Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

http://www.casg.pl/product-pol-854-Outdoor-Pro-NU-FLARE-PRO-120-lumenow.html Podejdzie do tej latarki jakiś włącznik żelowy?

Nie, podobnie jak do Blackeye-a którego ja mam nie da się przykręcić włączników żelowych ponieważ jest to latarka z serii Outdoor Pro, czyli nie dedykowana do montażu na broni. Mimo to ja swojej tak z powodzeniem używam, tyle że ja nie potrzebuje włącznika żelowego.

Odbiegając od Twojego pytania mogę Tobie i innym polecić wcześniej wspomnianego Blackeye-a, niewiele droższa, ładowalna i zdecydowanie mocniejsza.

• 2 weeks later...
  • Replies 427
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 7 months later...

Odkopuję temat, bo nie widzę sensu zakładania nowego.

Zamiast wydawać kasę na baterie CR123 chcę kupić akumulatorki. Z tym, że baterie mają 3V, a akumulatorki 3.7V. Czy jeśli wsadze 2 sztuki tych akumulatorków do latarki z żarnikiem (kopia m3) to nie spali mi się nic? Bo wiem, że latarki z diodami mają problem z akceptacją wyższego woltażu. Analogiczna sytuacja z celownikiem laserowym - mogę wsadzić taki akumulator zamiast baterii?

Gal bez problemu. I u mnie i u Małego spokojnie pracują takie latarki i na żarnikach i na diodach. Tyle że trzeba dopasować akusy do latarki, bo kopie M3 łykają tylko krótszą wersję akumulatorka.

Pasujące mają oznaczenie 16340.

To też jest prawda., ale to już kwestia nie akusa a żarnika. Żarniki których używaliśmy były ściągane z Ebairsoftu i padały chyba raczej ze zużycia niż z traktowania zbyt dużym napięciem. W tej chwili używamy takich http://www.dealextreme.com/p/3v-18v-input-3w-cree-drop-in-module-supports-surefire-6p-6090

modułów i naprawdę nie ma żadnych problemów z zasilaniem.

Cała róznica między tym diodowym modułem a modułem ż żarnikiem to to że odbłyśnik diody jest teksturowany , przez co nie masz tak jak w żarówce ostrego punktu z mniej doświetlonym kręgiem, a jest duży regularnie naświetlony krąg światła. Własności olśniewające są jednak sporo większe (dla 350 lumenowej diody )

• 10 months later...

Witam.

Przeczytałem cały temat, ale mam mętlik w głowie.

Szukam latarki taktycznej LED z opcją szperacza (dość duży zasięg) do ok. 300zł.

Latarka będzie też używana do CQB, także szerszy kąt ogniskowej również musi być. Włącznik tylko i wyłącznie przyciskany z tyłu.

Pozdrawiam

• 4 weeks later...

chmiello - na światełka.pl (i allegro) jeden pan o ksywce greg tunninguje latarki Solarforce.

700 lm na wyjściu (realnie) + dowolna konfiguracja trybów - od 0.2 do 100% mocy, stroboskopy i co tam jeszcze chcesz. W cenie, którą podałeś zmieścisz się bez problemu, sam się właśnie na takową zasadzam.

• 2 weeks later...

W najnowszej wersji będą samodzielne programowalne profile np masz profil EDC (2, 35, 100% mocy) i taktyczny - tylko 100%. Parę kliknięć i zmieniasz latarkę do repliki na latarkę do spacerów :)

P.S. Nie mam w tym żadnego interesu - zachwalam bo to super opcja.

• 3 months later...

Witam.

Wie ktoś może, czy da się w jakiś sposób zaprogramować black eye by świecił ciągle danym trybem (np 100%) ?

Wkurza mnie to, że jak dwa razy szybko nacisnę przycisk, to przy 3 kliknięciu mam juz inny tryb..

Dziękuję i pozdrawiam ;)

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Witam,

Muszę kupić nową latarkę (starą Ultrafire szlag trafił jak wpadła do głębokiej dziury :D) mój wybór padł na te dwa typy:

http://allegro.pl/latarka-solarforce-l2p-800lm-cree-xm-l-nowa-custom-i3508825929.html

http://allegro.pl/latarka-surefire-e2e-executive-elite-nowa-i3511337103.html

Bardziej skłaniam się do tej pierwszej, z tego powodu, że jest customowa.

Latarka w większości przypadków potrzebna by przyświecić, jak jadę się szlajać po opuszczonych budynkach, od biedy wykorzystana w airsofcie.

Jakie jest wasze zdanie? Co lepiej wziąć? Cenowo są podobne, baterię mam, więc zakup takowych odpada.

Postawił bym na solarforce - kilka trybów działania może się przydać jeśli nie ma to być latarka stricte "taktyczna" zamontowana na replice. Poza tym e2e surefire'a to latarka z żarnikiem a solarforce to led co oznacza dłuższy czas działania na komplecie baterii (chociaż sporo osób woli światło żarnika od "sztucznego" światła jakie daje led).

Z czasów kiedy szukałem latarki dla siebie zostało mi jeszcze w pamięci, że latarki surefire'a bardzo kiepsko znoszą używanie akumulatorów (z powodu ich wyższego napięcia), ale nie jestem pewien czy to prawda.

Tylko Solarforce, mam już ją około roku i nie zamienię na nic innego. Używam jej jako latarki EDC oraz na dwóch moich replikach do ciemnych budynków. Ostatnio podczas namiotowania na czechach również nie miała sobie równych wśród kompanów wyprawy. Nikt nie przeszedł koło mnie nie pytając o latarkę :)