kruchy1992113 Posted January 8, 2017 Report Share Posted January 8, 2017 Tak myślałem, że to będzie zbyt dużo kombinowania. Dokładnie, jestem leworęczny i na razie trzymam replikę lewą ręką a prawą przeładowuje, co jest średnio wygodne gdy strzela się z innej pozycji niż leżąca. :D Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted January 9, 2017 Report Share Posted January 9, 2017 No to spróbuj trzymać prawą za front i przeładować lewą (kolba oparta na lewym ramieniu). Co prawda odsuwasz lewą od spustu i spada szybkostrzelność ale i tak żadko nawala się w tempie maksymalnym. Quote Link to post Share on other sites
puszekxde Posted March 6, 2017 Report Share Posted March 6, 2017 hej, nie wiem czy było takie pytanie nie widziałem :( w jaki sposób ustabilizować lufe zewnętrzną bo się rusza i widzę że cała lufa wew oraz komora hop... razem z nią ... Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted March 6, 2017 Report Share Posted March 6, 2017 Taśmą teflonową na gwint łączący z reciverem + izolka by wypoziomować lufę na samym łożu + mocna guma/sznur na lufę + łoże, by nie latała na boki.... Quote Link to post Share on other sites
puszekxde Posted March 7, 2017 Report Share Posted March 7, 2017 Dzięki spróbuję podziałać coś. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 7, 2017 Report Share Posted March 7, 2017 Macie jakiś sprawdzony patent na ograniczenie skrzypienia body w MB-08. Chodzi mi o wersję ze składaną kolbą. Chciałbym uniknąć sklejania połówek, bo mimo wszystko możliwość demontażu może się przydać. Zastanawiałem się czy nie zdało by egzaminu połączenie połówek na cienkiej taśmie dwustronnej i oklejenie body gearskinem. Quote Link to post Share on other sites
puszekxde Posted March 18, 2017 Report Share Posted March 18, 2017 myślę o skróceniu luby zewnętrznej o jakieś 15cm i wtedy wewnętrzna ~455mm. następnie adapter na tłumik i 10 centymetrowy tłumik grubością +3cm = o jakieś 5cm krótsza lufa zewnętrzna. lub tez opcja druga myślę o skróceniu lufy zewnętrznej o +30cm czyli ciąć jakieś 2-3cm przed bipodem i wiadomo adapter i tłumik no i też lufa ~455mm. bardziej jestem skłonny do opcji drugiej, powinno wyglądać o wiele ciekawiej. Wiadomo zabieg czysto pod wygląd :) tak zobrazowałem o co mi chodzi zapytać chcę o lufę... w replikach tego typu raczej się je wydłuża a nie skraca i tu moje pytanie czy taka lufa ~455mm też będzie dobrze strzelała ? :) no i kwestia komory hop-up czy koniecznie do zmiany czy jakąś lufę się dopasuje ? Quote Link to post Share on other sites
koniuXXX Posted March 18, 2017 Report Share Posted March 18, 2017 czy do wariora podejdzie każda komora pdi? Bo na sklepach są różnie opisane, jedne dedykowane do m24, inne do aps czy one się od siebie czymś różnią ? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted March 18, 2017 Report Share Posted March 18, 2017 Podejdzie dedytkowana. Karabiny mają różne głowice cylindra i dysze, różne średnice luf zewnętrznych. Quote Link to post Share on other sites
puszekxde Posted March 19, 2017 Report Share Posted March 19, 2017 Problem, nie zawsze po naciągnięciu się naciągnie znaczy naciągam po prostu przód tył i tak jakby spust jakiś ten "haczyk" nie złapał za cylinder czy coś tego typu... raz się tak dzieje ciągle pod rząd czasem cały magazynek wystrzelę i nic.... co to może być? włożony został dwa dni temu zestaw tuningowy na 550 (spust mam metalowy ten za ~100zł, używany) Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted March 19, 2017 Report Share Posted March 19, 2017 Sear się wyrabia lub sprężynka od spustu niedomaga. Takie są najczęstsze objawy. Quote Link to post Share on other sites
puszekxde Posted March 22, 2017 Report Share Posted March 22, 2017 HM w zasadzie już wszystko dobrze... po prostu niedokładnie naciągałem, i brakowało na samym końcu ruchu ku górze dźwignią 1-2mm i wskakuje już.. Quote Link to post Share on other sites
KnightMoritz Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 Taśmą teflonową na gwint łączący z reciverem + izolka by wypoziomować lufę na samym łożu + mocna guma/sznur na lufę + łoże, by nie latała na boki.... ja właśnie patrzę na śrubę klinującą lufę zewnętrzną w receiverze. Nic nie lata. Takie przyszło ze sklepu. Regulacja imbusem. Ja mam jakąś bogatą wersję, że mnie problemy wymienione w tym temacie nie dotyczą? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 (edited) Po czasie będzie latać. Moja flinta miała z 8 lat. Blackowi po półtora roku lufa się lekko gibała. Warrior ma wadę konstrukcyjną z tą lufą. W vsr lufa jest przykrecana do łoża. Edited March 23, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
puszekxde Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 polecam izolacją do łoża jest fajnie, o ile za często nie składasz repliki na dwie części :) moja replika nie jest nowa tylko używana, nie lata ta lufa jakoś bardzo... delikatnie. Quote Link to post Share on other sites
KnightMoritz Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 Nie wiem jak to ma latać, gwint wchodzi na oko na 4cm w receiver. Może po prostu trafiła mi się dobrze zrobiona. Rozumiem że od częstego rozkładania może się to wyrobić w końcu, ale do tego jeszcze sporo brakuje. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 (edited) Ruchy o 2-3mm są odczuwalne na 80m. Luz jest i będzie, bo to jest gówniane połączenie do ponad pół metra lufy. Gdy mówimy o luzie to nie jest to tak, że go widać gołym okiem. Ja rozumiem, że ktoś ma ten karabin. Ale ja nie miałem jednego warriora. A skladałem ich już "trochę". Po dobrym ustabilizowaniu lufy Black trafiał z kałaszy 0.4g na trochę ponad 90m, a w pień dużego drzewa kule wchodziły na 106m. Całość modyfikacji u niego to kilka plastrów taśmy pod lufą i mocne dociśniecie lufy do łoża za pomocą sznura. Cały dzień na to straciliśmy. Edited March 23, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
puszekxde Posted March 26, 2017 Report Share Posted March 26, 2017 halo witam. taka sprawa że - czasem wystrzeli 2 kulki, najczęściej gdy w magazynku jest ich już mało (około 5). co może być powodem? magazynek ? Quote Link to post Share on other sites
KnightMoritz Posted March 26, 2017 Report Share Posted March 26, 2017 Spoko, dzięki, będę to miał na uwadze. W sumie, to mam inny problem, a właściwie rozkminę. Chciałbym sobie wstawić flathopa, ale pytanie brzmi z jaką gumką to najlepiej działa? I czy będzie działało z dedykowaną? Quote Link to post Share on other sites
wikol213 Posted March 27, 2017 Report Share Posted March 27, 2017 Puszek z podwaniem tak już bywa , na jakiś gownach armatechach mi podawalo wszystko , a np. Na specnach 0.4 mi podwójnie podawalo ostatnia i pierwsza kulke. Co do przeładowania to miałem taki problem i tu masz dwa rozwiązania : nie dokrecac tak zespołu spustu lub spilowac (zaokraglic) sear tłoka . Problem jest taki ze przy przeladowaniu , sear nie zaczepia o tłok gdyż ma za mało miejsca żeby się podnieść do pionu (dlatego jak podniesiesz cylinder to da się przeladowac) Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted March 27, 2017 Report Share Posted March 27, 2017 Co do przeładowania to miałem taki problem i tu masz dwa rozwiązania : nie dokrecac tak zespołu spustu lub spilowac (zaokraglic) sear tłoka . Problem jest taki ze przy przeladowaniu , sear nie zaczepia o tłok gdyż ma za mało miejsca żeby się podnieść do pionu (dlatego jak podniesiesz cylinder to da się przeladowac) Od tego są podkładki z castoramy lub nawet takie do aeg, tyle, że więcej ich wychodzi, ale lepsza regulacja. Quote Link to post Share on other sites
puszekxde Posted March 29, 2017 Report Share Posted March 29, 2017 (edited) i te podkładki należy wrzucić na te śruby którymi się przykręca mechanizm spustowy ? lub jak wspomniałeś to wcięcie w tłoku? ale jak jak ono jest już "okrągłe" sear tłoka to jest to co wystaje ze spustowego i zaczepia tłok ? :icon_biggrin: Edited March 29, 2017 by puszekxde Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 29, 2017 Report Share Posted March 29, 2017 i te podkładki należy wrzucić na te śruby którymi się przykręca mechanizm spustowy ? lub jak wspomniałeś to wcięcie w tłoku? ale jak jak ono jest już "okrągłe" sear tłoka to jest to co wystaje ze spustowego i zaczepia tłok ? :icon_biggrin: Tak Quote Link to post Share on other sites
Wertyn44 Posted April 27, 2017 Report Share Posted April 27, 2017 Czy ktoś z was używa komory AA ? na zagranicznych forach spotkałem się z opiniami że PDI w porównaniu do AA jest bardzo nieszczelna . Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted April 27, 2017 Report Share Posted April 27, 2017 Ciężko by PDI była nieszczelna... wszystko uszczelnia się na uszczelkach, które zapewniają idealną szczelność przy głowicach cylindra AA, LL, PDI... nie wiem jak z innymi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts