliki. Mam na myśli tą cała (srebną) końcówkę, bo nie widzę żadnej możliwości przykręcenia czy czegokolwiek innego. Albo po prostu jestem ślepy . :) Quote Link to post Share on other sites
marcinus Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 Atrapa jest przytrzymywana przez taki mały metalowy element w kształcie L który znów przytrzymywany jest przez lufę zewnętrzną. Użycie kleju też jest rozwiązaniem : ) Quote Link to post Share on other sites
Trętwy Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 O, dziękuje. :) właśnie się zastanawiałem do tego to "L" służy :) Quote Link to post Share on other sites
maks27 Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 mam zamiar kupić aug a2 i zastanawiam się czy taka luneta bedzie do niego pasować? http://www.taiwangun.com/optyka/lunety/luneta-3-9x40-z-wysokimi-pierscieniami-montazowymi-acm.html PS znacie dobrą lunetę precyzyjną, chciałbym sobie takką kupić po jakimś czasie Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 (edited) Delta Optical Entry jest polecana przez wielu użytkowników, m.in. Arenda Np. taka http://www.planetaoc... 3-9x40 md.html Edited May 8, 2013 by Lafayette Quote Link to post Share on other sites
maks27 Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 (edited) a czy jest coś tańszego? myślałem tak żeby wydać około 100zł na lunetę sorkki pomyliłem się, ma być lufa precyzyjna, a nie luneta, przepraszam Edited May 8, 2013 by maks27 Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 Muahahahaahahaaha, rozwaliłeś system :D CO do luf to niech inni pomogą, nie znam się. http://wmasg.pl/pl/articles/show/197623 W tym poradniku powinieneś się dowiedzieć wszystkiego o lufach i nie tylko. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
maks27 Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 A co lepsze, kolimator czy luneta? Dodam że strzelamy sie w lesie Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 W lesie bardziej przydatna będzie luneta. Kolimator jest najlepszy w CQB, czyli na bliskim dystansie. Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 Przypominam, że istnieją odpowiednie tematy poruszające kwestię optyki wszelakiej. Trzymajcie się wątku. Quote Link to post Share on other sites
Stefan(kiedyBL) Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 (edited) Witam. Mam pytanie powie mi ktoś jak się to nazywa ? I gdzie to mogę kupić i czy w ogóle się da? Proszę o odpowiedz. http://speedy.sh/WARF6/karabin-aeg-steyer-aug-15909-spust.jpg Edited May 19, 2013 by Stefan(kiedyBL) Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 Nigdzie przedtem tego nie widziałem więc postanowiłem to zrobić. Adapter magazynków M4 do auga: Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted June 2, 2013 Report Share Posted June 2, 2013 (edited) Trochę na prościznę poszedłeś z tym adapterem. Fakt, że można to zawsze zdjąć i można używać normalne magi od AUG'a. Jednak jak bym miał trochę narzędzi, to bym zrobił Steyr Aug na magazynki od eMek. Ale szkoda roboty, bo i tak mało kto by dał trochę więcej grosza za taki patent w body. Mam takie małe pytanie dla znawców i fanatyków replik Steyr Aug od JG. Posiadam replikę Steyr Aug A2, gdzie podstawką (korpus, front) jest produkcji JG, a układ gearbox'a to CYMA (GB z CM003). Problem może jest dosyć trywialny, chociaż problem nie leży właśnie w trywialnych rozwiązaniach. Może ktoś się spotkał z takim problemem, a na wmasg pisałem i nikt nie był w stanie pomóc. (Nawet z stockowym GB mam problem z tym rozrzutem). Więc tak. W replike mam taki rozrzut jak rozrzutnik (wiadomo czego). Dodatkowo zasięgowo nie wygląda to zbytnio ładnie (ostatnio coś poprawił mi się zasięg). Wszystko wymieniałem co mogłem: gumki HU, komory HU, dysze, lufy wewnętrzne, montowałem i rozmontowywałem replikę oraz znajomy. Nic, efekty może się niwelują delikatnie, a tak to problem jest ten sam. Jednak zmieniłem na znajomego front od Steyr Aug A2 i śmiga ładnie. Nie wiem w czym dokładnie problem polega, może ktoś spotkał się z takim przypadkiem. Mam tez drugą tego typu replikę i w drugim froncie też to samo się dzieje (jak i całą repliką). Mój osobisty specjalista nie był w stanie zdiagnozować i zniwelować problemu. Ktoś wie na czym problem polega, lub wie jak to zniwelować, bądź by był w stanie się tego podjąć? Dodatkowo poszukuję komory Hop-Up od Steyr Aug. Chętnie zakupię, gdyż moja uszkodziła się od wyjmowania. Miałem G&P ale sprzedałem, bo nie była mi markowa użyteczna, a potrzebowałem pieniędzy. Pozdrawiam Miszcz Edited June 2, 2013 by Miszcz120 Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Przerabianie całego body byłoby dla mnie zbyt ryzykowne. A ten adapter działa i tak jak mówiłeś mogę używać 2 typów magazynków bez żadnego problemu. A lufę wewnętrzną masz wkręconą w zewnętrzną? Bo to wygląda jakby komora nie dociskała się do GB. Quote Link to post Share on other sites
marcinus Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Trochę na prościznę poszedłeś z tym adapterem. Fakt, że można to zawsze zdjąć i można używać normalne magi od AUG'a. Jednak jak bym miał trochę narzędzi, to bym zrobił Steyr Aug na magazynki od eMek. Ale szkoda roboty, bo i tak mało kto by dał trochę więcej grosza za taki patent w body. A ja myślę, że jest duży rynek na airsoftową wersję "NATO Stock" i szkoda że jeszcze żaden producent się jeszcze za nią nie wziął. Przez to że STANAG to najpopularniejszy rodzaj magazynka to zwiększyło by się zainteresowanie platformą AUGową. Jing Gong proszę Was, weźcie się za to! ; ) A konwersja Bojeq'a jest niegłupia. W lesie tak wystający magazynek by mi przeszkadzał ale w budynku powinno to dać radę. Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 (edited) Jest to spowodowane małą popularnością tego modelu broni wsród maniaków Airsoftowych. Szkoda, bo części, akcesoria i inne dodatki są bardzo trudno dostepne na rynku światowym, a tym bardziej polskim. Fajnie by było, gdyby takie body było. Wkońcu bym używał dobrych magazynków, bo nawet mid-cap'y MAG'a nie ma gdzie dostać, ani nówek, ani używek. Mam jednego mid-cap'a od MAG'a, ale co mi po tym. Pozdrawiam Miszcz Edited June 4, 2013 by Miszcz120 Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 Bojeq, małe pytanko ile kulek wypada po wyjęciu maga z tego adaptera? Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 Nie ma body STANAG, bo popularność jest mała, zaś popularność jest pewnie mała, bo nie ma body STANAG. Sam dopiero niedawno zaczęłem doceniać zalety gbv.3 i 50cm+ lufy wew. Mam też pytanie - otóż dowiedziałem się, że słabym elementem aug`ów jest klapka oddzielająca przedział baterii od gb. Czy jest to prawda, i czy w takim wypadku znacie kogoś, kto ma patent (najlepiej na sprzedaż) na to. Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 Ja mam patent taki, że można to w bardzo fajny sposób zastąpić, by trzymało GB, oraz powiększyło miejsce na baterię. Jutro wrzucę jakieś fotki z patentu kolegi w zasadzie, ale powiem, że jest niezawodny i spełnia swoje funkcje bardzo dobrze. Jakich firm komory od M14 pasują do replik Steyr AUG ? Pozdrawiam Miszcz Quote Link to post Share on other sites
janek122 Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Do AUGa pasuje komora Classic Army. Do tego sprawuje się całkiem nieźle. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts