Sterling Archer Posted May 15, 2016 Report Share Posted May 15, 2016 Dziwne :) Quote Link to post Share on other sites
Pon Pon Posted May 15, 2016 Report Share Posted May 15, 2016 Nie takie dziwne bo kulki tak jak pisałem wyżej jakość średnia ciężko wchodzą do magazynków przy ładowaniu szybko ładowarką mi podają w VSR'ce i nie zacinają się ale np. w mid capach do replik z serii ar-15 myślę że właśnie mogą się przycinać na dodatek jak się przyjrzysz z bliska widać małe kraterki/niedoskonalości przez co niektóre strzaly są piękne a niektóre są do d**** ale są też plusy cena, biały kolor, przychodzą w próżniowo zapakowanych woreczkach, wszystkie wago miary w białym kolorze. Czekam cały czas na test kulasów który ma być w najbliższym czasie i będzie porównanie do innych kulasów. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 15, 2016 Report Share Posted May 15, 2016 Czyli co, puchną? Początkowo opinie były pozytywne. Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
Pon Pon Posted May 15, 2016 Report Share Posted May 15, 2016 Mam suwi-miarkę i trzymają jak na razie 5,93-95, pejoty normalnej wagi nie puchną a też się zacinają po prostu nie są precyzyjnie wykonane tak jak i shootone. Quote Link to post Share on other sites
Thomas9999 Posted May 15, 2016 Report Share Posted May 15, 2016 One jak magazynek poda to leci bardzo ładnie :) ale na 5 kulek z 2 polecą a reszta to loteria albo zacinka albo nie poda albo nie wiem boje :D się myśleć, widziałem jeszcze w jednym sklepie 0.35 Warriory i 0.36 BB king ktoś używał ? Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted May 15, 2016 Report Share Posted May 15, 2016 Co 2-3 kulka to zacinka w lufie Gdzie ci się zacina w lufie? Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted May 15, 2016 Report Share Posted May 15, 2016 A te kulki z tego co pamietam byly bardzo fajne ? Waga 0.4 i 0.43 ? I chyba jako jedyne nie puchly ? Pokazaly mi sie jakos przez doslownie moment na gunfire i nie wiem czy to pomylka czy serio je znowu wypuscili ? Tylko że zaraz byly nie dostepne. Mialem je kiedys ale sprzedalem bo sie pokazaly 0.45 wiec za duzo ich wtedy nie potestowalem. http://gunfire.pl/pol_pl_Kulki-Rockets-Heavy-Grade-0-40g-1000-szt--1152207051_1.jpg Quote Link to post Share on other sites
Thomas9999 Posted May 15, 2016 Report Share Posted May 15, 2016 (edited) Matr Gdzie ci się zacina w lufie? Na początku lufy jak by nie mógł go r-hop podkręcić/przepchnąć 2 razy dziś przepychałem Edited May 15, 2016 by Thomas9999 Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted May 15, 2016 Report Share Posted May 15, 2016 Miały nie puchnąć, ale też puchły. Mam tego w domu jeszcze ze 2k, ale nadają się co najwyżej do granatów. Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted May 15, 2016 Report Share Posted May 15, 2016 Matr Na początku lufy jak by nie mógł go r-hop podkręcić/przepchnąć 2 razy dziś przepychałem Czy szlifowałeś krawędzie natarcia na wlocie / wylocie łatki R-Hop? Bo w przypadku ominięcia tego kroku może dojść do "zawinięcia" materiału i w efekcie do zacinki. Możliwe że z mocno polerowanymi kulkami nie miałeś takich problemów. Skoro te kulki zacinają się w magach brzmi to jakby były mało polerowane co może wzmocnić efekt zacięcia. Quote Link to post Share on other sites
Thomas9999 Posted May 15, 2016 Report Share Posted May 15, 2016 Ale słuchaj inne kulki latają ok :) Strzelałem 0.30 G&G,Blastery i inne podają ok :) 0.40 Guardera (piaskowe/pomarańczowe) też podawały bez problemu :) używałem 0.33 GFC co wyszły totalna porażka zacinki i przy tych to samo identyczne objawy Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted May 15, 2016 Report Share Posted May 15, 2016 Ja bym i tak obadał temat i sprawdził czy nie masz śladu na łatce mogące być wynikiem tego co napisałem wyżej. Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted May 15, 2016 Report Share Posted May 15, 2016 Ale te rocketsy professional to chyba strasznie wolno puchly. Jakby tak dorwac nowa paczke i tak samo zuzyc w ciagu 2 miesiecy ? Sam tor lotu byl jaki ? Ja jakis czas temu kupujac czesci do repliki z komisu dostalem otwarta paczke rocketsów platinum 0.4. Z tego co wiem one najszybciej puchły więc myślałem że mogę je od razu wyrzucić do kosza. Ale o dziwo mierzyłem suwmiarką wtedy, wymiar 5.98 i sprawdzałem wtedy jeszcze w lufie stockowej i przechodziły. Postanowiłem je potrzymać w zamrażarce :icon_biggrin: Po 1,5 miesiąca sprawdzałem dzisiaj, umyłem w wodzie z płynem do mycia naczyń, mierzyłem ponownie suwmiarką i wymiar bez zmian. Tym razem przepuściłem je przez promyka 550 mm - bez zacinki. Może zamrożenie ich zatrzymuje procesy puchnięcia bo zatrzymuje się jakaś tam reakcja ? Wilgoci wtedy też nie mają jak złapać jeśli są szczelnie zamknięte w woreczku, chociaż jakoś super szczelnie ich nie zamykałem, tylko tym strunowym zamknięciem. Minal miesiac. Wyjalem ponownie kulki z zamrazarki. Wrzucalem je bez strzelania nawet, poprostu od góry lufy do promyka i swobodnie przesuwaja sie przez cala lufe. Tyczy sie to kulek rockets 0.4 PLATINUM. Te ktore sie pojawily na gunfire to byly PROFFESIONAL Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted May 15, 2016 Report Share Posted May 15, 2016 To fakt, puchły wolniej, latały całkiem ładnie, ale powiększały się w jeszcze zamkniętych paczkach, więc obecnie wszystkie są nie do użycia. Sam z nadzieją z miesiąc temu otworzyłem zabunkrowaną paczkę i żadna z kulek nie chciała wejść do Promyka. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted May 16, 2016 Report Share Posted May 16, 2016 (edited) Minal miesiac. Wyjalem ponownie kulki z zamrazarki. Wrzucalem je bez strzelania nawet, poprostu od góry lufy do promyka i swobodnie przesuwaja sie przez cala lufe. Tyczy sie to kulek rockets 0.4 PLATINUM. Te ktore sie pojawily na gunfire to byly PROFFESIONAL No i wszystko jasne, zaraz w sklepach ASG zaczynają pojawiać się dedykowane lodówki do kulek i suchy lód, także dedykowany ;) Fakt, te pierwsze rockets'y w czarno pomarańczowym opakowaniu dużo wolniej rosły ale i tak po jakimś czasie dobiły do stanu że 1 na 100 kulek przechodzi przez tester... EDYTA: Ma ktoś dostęp do ciekłego azotu lub tlenu i spuchnięte kulki? Może i to się skurczy z zimna ;) Edited May 16, 2016 by shamoth Quote Link to post Share on other sites
Spirit_ Posted May 16, 2016 Report Share Posted May 16, 2016 Polecam kwas siarkowy (VI) bardzo ładnie wyciągnie wodę. Można zastąpić łazienkowymi pochłaniaczami wilgoci albo specjalnymi filtrami powietrza. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted May 16, 2016 Report Share Posted May 16, 2016 Polecam kwas siarkowy (VI) bardzo ładnie wyciągnie wodę. Można zastąpić łazienkowymi pochłaniaczami wilgoci albo specjalnymi filtrami powietrza. Z wielu prób wynika na to że to ani wilgoć, pochłaniacze były grane, ani tlen, leżały w różnych zalewach i nadal puchły. Po prostu tworzywo z jakiego są stworzone nie zostało ustabilizowane i pęcznieje samo z siebie w wyniku własnego składu chemicznego i prawdopodobnie jedynie schłodzenie spowalnia proces... no chyba że Oofo ma jakąś ogólnie niepuchnącą partię i leci sobie z nami w kulki ;) Quote Link to post Share on other sites
Thomas9999 Posted May 16, 2016 Report Share Posted May 16, 2016 Ja bym i tak obadał temat i sprawdził czy nie masz śladu na łatce mogące być wynikiem tego co napisałem wyżej. Sprawdzałem dziś bo czyściłem lufe z tego syfu od kulek i jest ok, po wyczyszczeniu replika znów ładnie strzela na 0.30 , Oofo mi jeszcze porzucił myśl żeby może umyć te kulki. Wczoraj jeszcze przeglądałem rynek Azjatycki i widziałem na WCGshop są jakieś 0.40 od WE. A czy ktoś z was testował Blastery 0.36 ( brązowe) i 0.32 ( białe) ? Quote Link to post Share on other sites
Spirit_ Posted May 16, 2016 Report Share Posted May 16, 2016 Z kompozytami tego typu nie miałem do czynienia ale może brakuje im jakiegoś rodzaju czynnika sieciującego/utwardzającego? Dodaje się takie cuda przy silikonach i pochodnych. Gdyby to była prawda wystarczyłby jeden "psik" małym spryskiwaczem do woreczka i voila, kulki nie puchną. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted May 16, 2016 Report Share Posted May 16, 2016 Z kompozytami tego typu nie miałem do czynienia ale może brakuje im jakiegoś rodzaju czynnika sieciującego/utwardzającego? Dodaje się takie cuda przy silikonach i pochodnych. Gdyby to była prawda wystarczyłby jeden "psik" małym spryskiwaczem do woreczka i voila, kulki nie puchną. Hmmm coś jak przyśpieszacz do klei cyjanowych? ;) Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted May 16, 2016 Report Share Posted May 16, 2016 Tak sobie przejrzałem newsy od JBU, a tam taka niespodzianka. Czy może wyskoczyłem jak Filip z konopi i to żadna nowość? Waga może mało "snajperska", ale część użytkowników może skorzysta, ja na przykład bardzo chętnie je obadam. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted May 17, 2016 Report Share Posted May 17, 2016 Widziałem je na czeskim stoisku na bw8 Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted May 17, 2016 Report Share Posted May 17, 2016 Spotkał je ktoś może gdzieś u nas? Przejrzałem ofertę kilku sklepów i niestety pusto. Słyszałeś Mendi jakieś opinie na ich temat? Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted May 22, 2016 Report Share Posted May 22, 2016 Info z dzisiaj : Rocketsy 0.4 platinum trzymane w zamrazarce ciely się na promyku. Info 2: Dorwalem 2 paczki rocketsy 0.43 professional (te czerwone) nie otwarte. Jedna paczkę sprawdziłem. Kulki po umyciu latają świetnie co jak wiadomo nie jest nowością. Żadnej zacinki na promyku. Średnica 5.96 - 5.97. Jak ktoś chce to sprzedam jedna paczkę pisać na Pw. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted May 22, 2016 Report Share Posted May 22, 2016 Dorwalem 2 paczki rocketsy 0.43 professional (te czerwone) nie otwarte. Jedna paczkę sprawdziłem. Kulki po umyciu latają świetnie co jak wiadomo nie jest nowością. Żadnej zacinki na promyku. Średnica 5.96 - 5.97. Jak ktoś chce to sprzedam jedna paczkę pisać na Pw. Ja już z tego nic nie rozumiem, u mnie dwie zamknięte od początku i dodatkowo trzymane w hermetycznym opakowaniu spuchły... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts