songoku Posted September 25, 2009 Report Share Posted September 25, 2009 moze Ty nie wiesz ale ktos wie , wiec nie pisz za wszystkich nie pamietam jaka celnosc byla na poczatku bo moj karabin ma juz troche czasu dlatego sie pytam bo moze ktos zauwazyl spadek celnosci na skutek rys Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 Nie chcąć zakładać nowego tematu zapytam tutaj,czy ma ktoś doświadczenie z ta precką http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2702 uprzedając pytania napisze że do tej pory używałem w swojej emce G&P precki Systemy(mosiężnej) w tej przeze mnie wymieninej średnica to 6,02mm(używam tylko kulke G&G) także nie powinny się zacinać Miałoby to chodzić na cylindrze typ 0 Systemy (nierdzewny,polerowany) sprężynie Guardera SP130,głowicy tłoka Prometeus i z komorą hopka KA i czrną gumka Systemy Podoba mi się w niej to że wykonana jest ze stali nierdzewnej,bo jakoś nie jestem przekonany do teflonowanych lub chromowanych luf,pozdro :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
karol_ Posted October 10, 2009 Report Share Posted October 10, 2009 zastanawiam sie czy lufy 500/509mm madbull lub src 6.03 dadzą lepsze skupienie i większa poprawę osiagów od systemy 509mm 6.04. jesli ktos wie to prosze o pomoc Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted October 11, 2009 Report Share Posted October 11, 2009 Brał bym systeme , masz pewność dobrego wykonania . Za to madbull to loteria , ja byłem bardzo zadowolony , inij mówią że nie widzą różnicy w porównaniu do stoka . Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 11, 2009 Report Share Posted October 11, 2009 MadBull lub Systema. Tak jak w przypadku Przemka jestem bardzo zadowolony ;) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 11, 2009 Report Share Posted October 11, 2009 systema, MB sobie odpuść, można trafić na niezłe kupsko. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 11, 2009 Report Share Posted October 11, 2009 systema, MB sobie odpuść, można trafić na niezłe kupsko. Można zwrócić w 10 czy 14 dni ;) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted October 11, 2009 Report Share Posted October 11, 2009 (edited) Tja, ale tylko jeśli towar jest nowy i nieużywany, a ciężko w większości przypadków stwierdzić tylko patrząc na części czy się posypią za 500 cykli dżirboksa, czy może 100000... No chyba, że przysłowiowo poleci się w.. uja, ale to już temat nie na ten temat :-F. Edited October 11, 2009 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted October 12, 2009 Report Share Posted October 12, 2009 A więc po wszystkich za i przeciw nabyłem nową preckę ,nierdzewną Deep Fire 6,02mm 509mm,przy okazji wpakowałem spręzyne Guardera SP130 i borka Guardera Nadmienie iż wcześniej miałem Systeme 6,04mm. Uważam że lufa Deep Fire zasługuje na dobra opinie kulki(ja używam tylko G&G 0,25) lecą do samego konca jak po sznureczku z 98% powtarzalnością strzału Zobaczymy jak będzie po więszym przebiegu ale narazie jest ok Quote Link to post Share on other sites
karol_ Posted October 12, 2009 Report Share Posted October 12, 2009 to moze tez bym wzial ta deep fire 509mm 6.02 zamiast systemy 6.04 sam nie wiem.. obawiam sie zacinek. jesli ktos mi moze poradzic do bede wdzieczny Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted October 13, 2009 Report Share Posted October 13, 2009 Miałem DF 590 w SR25 i byłem średnio zadowolony . Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted October 21, 2009 Report Share Posted October 21, 2009 Mialem Deep fire ale poprzednia generacje - stalowa 6.03 550 - przy 500 fps po paru tysiacach kulek ... zrobily sie dlugie slady z stopionych kulek w srodku. Plastik przykleil sie do scianek i rozrzut jest okrutny. Najlepiej widac jak sie umyje lufe woda - wtedy widac te nagary. Teraz zastanawiam sie jak to wyczyscic. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted October 21, 2009 Report Share Posted October 21, 2009 Benzyna ekstrakcyjna, nasączony tym wacik i polerka. Potem wypłucz wodą i do sucha. Niby te lufy są ze stali (nierdzewka?), tego faktu się nie zmieni, ale również faktu, że nie są precyzyjnie do końca wykonane - uważam, że Systema jest lepsza, a KMH czy Prometheus już całkiem bije na głowę tą lufkę. W 590mm lufie Deep Fire'a 6.02 kulka spadała mi ok. 7 sekund - z jednym zatkanym końcem. W 509mm 6.04 KM Head'zie trwało to ok. 12 sekund. Obie czyste, kulki 0,2 marujca. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 21, 2009 Report Share Posted October 21, 2009 Lufę się czyści... Mialem Deep fire ale poprzednia generacje - stalowa 6.03 DF robil tylko 6,04 i 6,02 o ile pamiętam... Miałem 650mm DF 6,02 w VSR i była na pewno lepsza od systemy ale gorsza od promyka którego mam teraz w innym gnacie. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted October 21, 2009 Report Share Posted October 21, 2009 Miałem 650mm DF 6,02 w VSR i była na pewno lepsza od systemy ale gorsza od promyka którego mam teraz w innym gnacie. To wszystko zależy jak trafisz, moim zdaniem i tak warto, cena/jakość wypada lepiej od KMH i Promyków - ogólnie jednak gorzej. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 21, 2009 Report Share Posted October 21, 2009 Własnie, dlatego moim zdaniem wypada gorzej. Z lufami KMH czy promyka sprawa jest jasna: płacisz i wiesz co dostajesz. Nawet z systemą jest prosto: tanie lufy ale i osiągi nie są wybitne. Ale zawsze są takie same. Niema loterii. A w przypadku DF raz trafisz bardzo dobrą a raz trafisz gniota. Dlatego lepszy stosunek cena jakość mają moim zdaniem jednak lufy systemy/KMH/promyka. Warto poza tym dołożyć te pare dych :) bo różnicę widać na "tarczy" potem. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted October 22, 2009 Report Share Posted October 22, 2009 1. Lufa byla czyszczona. Czesto - bo srednio raz na 2 tyg rozkrecana byla replika i czyszczona przy okazji lufa. 2. Normalnie tych nadtopionych czesci nie widac- tylo po polaniu woda sa dobrze widoczne. 3. Strzelala lepiej niz systema poki sie nie zaklajstrowala - mam tez systemke. Aktualnie jest Mad bull - zadna rewelacja - strzela dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted October 22, 2009 Report Share Posted October 22, 2009 Też to miałem w swojej teflonce w Falu, ekstrakcyjna dała radę z bawełną na wyciorze. Aktualnie po wymianie ogumienia i bardzo dokładnym wyczyszczeniu lufy, skupienie wróciło do normy mnie zadowalającej ;-). Czyli powyżej 50m nie mam spray&pray. Quote Link to post Share on other sites
karol Posted November 1, 2009 Report Share Posted November 1, 2009 Mam takie pytanie. Otóż jak z lufami CA 6,04? Są w miare tanie. Przykład: http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=752 Ja mam zamiar włożyć lufę 440 mm do G&P. Poprawi chociaż trochę skupienie od stockowej G&P 6,05? Quote Link to post Share on other sites
Plutonowy Posted November 3, 2009 Report Share Posted November 3, 2009 Ja mam zamiar włożyć lufę 440 mm do G&P. Poprawi chociaż trochę skupienie od stockowej G&P 6,05? Stockowe lufy G&P są bardzo dobre. Jeżeli chcesz odczuć jakiś skok osiągów zainwestuj w KM/promyka. Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted November 3, 2009 Report Share Posted November 3, 2009 Czy lepiej wybrać guardera czy systeme? Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted November 3, 2009 Report Share Posted November 3, 2009 Czy lepiej wybrać guardera czy systeme? Systeme . Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted November 3, 2009 Report Share Posted November 3, 2009 Też bym brał pewną Systemę, niż średnio pewnego Guarder'a. Ogólnie to lepiej kupić markową gumkę, dystanser i kulki dobre używać, niż przykładowo pchać się w lufę prometheus'a, mając wciąż stock'ową chińską gumę i strzelać PJ'otami ;-). Quote Link to post Share on other sites
Reset Posted November 17, 2009 Report Share Posted November 17, 2009 Witam, posiadam replikę cm.041 J http://www.taiwangun.com/pistolety_maszyno..._041j-1333.html Która precka lepiej zastąpi stock 220mm ? Systema 395mm http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4132 Madbull 363mm http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1929 Co warto wybrać... Dłuższą czy o mniejszej średnicy ?? Oczywiście mam tłumik, który ją zakryje Quote Link to post Share on other sites
Plutonowy Posted November 18, 2009 Report Share Posted November 18, 2009 A jaki cylinder masz w replice? Bo wstawienie lufy o długości nie "obsługiwanej" przez cylinder może odbić się na celności czy fps'ach. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts