Bart_Forrester Posted May 26, 2011 Report Share Posted May 26, 2011 Sprężynujący metal. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 7, 2011 Report Share Posted June 7, 2011 Trzy szybkie pytania: 1. Jaką szynę kupić, żeby zamontować do tej repliki jakąś optykę (no i jaka optyka jest w miarę kosher, jeśli w ogóle jakaś jest). 2. Czy do stockowej repliki można wpakować lipolka 11,1 bez obawy o bebechy? 3. Czy przy wymianie springa na M130 trzeba coś jeszcze dołożyć? Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted June 7, 2011 Report Share Posted June 7, 2011 1 boczny montaż cymy a kosherny by był z celownikiem noktowizijnym NSP 3.Nic tam gb taki jak w 048 bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 Hm... coś jest nie tak. Wymiana lufy na 590mm i gumki na Madbull - tragedia, nie da się z tego strzelać. Najpierw kulki wylatywały na 5m potem już latały nieźle ale HU nie da się ustawić dobrze. W sobotę wezmę wszystko i zobaczę czy to wina lufy czy gumki. Quote Link to post Share on other sites
chlor Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 Hm... coś jest nie tak. Wymiana lufy na 590mm i gumki na Madbull - tragedia, nie da się z tego strzelać. Najpierw kulki wylatywały na 5m potem już latały nieźle ale HU nie da się ustawić dobrze. W sobotę wezmę wszystko i zobaczę czy to wina lufy czy gumki. Wymień dystanser, polecam typu H Deep Fire. Którą gumkę Madbulla dałeś? Pytam bo osobiście wkładam wszędzie gumkę SYSTEMA. Napisz co i jak wyszło bo sam jestem ciekaw. Pozdrawiam, Chlor. Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted June 13, 2011 Report Share Posted June 13, 2011 (edited) Mam dystanser H Madbulla. http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=1933&name=MadBull_-_Gumka_HopUp_Shark_-_Zestaw Zamontowałem czarną. Nie zdziwiłbym się gdyby to ta specjalna konstrukcja kołnierza coś psuła :P Na razie jestem zalatany. Ale muszę dociec co i jak :P Edited June 13, 2011 by SHOGUN_YAMATO Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted June 18, 2011 Report Share Posted June 18, 2011 Tak myślałem. Ta Gumka HU Madbulla blokowała mi podawanie kulek. Nie mam niestety przy sobie odpowiedniego aparatu żeby wam pokazać o co chodzi. Wymieniłem Madbulla na gumę Cymy - jak ręką odjął. Wszystko śmiga. Dystanser H zostawiłem. Skupienie jest dobre, ale zasięg pozostał taki sam jak na stockowej lufie z Bore up'em czyli ok 75m. Na RKM wystarczy :) Te gumki jeszcze rozgryzę - mam tą bardziej miękka, zamontuję ją w Thunder Maulu (ok 370 FPS) i powiem wam jak to tam działa. Quote Link to post Share on other sites
Fear Factor Posted June 19, 2011 Report Share Posted June 19, 2011 (edited) Z tego co wiem to te gumki Madbulla są dedykowane do komory HU produkcji Madbulla. Sam pakowałem w moje M16CA i było dokładnie to samo. Gumka HU jest minimalnie dłuższa od normalnej (http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_197&products_id=6119&name=MadBull_-_Komora_HopUp_Ultimate_-_M4,_M16). Niech zgadnę - gumka blokowała Ci podajnik kulek? Wpakuj przezroczystą Guardera i będzie spox. Edited June 19, 2011 by Fear Factor Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 Taaa... te 3 małe wstępy przez które dusza przepycha kulkę. Dzięki za info. Nie zmienię na razie na Guardera - normalna gumka do RPK mi styka, ja i tak z tego sieję :P Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 I kurde dupa. Znowu to samo co wczesniej. Chyba jednak tłok mi nie spręża jak należy. A w innym super działającym AK odkręciła się glowica tłoka - na szczęcie duzo się nie zniszczyło (tłok aluminiowy, głowica też). Wymieniłem uszczelkę i smiga. A śrubę zabezpieczyłem klejem. Tak czy owak będę dalej opisywał mój przypadek. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 A jakich kul używasz? Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 P&J 0,25 I nie ma to znaczenia. Mam 2 inne karabiny - jedna na precce Black Python druga na Guarderze. Te same kulki (nawet te same magazynki bo jedna replika do AK-74). Żadnych problemów nigdy nie miałem. Dziś się pobawię, zacznę od zmiany dystansera na stockowy. Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 Hm... no to jestem po strzelaniu. To jednak uszczelka od głowicy cylindra w bore up. Zimna spręża bardzo dobrze. Ale jak już się trosze rozgrzeje to przestaje uszczelniać głowicę - wyraźnie to czuć i słuchać (mocne walenie głowicy tłoka w głowicę cylindra). Na razie wyjmę bore up i zostawię stock na M140. Nie chce mi się teraz bawić w szukanie uszczelki (czytaj zamawiać w sklepach w których zwykle nie kupuję i płacić za wysyłkę specjalnie jednej części). Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 Głowicy tłoka tfu. Quote Link to post Share on other sites
chlor Posted July 30, 2011 Report Share Posted July 30, 2011 Ja z odkręcającą się głowicą tłoka z zestawu Bore Up Guardera w AK też miałem problem. Nie mam pojęcia czym to było spowodowane ale to już nie pierwszy raz o tym słyszę. Sugerowałem wstawienie gumki Systema, prawda? Taka mała porada odnośnie klejenia głowicy tłoka podczas jej przykręcania do tłoka - zamiast kleju trzeba użyć lakieru do malowania paznokci. Kolor i marka dowolna, najlepszy taki który akurat będzie w torebce naszej ukochanej. Pozdrawiam, Chlor. Quote Link to post Share on other sites
epter Posted August 25, 2011 Report Share Posted August 25, 2011 Witam Z dniem 23 sierpnia stałem się szczęśliwym posiadaczem modelu cm.051. Jest to pełny stock z oferty taiwangun.com. Osiągi zaskoczyły mnie pozytywnie.Fps 454-468 (14 fps odchyłu to i tak dobry wynik na stocka) ,zasięgu jeszcze dokładnie nie mierzyłem ale <60m. Jedyne wady jakie ja znalałem to obijający się wycior, ale się z tym uporałem (nałożyłem gumowy wężyk na wycior w 2-óch miejscach):D Muszę przyznać że reakcja na spust dosyć dobra na batce FF. Mam pytanie do użytkowników: -czy u Was też dolny chwyt jest szerszy od górnego ? -czy stockowa lufa wewnętrzna kończy się około 13 cm przed końcem lufy zewnętrznej ? PS; do swojego założyłem od razu box SRC na 3000bb`s :D Sieje groze... Jak tylko znajde czas i dobrą "strzelnice" to zrobie testy i się pochwalę :D Pozdrawiam Epter Quote Link to post Share on other sites
epter Posted August 25, 2011 Report Share Posted August 25, 2011 (edited) Witam Tak jak pisałem wyżej wziołem się za testy :) -Ogród kolegi, lekki wiatr z lewej, sołońce świeci :P -Kulki 0,25guardera oraz 0,28 tej samej firmy. Kij od grabek miał słyżyć jako punkt zero(z tego miejsca mierzyłem odległość) miarką budolwną 30m Tak wyglądała "strzelnica" Celowanie- do białem skrzynki jest 55 metrów Na zoomie Trafienie na pojedynczym 9/10 strzałów, pragne zaznaczyć że w komorze siedzi jeszcze "oryginalny sprey silikonowy"- który wpływa na zasięg. Od nowości wystrzeliłem około 1200 kulek i widać że zasięg się poprawia,ale jeszcze nie jest tak jak powinno być. Zdjęcie z białej skrzynki na zoomnie Zdjęcie z wysykości kawałka pomarańczowej rury z PCV, odległość od karabinu 65 metrów. Trafienie na pojedynczym 7/10 strałów. I ostatnie zdjęcie na odległości 75 metrów ,celem byłem ja :D Trafienie 4,5/10 Dalej nie było sensu mierzyć, ponieważ celność napewno była by słaba około 2/10. Ale na auto idze mocno "zasypać" przeciwnika nawet na odległości do 80 metrów. Ale zasięg repliki optymalny to według mnie 70metrów. Na kulkach 0.28 guardera zasięg podobny jak na 0,25 może większy o dwa metry max trzy, ale i tak wole 0,25. W najbliższym czasie planuje wstawić gumkę G&G zieloną, lufę madbula 590mm oraz sprężyne guardera sp130 a jak by kasy zostało to Bor-up guardera. Myśle że bez BU około 510 stabilnych fps powinno się pokazać ,a z BU okło 540fps. Jak założe to się pohwalę zasięgiem. Pozdrawiam Epter Edited August 25, 2011 by epter Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted August 27, 2011 Report Share Posted August 27, 2011 Dzięki, wszystko fajnie opisałęś, tylko zdejmij ten okropny kondom z kolby. :cool: Quote Link to post Share on other sites
epter Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 (edited) Nie ma za co.... Hahah ten kondom jest przydatny:) Zdaje sobie sprawe że psuje ten piękny ruski wygląd Rpk ale niestety..... Czekam nadal na odpowiedź moich poprzednich pytań. PS; Znalazłem kolejną wade mojego modelu dzisiaj w trakcie strzelanki ,jak "przeładuje" to z lewej strony (od przełącznika trybu ognia) suwadło wypada ze swojej szyny, wydaje mi się że muszę trochę przygiąć szyne czyli body.... Pozdrawiam Epter Edited August 28, 2011 by epter Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 (edited) Nie ma za co.... Hahah ten kondom jest przydatny:) Zdaje sobie sprawe że psuje ten piękny ruski wygląd Rpk ale niestety..... Czekam nadal na odpowiedź moich poprzednich pytań. PS; Znalazłem kolejną wade mojego modelu dzisiaj w trakcie strzelanki ,jak "przeładuje" to z lewej strony (od przełącznika trybu ognia) suwadło wypada ze swojej szyny, wydaje mi się że muszę trochę przygiąć szyne czyli body.... Pozdrawiam Epter Czyli jednak opłaca mi sie rozebrać rpk i poskładać na nowo... bo u mnie stockowo jest 390 fps, a u ciebie prawie 100 więcej... też kupiłem na taiwangun. Edited August 29, 2011 by grzesio93 Quote Link to post Share on other sites
epter Posted September 1, 2011 Report Share Posted September 1, 2011 Zależy kiedy kupiłeś, bo są teraz nowe wersje, a po za tym zauważyłem ostatnio jak rozbierałem, że cała komora HP z gumką i lufą jest zalana jakimś dziwnym czerwonym klejem, możliwe że uszczelniającym. Jak będe miał czas zrobie zdjęcie. Ale próbuj :D Pozdrawiam Epter Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted September 1, 2011 Report Share Posted September 1, 2011 Jarzmo kolby jest jak w 048 znalowe? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 1, 2011 Report Share Posted September 1, 2011 Na 99% tak, kuzyn w swoim egzemplarzu mówi, że tak ma. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted September 2, 2011 Report Share Posted September 2, 2011 Jarzmo kolby jest jak w 048 znalowe? W nowych i starych jarzmo kolby i obsada lufy są znalowe Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted September 8, 2011 Report Share Posted September 8, 2011 A sprawdzał ktoś czy suwadło z tego RPK by dało się włożyć do cm048m bez większych przeróbek? Z tego co widze na zdjęciach mocno się nie różni budową w okolicach komory zamkowej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts