Guest (ID:6452) Posted May 5, 2013 Report Share Posted May 5, 2013 Przy wkładaniu do maga nie. Przy wyciskaniu ich z maga do komory- dyszą często owszem. I to widać w locie. Quote Link to post Share on other sites
Skilrod Posted May 5, 2013 Report Share Posted May 5, 2013 Zgadza się. Czasami jak zatnie mi się kulka i przycisne dyszą, wyciągam maga i wywalam bo zostaje wgniecenie. Trzeba delikatnie ładować. Kulki cyberguna polecał mi pewien doświadczony airsoftowiec i zamierzam też kupić. Mendi jak już je będziesz miał to napisz o nich :) Quote Link to post Share on other sites
Perzan_LBN Posted May 6, 2013 Report Share Posted May 6, 2013 Madbulle robią się coraz gorsze, kupiłem ostatnio 4000szt 0,28g i w lufie 6,01 cały czas miałem zacięcia Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 6, 2013 Report Share Posted May 6, 2013 Przyznam, że badziewność różnych kulek oceniam po locie i zachowaniu w midach, zacinki w samej lufie nie trafiły mi się nawet na kulkach mających opinię grochu. Co to za lufa? Quote Link to post Share on other sites
Perzan_LBN Posted May 6, 2013 Report Share Posted May 6, 2013 Lufa Deep Fire 6,01 długości 509mm wykonana ze stali polerowanej Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 Nadal uważam, że wszelkie 6,01 i 6,02 poza pdi, to chłit marketingowy. W promyczku 6,03 to nawet pestki, wiórki i inne wynalazki przechodzą bez zacinek. up. 10.05. ( topić mi przeniesiono, ale widać uprawnienia pozostały :icon_biggrin: ) Doszły mi wczoraj te kulasy z militaria.pl Brałem u nich okładziny do berettki i przypadkiem zauważyłem kulki 0,36g. Kilka słów o samych kulkach: - są pakowane w woreczki strunowe po 240-250g, z informacją że wyprodukował cybergun dla militaria.pl; cena jest 29zet ale obecnie jest promocja na 15zet - kulki są matowo szare, maja w sobie jasne drobinki, kolorystycznie przypominają beton - są dosyć twarde, nie bardzo da się je zarysować paznokciem - są metalizowane, te jasne drobinki to metal, ciężko je równo rozkroić, gniotą się i nierówno rozłupują - wiele kulek posiada nadlewki, niedoróbki i spłaszczenia, wygląda to jakby się niektórym część zewnętrzna rozwarstwiła. Testy strzelania porobię w sobotę.Troche boje się ja wrzucać do promyka, najpierw pokombinuje na jakiejś stockowej lufie. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 Pewnie będą latać gorzej niż te nowe szare/metalizowane BD 0.4, ale cieszy fakt że producenci znowu sięgają po domieszkowanie metalami, które pozwala na szerszy wybór "osnowy", tylko dlaczego aż takie grudy ?? ;] Mendi, w sumie możesz je porównać do DS 0.36, jak Ci coś jeszcze zostało ;] Masz może te nowe BD 0.4 żeby je przetestować/porównać z DS 0.43?? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 Porównam z ds 0,36g, mam jeszcze kilka i fotki zrobię lepszym aparatem przy świetle dziennym. Nie mam DB 0,40 do porównania. Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 (edited) http://www.youtube.com/watch?v=a4c9WYyq3Dghttp://www.youtube.com/watch?v=dvTmfNtuYVM Daje do myślenia, szczególnie jeśli chodzi o jakość Madbulli i Guarderów Podobno te Goldenballe są niezłe, niestety dostępne tylko w USA. Edited May 10, 2013 by delin0m Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted May 11, 2013 Report Share Posted May 11, 2013 Podobno te Goldenballe są niezłe, niestety dostępne tylko w USA. http://www.airsoftmegastore.com/6674-0-40G-GoldenBall-ProSlick-JDM-Spec-Ultra-Seamless-Precision-Sniper-Grade-Airsoft-BBs--1-000-Round-Bag--STEALTH-BLACK.aspx to te ? ciekaw jestem jak z przesyłką z USA, można by o tym pomyśleć.. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted May 11, 2013 Report Share Posted May 11, 2013 Przesortowałem woreczek tych cybergun 0,36g. Wywaliłem wszystkie kulki z nadlewkami lub niedokładnie wypolerowane. Z 250g zrobiło się 160g "dobrze wyglądających" kulek. Załadowałem kapsułkę, ustawiłem reg na ok 550fps (460fps na 0,36g) i muszę powiedzieć że bardzo ładnie latają do 85-90m, później już losowo wariacje wykonują. Nie widzę za bardzo różnic w strzelaniu z cg 0,36g i ds 0,36g. Natomiast madbulle i guardery 0,36g są sporo gorsze. Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted May 11, 2013 Report Share Posted May 11, 2013 O nareszcie się coś ruszyło w kierunku kulek . Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted May 11, 2013 Report Share Posted May 11, 2013 (edited) Też macie taki problem, że przy zamówieniu z military.pl nie możecie wybrać innej opcji zamówienia tych kulek niż "odbiór osobisty"? Edited May 11, 2013 by delin0m Quote Link to post Share on other sites
Largo-W Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 http://www.airsoftme...ALTH-BLACK.aspx to te ? ciekaw jestem jak z przesyłką z USA, można by o tym pomyśleć.. Z chęcią bym się dorzucił do zamówienia. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Coś żeby zdenerwować :) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Moje coś jaśniejsze się wydają ale pewno kwestia fotki :P. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Ustawiłem na aparacie duży kontrast i wysokie iso, przez co fotki są takie mroczne ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Ja przedwczoraj dla żartu testowałem snajperskie "pestki" 0,35g :D. I powiem Wam, że nawet ten żart był dość śmieszny. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Tak patrzę na tą fotkę srajtów i zauważyłem że wmoich jest pomarańczowa karteluszka z krzaczkami a nie zielona. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Mendi, najwyraźniej te są grafitowane jak 0.36. Ale i tak nawet jak na grafitowane i pomimo podbicia kontrastu, wyższe iso jedynie skraca czas naświetlana i zwiększa szumy, wyglądają jak z czarnego jadeitu lub jak MB... sprawdzałeś przekroje czy ktoś Cię nie załadował?? Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Skraca czas naświetlania, czyli siłą rzeczy zdjęcie będzie ciemniejsze, jak popatrzysz na zdjątko to na górze są od lewej dwie małe paczuszki strejtów i najbardziej z prawej dla porównania "niewiadomoco". I nie są to podróby bo są z czasów, gdy te kulki były dostępne jak dziś dżinsy. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 :DEL Wojdatuz, niech ci będzie z tymi kulasami ale z tym iso imho pojechałeś ;] Zdątka nie wyglądają na niedoświetlone i balans bieli także wygląda dobrze, wnioskuje po kolorze "metek" i torebek, podbicie iso pozwala na ustawienie krótszego czasu żeby foty nie wychodziły poruszone, to nic innego jak analogowy odpowiednik światłoczułości filmu. Jak chcesz je zaciemnić przy podbitym iso to z palca musiałbyś albo przysłonę zmniejszyć albo skrócić czas naświetlania... Sorry tak się czepiam jako fotoamator ;] :DEL Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Ok, to tylko telefon, nie jestem fotografem. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 A używał może ktoś King Armsów? Różnie wagowo, dostępne tutaj http://taktyczny.com/amunicja-kulki-6mm/0.3-i-ciesze.html Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 Było już o tym w temacie. KA to to samo co Madbull. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts