rodnath Posted October 10, 2010 Report Share Posted October 10, 2010 Tak, w CM.036 jest taka sama, tylko plastikowa. A co, chcesz zmieniać?? Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted October 11, 2010 Report Share Posted October 11, 2010 (edited) Mam właśnie tę metalową i 320fps przy springu m145 i myślałem, że może ta komora nie pasuje poprostu, ale to mi raczej na dyszy ucieka. Edited October 11, 2010 by Roni92 Quote Link to post Share on other sites
Damian3 Posted February 5, 2011 Report Share Posted February 5, 2011 Witam, jak sprawuje się wam akm? Chciałbym poznać opinie użytkowników którzy posiadają już długo tą cymke. Wymieńcie wady i zalety tej repliki. Czy opłaca się kupić tą replikę, czy lepiej za tą kasę wziąść coś innego. Jak z wadliwością w tej replice. Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted February 5, 2011 Report Share Posted February 5, 2011 (edited) Rzuć okiem na mój TEMAT, i wszystko jasne, chociaż fakt, że używany więc ch wie co się z nim działo. Ale ogólnie nie polecam, poza wytrzymałym gb nie widze zalet tej repliki. Jak nie potrzebujesz tuningu mocy, to w sumie boyi lepiej kupić, przynajmniej dobra kontrukcja zewnętrzna, albo cymy nowszej generacji. Edited February 5, 2011 by Roni92 Quote Link to post Share on other sites
Damian3 Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 (edited) może ktoś jeszcze się wypowie, Roni92 twoja odpowiedź mnie zniechęciła do kupna tej repliki, naprawdę wielka szkoda Edited February 6, 2011 by Damian3 Quote Link to post Share on other sites
Company Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 Miałem ją Przez 2 lata , byłem bardzo zadowolony do czasu ,gdy moja Babcia chciała ją przesunąć i niechcący upuściła . W pierwszej chwili myślałem ,że wszystko jest ok , ale po chwili ujrzałem rozwaloną komorę Hop-up oraz pękniętą lufę ;) Quote Link to post Share on other sites
Damian3 Posted February 17, 2011 Report Share Posted February 17, 2011 Proszę o więcej opinii na temat tej repliki. Wymieńcie wady i zalety, jakie części są najbardziej narażone na awarie. Quote Link to post Share on other sites
Company Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 +Bardzo dobry zasięg +Niska awaryjność (Przez 2 lata nie miałem żadnych problemów ) +Lekki i praktyczny +Dobry do walk w otwartym terenie , jak i w terenie zurbanizowanym -Kiepskie wykonanie , słaba jakość materiałów -Duże koszty ewentualnego tuningu -Słaby Rof -Słaba celność Takie są moje opinie , jako długo letniego użytkownika tej repliki ;) Quote Link to post Share on other sites
MrJelly Posted May 22, 2011 Report Share Posted May 22, 2011 Witam ! "Wymienione części to: sprężyna m130, wzmocniona, łożyskowana prowadnica sprężyny, tłok JBU (tworzywo+metalowa szczęka) i z przymusu głowica tłoka, bo chiński wynalazek z alu walcem powodował blokowanie się tłoka w tylnym położeniu. Dzięki tym modyfikacjom replika ma cholernie stabilne 491 fps +/-1 fps!! :mrgreen: i nadal doskonałą reakcję na spust. " Jest to cytat kolegi z gory, kilka postow. Moglibyscie mi Panowie powiedziec czy powinno sie cos jeszcze wymienic przy wymienianiu tych czesci co kolega wyzej ? Cos jeszcze moze pojsc ? Zaczynam powoli tuning 036 (jest precka, gumka i zewnetrzny tuning) wiec teraz kolej na GB. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted May 24, 2011 Report Share Posted May 24, 2011 Ja bym nie ruszał GB. Broń ma dobry zasięg i nie jest awaryjna. Rozkręcenie GB to zawsze ryzyko, że coś się źle złoży i mechanizm padnie. Moja Cyma wystrzeliła już 50 tys. kul i nadal funkcjonuje jak marzenie. Quote Link to post Share on other sites
MrJelly Posted May 24, 2011 Report Share Posted May 24, 2011 Z rozkrecaniem GB nie mam problemu, tylko nie znam na tyle czesci w cm 036 - mam go od niedawna. Jak bede mial mozliwosc to przestrzelam go na chrono i zobacze jak sprezyna jest ubita, skoro takie to pancerne to mozna zaryzykowac i dac m130 bez zmiany innych czesci. (zwlaszcza ze koledzy w tym temacie juz tak robili) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 Krakmani piszą, że wsadzili M130 i uzyskali 450 fps. Po 30 tys. kul podobno nie było śladów zużycia. Quote Link to post Share on other sites
tigey Posted August 6, 2011 Report Share Posted August 6, 2011 co sądzicie o tym? http://allegro.pl/cyma-akm-cm-036-postarzany-tuningowany-lipo-11-1-i1754699059.html Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted August 6, 2011 Report Share Posted August 6, 2011 (edited) Tuning zrobiony na częściach z najniższej klasy i przede wszystkim spękana. Edited August 6, 2011 by Ryba1993 Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 6, 2011 Report Share Posted August 6, 2011 (edited) 1. Wygląda rewelacyjnie (z zewnątrz) 2. Nie wiadomo jaka jest cena minimalna. 3. Kupiłbym tylko wtedy, jeśli miałbym doświadczenie z kałachami i umiałbym wszystko ponaprawiać. Edited August 6, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted August 6, 2011 Report Share Posted August 6, 2011 (edited) tuning na czesciach budzetowych ale sprawdzonych. wyglada koszernie. tylko korpus raczej prosi sie o wymiane, wlicz to sobie w koszty. nie ma nic napisane o lufie, o gumce hu w sumie tez nic sensownego. Edited August 6, 2011 by Stalker Quote Link to post Share on other sites
Gryzli4242 Posted October 1, 2011 Report Share Posted October 1, 2011 no i jak tam wasze AKM'y? U mnie nic się nie psuje, jedynie kolba się urwała, ale to wina moja, bo go komuś pożyczyłem... Dobry zwyczaj - nie pożyczaj! a wewnątrz tylko gumka padła po kilku latach, wymieniłem, śmiga pięknie. I czasem zacina się pojedynczy. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted October 1, 2011 Report Share Posted October 1, 2011 Mój wystrzelił 40-50 tys. kul i nadal bez zarzutu. Moc spadła z 440 fps (początek) do 400-410 fps, pewnie sprężyna się trochę zbiła. Quote Link to post Share on other sites
szaszlyk133 Posted October 12, 2011 Report Share Posted October 12, 2011 Bardzo ładne opinie słyszę tutaj o cymiaczku 36. W związku z tym chciałem zapytać jak on wypada przy tej nowej generacji cymeczek tzn. 040, 045 ? Ktokolwiek widział, ktokolwiek coś wie? Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted October 12, 2011 Report Share Posted October 12, 2011 Cyma 0.36 jest jeszcze w standardzie TM czyli jest na śruby,a 0.4X jest już w standardzie VFC czyli na piny.Jeśli chodzi o cześci wewnętrzne to zespół cylindra (cylinder,głowice,dysza, tłok) i zębatki są taki same,w 0.4x jest za to dużo lepszy szkielet GB który bez problemu radzi sobie z m150. Quote Link to post Share on other sites
szaszlyk133 Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 Dzięki za odpowiedź! Tylko szkielet ma lepszy? Ktoś coś jeszcze wie coś na temat 0.4x? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 Jest cały o temat o 0.48. Ma lepszy system (VFC, zbliżony do oryginału), łatwiej montować oryginalne części, gb jest o wiele wytrzymalszy i bardziej niezawodny. Ogółem - 0.36 jest już nieopłacalne, całkowicie. Quote Link to post Share on other sites
szaszlyk133 Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 Dzięki! O taką odpowiedź mi też chodziło! : D Quote Link to post Share on other sites
MrocznyPopiskiwacz Posted November 11, 2012 Report Share Posted November 11, 2012 ...w związku z poruszonymi wczesniej tematami: czy gb z 0.4.. podejdzie do 0.36 ?...oba to v.3 ... Quote Link to post Share on other sites
wotalex Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 Mam problem ze swoją cm.035 nie zasysa mi kulek z magazynku co sie dzieje? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts