MiciucieK Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 Witam. Rozmyślam nad tym; http://www.taiwangun.com/pj249-para?from=listing&campaign-id=19 a tym http://www.taiwangun.com/pj249-mki?from=listing&campaign-id=19 . Widzę, że opinie są bardzo fajne, z czego się cieszę, ale jak jest z wytrzymałością szkieletów ? Wytrzyma to zimę na stocku ? Nic nie pęka ? Quote Link to post Share on other sites
McFly Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 Repliki różnią sie tylko długością lufy i wyglądem. co do pękających szkieletów: Witam, pękła mi jedna połówka gb przy silniku. Czy to coś poważnego ? czym to może grozić ? Czy da radę jakoś zabezpieczyć silnik by cały GB nie pękł ? pękła mi ta ścianka u dołu gb ( teraz więcej widac silnik) Też mam wyłamaną na jednej połówce GB od dłuższego czasu (>1rok), nic się nie dzieje. Replika jak działała, tak działa nadal. Chyba każdemu to się dziejd. Też tak miałen i zero problemów. Dokładnie, swoisty standard. Łupie się osłona silnika od spodu, bo jest cieniutka. Ale gb trzyma silnik mocno z przodu, z tyłu i z góry, więc nie ma się czym przejmować. Wala mi się komora hu od p&j. Jeśli jest choć ciut lepsza od a&k to mogę komuś odstąpić. GB w świni jest mądrze przemyślany i cały będzie trzymał sie naprawde długo, no chyba ze zrobisz 700fps i full auto przez pól godziny. :) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 Jak nie zamontujesz mordercy girboksów w postaci aluminiowej głowicy tloka od deep fire to gb długo pożyje. Quote Link to post Share on other sites
MiciucieK Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 I o to mi chodziło, dzięki wielkie. W gearboxie nie mam zamiaru nic grzebać. W przyszłości poleci prec lufa, komora i zielona gumeczka G&G. :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted April 6, 2015 Report Share Posted April 6, 2015 Witam znalazłem ciekawostkę na olx, http://olx.pl/oferta/replika-karabinu-asg-m249-a-k-blowback-CID767-ID9E94Z.html#1a29a64911 przerobione m249 A&K z ebb własnej konstrukcji .Chciał bym zobaczyć jak to działa. Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted April 6, 2015 Report Share Posted April 6, 2015 Pytanie dobre do posiadacza repliki. Pomysł bez sensu, przy strzelaniu z palnego odpowiednika rączka przeładowania jest nieruchoma. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 6, 2015 Report Share Posted April 6, 2015 (edited) Dokładnie :icon_biggrin:. Robić BB w replice w której ten element jest nieruchomy w oryginale :icon_biggrin:. Edited April 6, 2015 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted April 6, 2015 Report Share Posted April 6, 2015 Tak czy siak nie pierwszy taki twór :) Wydaje mi się, że gdzieś już rzucił mi się w oczy taki "bajer" z filmikiem działania :) Jak uda mi się znowu znaleźć to nawet podlinkuję. Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted April 6, 2015 Report Share Posted April 6, 2015 (edited) Dzięki uprzejmości właściciela repliki filmik z jej działania Edited April 6, 2015 by seger poprawione Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted April 6, 2015 Report Share Posted April 6, 2015 Niszczenie girboxa, Ruch rączki przeładowania. Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted April 7, 2015 Report Share Posted April 7, 2015 Mi się zdaje czy przy tej rączce jest sprężynka zrobiona z kilku zlutowanych od długopisu? xD Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted April 14, 2015 Report Share Posted April 14, 2015 Witam czy ktoś mam doświadczenie jak przerobić szmaciany magazynek od ostrego m249, jak tam zamontować mechanizm od box elektryczny. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 17, 2015 Report Share Posted April 17, 2015 Witam czy ktoś mam doświadczenie jak przerobić szmaciany magazynek od ostrego m249, jak tam zamontować mechanizm od box elektryczny. Polecam zacząć używać szukajki na forum: http://forum.wmasg.p...ox#entry1902374 Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted April 17, 2015 Report Share Posted April 17, 2015 Danielu czytam wszystkie twoje posty lub większość i ten już 3 razy przeczytałem o twoich doświadczeniach przy przeróbce maga .Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted April 22, 2015 Report Share Posted April 22, 2015 (edited) Dzisiaj dostałem do łap komorę od AirsoftPro i napiszę co nieco dla zainteresowanych :P Generalnie komora wykonana bardzo starannie, wygląd lekki, ale końcowy produkt solidny :) Pierścień chodzi przyjemnie, ale z lekkim oporem. Pod pierścieniem regulacyjnym mamy tradycyjnie o-ring (w zestawie również drugi). Miejsce na dystanser tak jak w przypadku A&K, więc w razie czego nie ma problemu z dorobieniem nowego :) Sam dystanser ma odpowiednią długość i kształt, więc nie trzeba kombinować z poprawianiem roboty co jest niejakim plusem w porównaniu do stockowych. Komora w przeciwieństwie do stockowej, jest stabilizowana przy pomocy 3 imbusów, a nie klipsa. Myślę, że w przypadku zgubienia nie będzie problemu z dobraniem w odpowiednim sklepie podobnej śrubki za grosze :) Samo mocowanie jest znacznie lepsze i stabilniejsze od poprzedniego. Tak jak w przypadku stocka występował mniejszy bądź większy luz komory, to w tym przypadku ani drgnie. Śrubki znajdują się w miejscu rowka na "szynę" gumki oraz po bokach w miejscach wycięcia na klips. Całość dodatkowo stabilizuje dodany pierścień. Do zestawu dorzucają nam uszczelnioną dyszę, która robi robotę i tyle w temacie :D Nie ma żadnego problemu z uszczelnieniem się, dobrze wykonana, wszystko miodzio. Jedyną wadę w całym zestawie dostrzegam w gumce. Dziwna w dotyku, nosi ślady talku na zewnątrz i wewnątrz (talk akurat ma swoje wytłumaczenie :P ) no i ma niedoróbki. Niby nie sprawia to żadnego problemu, no ale jest. "Cycek" podkręcający ma kształt jak dystansery typu H, moim zdaniem dobry pomysł. Mimo wszystko gumka robi robotę, uszczelnia się i podkręca jak należy :) Ciekaw jestem jak wypadnie przy niskich temperaturach. W przyszłości i tak pewnie wymienię :) Na oko jest poprawa lotu kulki w porównaniu do stockowej komory. W tej chwili nie mam możliwości sprawdzenia FPS na każdej z tych komór, ale jeśli tylko kupię nowe chrono, to podeślę wyniki. Krótko mówiąc :) Za komorę dałem 135zł z wysyłką. Inwestycję uważam za udaną, a sama komora znacznie przewyższa komorę stockową :) Także polecam wszystkim, którzy planują zakup komory, a CA nie mogą dorwać :) Kilka fotek: https://plus.google.com/photos/101615201970111339286/albums/6140585895292119649?hl=pl Mam nadzieję, że komuś pomogę :P Pozdrawiam! :D Edited April 22, 2015 by a5d4f1 Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted May 1, 2015 Report Share Posted May 1, 2015 No to ładnie trafili w dziurę na rynku :P Też wczoraj wieczorem chciałem kupić, a tu "strona nie istnieje" :( Wracając do tego co pisałem o komorze. Replika przemieliła trochę kulek i powiem, że gumka to jednak jakaś porażka :( przynajmniej w moim zestawie. Bardzo słabo kręci w porównaniu do G&G czy Systemy. Zdecydowana wymiana w przyszłym tygodniu :) Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted May 1, 2015 Report Share Posted May 1, 2015 Ja w komorze airsoftpro używam zielonej G&G daje radę ale dystanser musiałem wymienić i złozyłem dystaer typ h tg bo akurat taki miałem i daje radę ale jeszcze zastanawiam się nad innym.Co do magazynka daje rade mój egzemplasz podaje w obu trybach fajna sprawa to, że w komplecie jest przewód z przyciskiem do podkręcania ręcznego wykonanie lepsze niż dużego boxa i ogroma poręczność w użytkowaniu repliki miałem fart, że udało mi sie kupić. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 1, 2015 Report Share Posted May 1, 2015 O magu nowy temat: http://forum.wmasg.pl/topic/154608-box-1200-yrd-ak/ i tam pisać a nie w temacie repliki. Dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted May 4, 2015 Report Share Posted May 4, 2015 Czy do wersji "mocno-pseudo" MK46 http://www.taiwangun.com/pj249-pj46?from=listing&campaign-id=19 Pasuje heatshield/headcover ze zwykłej, czystej M249? Ostatecznie czy dało by się spasować coś na wzór tego (Para Gen II): Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 4, 2015 Report Share Posted May 4, 2015 Wywalasz górny ris, zakładasz heat cover. Nic prostszego. Quote Link to post Share on other sites
wieprz Posted May 10, 2015 Report Share Posted May 10, 2015 Jaki akumulator wejdzie do mk2 byleby nie mniej niż 9,6v Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 10, 2015 Report Share Posted May 10, 2015 A jest jakiś który nie wejdzie do mk2? Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted May 10, 2015 Report Share Posted May 10, 2015 (edited) Niestety są takie, które nie wejdą :P LiPo 11.1 2200mah od Turnigy wchodzi do kolby pod warunkiem, że ściągniesz tą metalową obramówke na końcu, albo kawałek spiłujesz. Śmigam z nią od dłuższego czasu i zdecydowanie wystarcza :) LiPo 11.1 1800mah od Redox'a wchodziły bezproblemowo do kolby. Generalnie miejsca dużo w samej kolbie, więc wpakować da się prawie wszystko. Czasem trzeba pokombinować ale da się :D Zawsze można trzymać w boxie :P Edited May 10, 2015 by a5d4f1 Quote Link to post Share on other sites
hamilkar Posted May 11, 2015 Report Share Posted May 11, 2015 Kumpel ma kolbę od CA i wchodzi turnigy 11.1 3000 i jeszcze miejsce jest Quote Link to post Share on other sites
Rogal94 Posted May 22, 2015 Report Share Posted May 22, 2015 Posiada ktoś plan/rysunek techniczny gearboxa? Chciałem gdzieś zamówić CNC. Wiem że są od retro arms, ale jednak cena mnie przeraża. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts