Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Steyr AUG [JG]

Recommended Posts

• Replies 973
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Witam

Ja z kolei mam inne pytanie odnośnie baterii do AUG'a

Bo nie wiem jak było u was, u mnie stockowa bateria padała po 30 minutach strzelania..

Ofc. była formatowana i traktowana z nalezytym szacunkiem ;)).

Tak wiec zostalem zmuszony do kupna nowej.

Kupilem Intellecta 8,4 V 1400mAh :-F

Ale pozniej nasluchalem sie, ze intellecty maja wiekszy woltarz niz stockowe baterie.

Ile w tym prawdy :wink:

i jak moze to wplynac na prace GB ?

Edited by mrozowski

To zależy, ile w ciągu tych 30 minut wystrzeliwałeś kulek... Jak kilka tysięcy, to się nie dziw :) Moja bateria ciągle bez problemu pracuje, do około 2k kulek na jednym ładowaniu.

A co do baterii: czy po zamontowaniu nowej broń strzela inaczej? Większy ROF? Podobno większe napięcie powinno tym skutkować... Jeśli nie, to chyba nie ma się czym przejmować.

Wiatam Wszystkich.:D

Chcaiłbym sie zapytac czy ktoś nma porwnanie z AUG [JG] i M14 AGM?

Duzo czytał o obydwu karabinach i powiem wam że trodno sie zdecydować. Oczywiście jaki karabin nie kupie to odrazu mam zamiar wstawić HU guardera i Precke Sytemy...i czy ktoś moze mi powiedzieć który karabin bardziej spisywał by sie celnością, zasiegiem itp.

W druzynie mam raczej funkcje strzelca wyborowego (bo o snajperstwie nie ma raczej co mówic :)) i któtry z tych dwóch replik bardziej by sie nadawał do tej funkcji?

Pozdro :killer:

Hmm, po kolei. W M14 wymieniona gumka na silikon guardera i teflon fix, karabin strzela naprawdę daleko i celnie. Z GB żadnych problemów, za to odleciała blokada spustu, rozwalił się selektor ognia i od loża zaczęła odłazić cała górna metalowa (znalowa?) połowa karabinu.

W AUGu zgubiłem dwie części (które i tak nie były potrzebne), pływałem z nim, taplał się w błocie i piachu, wielokrotnie upadł na ziemię. Nic go nie uszkodziło, po prostu pancerny kloc. Wymieniłem lufę na stockową CA - od M16, gumkę również na stockową CA, sprężynka M120, tłok CA, cicha głowica tłoka CA. Dźwięk pozostał ten sam, celność gorsza niż w M14 (kwestia długości lufy i pewnie gumki), ogólny zasięg nieco większy.

Ech, mozna go wlozyc z dowolnej strony, jak komu wygodniej. Domyslnie kropka (wskazujaca te strone bolca, ktora sie wciska) jest po lewej stronie, ale nic nie stoi na przeszkodzie, zeby bolec wyjac i wlozyc od lewej (tak, zeby kropka byla po prawej). Trzeba tylko uwazac, zeby ze srodka nie wyleciala blaszka, dzieki ktorej bolec nie rusza sie swobodnie.

• 2 weeks later...

W każdym egzemplarzu AUGa każdej firmy rączka ma luzy. W pozycji poziomej zatrzaskuje się tak sobie, bo sprężyna jest mniej napięta. Z resztą to dobrze, bo mnie się rączka nigdy sama nie rozłożyła, a można dzięki temu szybciej ją rozłożyć. Pozycja 45 stopni? Nie ma czegoś takiego, to ułożenie rączki wynikające z konstrukcji mechanizmu rozkładania, po prostu są wgłębienia na ściankach prostopadłych do siebie, od rączki odchodzi bolec i zatrzymuje się na wgłębieniach i w rogu tych ścianek.

Proszę o połączenie postów ponieważ niema już opcji edytuj.

pozwoliłem sobie na szybko w Photoschopie wkleić lunetke i kolimatorki

Otwarty i zamknięty (mało było zdjęć od boków).

No wiec

AUG z lunetką gamo 3-7x20 Moim zdaniem wygląda bardzo ładnie ( Zależy od gustu)

au1gjgzlunetkagamo37x20ky3.th.png

Kolimatorek otwarty jakiś badziewny

moim zdaniem funkcjinalne ale bardzo nieestetyczne

augzkolimkiemfc8.th.png

No i kolimator zamknięty

ładny tylko że nie za bardzo się starałem z wklejaniem (wysokość itp itd)

augzkolimkiemtl6.th.png

Mam nadzieje że to choć trochę wam pomoże z wyborem otwarty czy zamknięty albo kolim czy luneta?

JEST TO BARDZO NIEDOKŁADNE I NIE MAM POJĘCIA JAK BY TO BYŁO W RL

Najważniejsza powinna być funkcjonalność gun'a a nie to jak wygląda. Luneta wymusza zupełnie inne używanie repliki niż w przypadku kolimatora. Lubisz szybkie, taktyczne wejścia i szturmy - inwestuj w kolimator. Wolisz dłużej się pokampić ale oddać ten jeden celny strzał - kup lunetę. Ja na dzień-dobry w swoim Augu zamontowałem otwarty kolimator:

http://photos03.allegro.pl/photos/oryginal...44/56/272445654

Biegałem z nim przez 4-5 miechów, ale wkurzało mnie to, że jak chciałem przycelować w odległy cel, to nie widziałem już gdzie spada kulka. Z uwagi na naprawdę pokaźny zasięg gun'a zakupiłem lunetę 3x9x40:

http://www.tarcza.pl/allegro/blog_3-9x40_1.jpg

Z uwagi na fakt, że milion razy lepiej jest mi teraz celować, to dodatkowo mogę używać lunetki zamiast lornetki i nie męczyć się w trakcie potyczki z jej wyjmowaniem. Pozaztym na Aug'u bardziej mi podchodzi luneta niż kolimator - długa lufa i dobre skupienie strzałów raczej nie należą do priorytetów na bliskich kontaktach, a do takich lepiej wykorzystywać otwarty kolimator. Chyba że chcesz zakupić coś z powiększeniem 4x, to w zupełności wystarcza. Pozdro! ;-)