grzechotnik Posted June 6, 2010 Report Share Posted June 6, 2010 Aż takie nagromadzenie usterek to chyba niefart ale fakt jest faktem że handlują głównie chińszczyzną. I to jest plus. Mało sklepów w Polsce ma taki chiński asortyment ;). Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
sierran Posted June 11, 2010 Report Share Posted June 11, 2010 Plus dla krakmanów :) zamówiłem cm.028a. Wysyłka w dwa dni, super obsługa i świetny kontakt :> Quote Link to post Share on other sites
wojas175 Posted June 14, 2010 Report Share Posted June 14, 2010 porządny i solidny sklep towar zawsze zgodny raz tylko dostałem mid zamiast low-capa ale wcale nie ubolewałem z serwisu gwarancyjnego też jestem zadowolony duży pozytyw Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted June 14, 2010 Report Share Posted June 14, 2010 Padł mi nowy silnik Guardera, zakupiony u Krakmana. Nie wiedziałem czy się kwalifikuje na gwarancje bo musiałem go lekko przeszlifować do repliki F2000 JLS. Po rozmowie telefonicznej, serwis stwierdził "Wyśle pan do nas" Po tygodniu: Niestety silnik nie był montowany u nas, więc nie podlega wymianie ( To po co miałem go wysyłać? Wyjaśniłem telefonicznie jaka jest sytuacja ) Kolejny mail: Silnik działa, problem może leżeć gdzie indziej Kolejny mail: Silnik został naprawiony Rzeczywiście odesłali mi sprawny silnik, jednak przed wysyłką podłączałem go na krótko, czyli aku. przewód - silnik, 0 reakcji. O co kaman?! Quote Link to post Share on other sites
JohnyTRS Posted July 2, 2010 Report Share Posted July 2, 2010 (edited) Ja wystawiam im pozytyw. Dopiero teraz ponieważ wcześniej nie zaglądałem do tych tematów - ostatnie zamówienie składałem ponad rok temu. Powód: 1. Stały kontakt e-mailowy, sprzedawcy interesują się towarem, kiedy ten nie dotarł (kontakt na linii kupujący - kurier - sklep) 2. Pancerne zapakowanie przesyłki 3. Jak na razie zero problemów ze sprzętem kupionym w sklepie pod względem technicznym (pomijam karabin z podpisu: to była moja wina). Polecam EDYTKA: literówka Edited July 2, 2010 by JohnyTRS Quote Link to post Share on other sites
Belfer Posted July 4, 2010 Report Share Posted July 4, 2010 (edited) Witam Ode mnie wielki MINUS!!! Przegląd zerowy to w ich wykonaniu żenada i totalna kpina! Replika (M60A1) dotarła do mnie wogóle nie skręcona. Mofset był nie przykręcony, zespół lufy i gearboxa miał 5mm luzu. Nie jest to wina kuriera, bo replika była zapakowana sztywno w styropian itp, więc nie było mowy o jakimkolwiek przemieszczaniu się jej podczas transportu. Dalej, żeby było jeszcze ciekawiej, wczoraj po wystrzeleniu 300!!! kulek od nowości(nie 3000), padł gearbox. Coś zgrzytnęło i koniec zabawy :strach: . Zobaczymy jak serwis u nich funkcjonuje, ale sądząc po ich przeglądach, to jakoś "czarno" to widzę :roll: pzdr Edited July 4, 2010 by Belfer Quote Link to post Share on other sites
Rageman Posted July 8, 2010 Report Share Posted July 8, 2010 (edited) A ja ten sklep moge w 100% polecić. Kontakt świetny zarówno przez telefon jak i przez E-mail. Spamowałem im o replikach, napisali mi, że modelu CM.028C już niema. Odpisałem, żeby na stronie dali Brak produktu, żeby nie mylić. Wczoraj rano odpisali mi, że została im ostatnia sztuka tej repliki, więc od razu zamawiałem. Zamówiłem ok godziny 10rano. Dzisiaj o 8:30 do drzwi zapukał kurier z przesyłką. Wszystko kompletne, tak jak było opisane, przegląd zrobiony i ogólnie wszystko ok. Paczka zapakowana tak szczelnie i mocno, że ok 10min sie z nożem bawiłem, żeby to odpakować. Można było rzucić tym, a nic by sie nie stało!!! Teraz zależy wszystko od repliki, ale oni swoją robote odwalili dobrze, dlatego warto u nich kupować. Edited July 8, 2010 by Rageman Quote Link to post Share on other sites
marianos Posted July 9, 2010 Report Share Posted July 9, 2010 Wiele razy już u nich zamawiałem ale pierwszy i mam nadzieję ostatni raz muszę się na nich "poskarżyć". A mianowicie w poniedziałek chciałem zamówić replikę m16a3 P&J. Lecz zorientowałem się że nie ma jej już w ofercie to dzwonię do krakmanów i się pytam czy są jeszcze jakieś. Pan z magazynu odpowiedział mi że znaleźć repliki w magazynie nie mogą ale jak coś się wyjaśni to maila mi puszczą. OK czekam dalej. Po jakiejś godzinie przychodzi mail że repliki nie ma co mnie mocno zasmuciło. Następnego dnia przeglądając ofertę patrze a m16a3 które chciałem kupić jest. W sumie to na tyle. Myślę że taka sytuacja z moim udziałem i ich się nie powtórzy. Quote Link to post Share on other sites
Rechot Posted July 9, 2010 Report Share Posted July 9, 2010 Witam. W taiwangunie kupowałem parę razy, wszystko pięknie ładnie tylko do czasu... Ostatnio strasznie stopniała oferta, nic nie można dostać no ale co można zrobić, kiedyś raz byłem w sklepie osobiście a z Częstochowy mam kawałek, obsługę miałem tragiczna. Niby zero ludzi w sklepie a wszyscy sprzedawcy łatają i nikt nie mógł mnie obsłużyć w końcu a zamiast spędzić godzinę w sklepie spędziłem 3... Szale goryczy owego sklepy przechyla to że ostatnio kupiłem zestaw zębatek Infinite Torque Up [GUARDER](montaż osobisty), po oddaniu 300-400 strzałów replika odmówiła współpracy. Po otwarciu GB okazało się ze tuleja od zębatki tłokowej się urwała co w konsekwencji zniszczyło tłok i dzięki Bogu tylko zębatkę tłokową. Z góry widać z w zębatce tłokowej była wada fabryczna, bo na m130 raczej jest wątpliwe żeby stało się coś takie z zębatka. W końcu całej sprawy gdzie wysłałem dokładne zdj zębatki dostałem w odpowiedzi że nie wiedzą czy nie było to wina montażu i dlatego nie uwzględnią reklamacji... Powiem w skrócie makabra, tak się właśnie traci klientów. Jak mój starszy kupuje części do samochodu i montuje je u mechanika nie z tej "firmu" co kupował i coś się zepsuje(oczywiście z winy technicznej owej części) to dostaje albo zwrot kasy albo nowa część . P.S. Jeżeli ktoś może mi pomóc w tej sprawie to piszcie na PW. Quote Link to post Share on other sites
Belfer Posted July 12, 2010 Report Share Posted July 12, 2010 Dziecko, mało który sklep daje gwarancję na części, których sam nie założył. Wracając do Taiwangun, z serwisem miałem kontkakt telefoniczny. Wytłumaczyli co i jak, rzeczowo i okazało się, że silnik był praktycznie odkręcony. Niestety, to jeszcze bardziej potwierdza to, że przegląd zerowy w moim przypadku był iluzją... pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
JackN Posted July 13, 2010 Report Share Posted July 13, 2010 Kolejne zakupy i kolejny + za szybkość i jakość ! Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted July 18, 2010 Report Share Posted July 18, 2010 Ja wyslalem im glocka na gwarancji, mloteczek potrafili wymienic i nawet wzglednie szybko. Pewnie pomoglo to ze zamowilem 2 pierdoly. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted July 22, 2010 Report Share Posted July 22, 2010 Za szybko ich chwaliłem, glock przed wystrzelaniem 1 maga znów przestał strzelać, oczywiście młoteczek, pewnie kropelka puscila;/ Quote Link to post Share on other sites
Belfer Posted July 22, 2010 Report Share Posted July 22, 2010 Wysylaj im jeszcze raz, niech się nauczą pożadnie wykonywać swoją robotę :/ Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted July 22, 2010 Report Share Posted July 22, 2010 Wysle, choc czuje ze lepiej i szybciej sam bym sobie to wymienił, znów 2tyg bez gaziaka znajac zycie. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted July 22, 2010 Report Share Posted July 22, 2010 Porozmawiajcie sobie na PW. Tutaj poproszę gołe fakty :F Quote Link to post Share on other sites
PiTeQ Posted July 23, 2010 Report Share Posted July 23, 2010 Świetny sklep, bardzo szybka wysyłka oraz super kontakt. Sklep naprawde godny polecenia. Quote Link to post Share on other sites
Gasparzinho Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Jakby ktoś miał jeszcze jakieś opory, to sklep bardzo polecam. Paczki dolatują w błyskawicznym tempie, żadnych problemów, wszystko elegancko. Wydałem w tym sklepie już ok 2,5 tysiąca zł i dostałem stały rabat (na razie 1% ;> ). Polecam Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 ostatnio tez brałem parę pierdół dla kolegów - poszło szybko sprawnie :) rabat 1% mnie rozwala :D Quote Link to post Share on other sites
piotrek0002 Posted August 10, 2010 Report Share Posted August 10, 2010 ostatnio tez brałem parę pierdół dla kolegów - poszło szybko sprawnie :) rabat 1% mnie rozwala :D Lepszy rydz niż nic :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Amade Posted August 12, 2010 Report Share Posted August 12, 2010 Małe zamówienie, szybka wysyłka, paczka pancerna jak zawsze, oczywiście polecam. Quote Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 Wlasnie jak to jest z tym rabatem u nich ? Ile trzeba zamowic zeby miec owy rabat ? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 19, 2010 Report Share Posted August 19, 2010 chyba od 1,5k zł jest 1% rabatu. Quote Link to post Share on other sites
edwin_83 Posted August 19, 2010 Report Share Posted August 19, 2010 Witajcie! Mogę z czystym sumieniem polecić ten Sklep. Zamawiałem w nim towar dwukrotnie za pośrednictwem strony internetowej i zawsze szybko docierał, zawsze zgodnie z opisem na stronach przedmiotów. Zamówione przeze mnie przedmioty spełniają kompletnie moje oczekiwania co do jakości i wykonania. Obsługa Sklepu profesjonalnie podchodzi do klienta, informując na każdym kroku o statucie zamówienia i stanie przesyłki. POLECAM edwin_83 Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 Ktoś wie czemu taiwangun nie działa? Internal Server Error The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request. Please contact the server administrator, postmaster@ns205602.ovh.net and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error. More information about this error may be available in the server error log. Apache/2.0.59 (Unix) mod_ssl/2.0.59 OpenSSL/0.9.8g Server at taiwangun.com Port 80 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts