wojtekk8 Posted August 26, 2011 Report Share Posted August 26, 2011 Plecak nawet fajny, jak dla mnie za mało taśm montażowych z boku, aby spełniał role EDC by wszystko móc sobie posegregować. Jeden mankament to cena 123 zł w kamuflażu norweskim, a jednak klasy mundurowe to kupią czarne/olive/khaki lub wz. 93, a tutaj cena już jest większa. Quote Link to post Share on other sites
Shihan Posted August 27, 2011 Report Share Posted August 27, 2011 (edited) Pojemność 15 litrów: kieszeń dolna 5 l, kieszeń górna 10 l. Na stronie Miwo Military pisze że plecak ma 20l. To jaka jest jego pojemność? Edited August 27, 2011 by Shihan Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 Taka jak na stronie. Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 Kończąc test bojowy termita: nie jest źle - płyty, camelbak, podczepiona radiostacja RF10, pasoszelki pod wszystkim, temperatura 28 stopni (przy założeniach pobytu w cieniu, a nie łażenia na słoneczku d: ) i nadal żyję. To co przewidywałem - jakikolwiek doczepiany comfortpad na ramiona - w moim odczuciu - poprawiłby samopoczucie. Jeśli ktoś by chciał jakieś zdjęcia jak to wyglądało, to będę mieć niedługo. Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 Rozmawiałam wczoraj z chłopakami z Afganistanu, którzy chodzą w naszych TERMITACH PLUS na działania w góry. Ich zdaniem nie ma potrzeby dorabiania do kamizelki żadnych pagonów poprawiających komfort. Dzięki budowie szelek TERMITA nie ma konfliktu z szelkami plecaka (a w plecakach noszą naprawdę dużo). Zatem nie wprowadzimy zmiany w tym plate carrier'ze, ale jeżeli ktoś sobie zażyczy dodatkowo pagony to przecież - bez problemu - dorobimy mu takie. Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 To była tylko moja opinia (: Quote Link to post Share on other sites
Filip7370 Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 Ja mam pytanie. http://miwomilitary.pl/?p=8.34.NA-POJEMNIK-Z-WODA.H-04.MIWO-MILITARY czy ma jakąkolwiek piankę izolacji termicznej? Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 Przecież jest napisane: NIEIZOLOWANY, PROSTY POKROWIEC NA POJEMNIK Z WODĄ Quote Link to post Share on other sites
Filip7370 Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 Ok, przeoczyłem...sorry. Quote Link to post Share on other sites
Limaxu Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 "wegorz" chętnie zobaczę TERMITa ;) Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted September 1, 2011 Report Share Posted September 1, 2011 Dzisiaj ostatni dzień 10% promocji na większość z naszych produktów. Wygraliśmy przetarg na szycie i dostawę mundurów i ubiorów maskujących w jednostce wsparcia DWS. Terminy realizacji zamówień na mundury i innej odzieży dla klientów indywidualnych wkrótce zostaną wydłużone. Dzisiaj ostatni dzień 10% promocji na większość z naszych produktów. Wygraliśmy przetarg na szycie i dostawę mundurów i ubiorów maskujących w jednostce wsparcia DWS. Terminy realizacji zamówień na mundury i innej odzieży dla klientów indywidualnych wkrótce zostaną wydłużone. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 1, 2011 Report Share Posted September 1, 2011 CS MIWO :> Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted September 1, 2011 Report Share Posted September 1, 2011 jak z długością? nie wypada ze spodni w czasie pochylania się? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 1, 2011 Report Share Posted September 1, 2011 Niet, jest wystarczająco długi (pewnie to też kwestia rozmiaru) :) Quote Link to post Share on other sites
Johann150 Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 (edited) witam. mam pytanie do pani Renaty. zamowilem mailowo rzeczy z wyprzedaży wpłaciłem pieniądze, nie dostałem paczki jeszcze, pisze maila co sie dzieje czy sa jakieś opózniania etc to nikt mi nie odpisuje. Co jest grane?? pisze na miwo z maila hsdabrowski @ yahoo com Edited September 5, 2011 by Johann150 Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Wpłatę bank zaksięgował dzisiaj po godz.16.00. Przesyłka spakowana od piątku czekała na wpłatę. Wpłata jest więc jutro zostanie wysłana paczka. Tak to już bywa, że kasa z banku do banku potrafi błądzić nawet 3 dni. Quote Link to post Share on other sites
yuri629 Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Witam! Szukam informacji na temat kamizelki Rats. 1. Czy uda mi się wcisnąć płyty SAPI w rozmiarze XL do tej kamizelki? 2. Pod jaki krój wkładów miękkich Rats został zaprojektowany? Czy wkłady balistyczne firmy Mehler Vario System (od kamizelek BW) wcisnę do standardowego poszycia? Pozdro! Quote Link to post Share on other sites
Johann150 Posted September 6, 2011 Report Share Posted September 6, 2011 Wpłatę bank zaksięgował dzisiaj po godz.16.00. Przesyłka spakowana od piątku czekała na wpłatę. Wpłata jest więc jutro zostanie wysłana paczka. Tak to już bywa, że kasa z banku do banku potrafi błądzić nawet 3 dni. dziekuje, sprawa wyjaśniona, dziś też dostałem odp na maila. wszystko gra czekam na paczke Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted September 6, 2011 Report Share Posted September 6, 2011 (edited) Szukam informacji na temat kamizelki Rats. 1. Czy uda mi się wcisnąć płyty SAPI w rozmiarze XL do tej kamizelki? 2. Pod jaki krój wkładów miękkich Rats został zaprojektowany? Czy wkłady balistyczne firmy Mehler Vario System (od kamizelek BW) wcisnę do standardowego poszycia? Odpowiem jutro bo dzisiaj jestem tak zmęczona, że nie myślę logicznie. Dzisiaj podpisałam kolejną umowę na szycie kombinezonów ćwiczebnych i ubiorów maskujących dla wojsk specjalnych. Kombinezony w 56 rozmiarach, ubrania maskujące - na szczęście - w 3. Postaramy się - niejako "przy okazji" wykonać więcej kombinezonów ćwiczebnych (tzn. mundurów). Zaznaczam jednak, że nie będą to mundury z oryginalnej tkaniny nyco MULTICAM, ale z tkaniny "typu MULTICAM" rip-stop o składzie 50% bawełna, 50% poliester. Takie były wymogi przetargu. Cena za to będzie o wiele niższa. Edited September 6, 2011 by Renata Michalik Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted September 7, 2011 Report Share Posted September 7, 2011 Uuuu... po taniości zaczynają lecieć :P Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted September 7, 2011 Report Share Posted September 7, 2011 Bo ciągle płaczecie, że za drogo. Ma być pełna oferta: droga i najlepsza oraz tania i gorsza. Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted September 7, 2011 Report Share Posted September 7, 2011 A rozwija się coś temat plecaków? Bo kadet miał być chyba "pierwszym z wielu"? :) Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted September 8, 2011 Report Share Posted September 8, 2011 Witam! Szukam informacji na temat kamizelki Rats. 1. Czy uda mi się wcisnąć płyty SAPI w rozmiarze XL do tej kamizelki? 2. Pod jaki krój wkładów miękkich Rats został zaprojektowany? Czy wkłady balistyczne firmy Mehler Vario System (od kamizelek BW) wcisnę do standardowego poszycia? Pozdro! Ad. 1 Tak, powinny się zmieścić. Ad. 2 "RATS" był robiony pod wkłady amerykańskiego INTERCEPTORA. Jeżeli chodzi o wkłady BW to trudno powiedzieć, najlepiej przyjechać do Lublińca lub sklepów w Nadarzynie, Międzyrzeczu i przymierzyć. A rozwija się coś temat plecaków? Bo kadet miał być chyba "pierwszym z wielu"? :) Chwilowo była przerwa na udział w przetargach, aktualnie mamy trochę roboty ze zmianami w firmie i dotacjami, ale zaraz jak się uspokoi wracamy do realizacji projektów plecaków. Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted September 14, 2011 Report Share Posted September 14, 2011 Nowe produkty: 1. torba transportowa http://www.miwo-military.pl/?p=img.pB.1559 http://www.miwo-military.pl/?p=img.gB.3846 http://www.miwo-military.pl/?p=img.pGB.2453 2. lonża ewakuacyjna: http://www.miwo-military.pl/?p=img.pB.1561 3. kabura do TIPPMANA http://www.miwo-military.pl/?p=img.pB.1506 http://www.miwo-military.pl/?p=img.gB.3778 http://www.miwo-military.pl/?p=img.gB.3779 Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 15, 2011 Report Share Posted September 15, 2011 Wysłałem email, ale może ktoś tu będzie w stanie szybciej pomóc :) Ile kosztują małe boki do Termita i czy da się je zamontować do innych plate'ów? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts