Czolg Posted May 11, 2007 Report Share Posted May 11, 2007 Miwo z Praszki to mnie rozwala . Po złożeniu zamówienia napisali ,że około 1-2 tygodnie zajmie realizacja zamówienia. Na drugi dzień ze wyśla po niedzieli . A dzisaj napisali ,że wysłali :-P :strach: :uśmiech: Pełen profezjonalizm i super szybkość :) Tak trzymać :) Link to post Share on other sites
memphis3 Posted May 12, 2007 Report Share Posted May 12, 2007 Czy ktoś może powiedzieć coś więcej o kamizelce kontraktor ? Tzn. jak działa QR - rozpina na dwie części czy na 4, oraz czy uchwyt "ratunkowy" jest naprawdę wytrzymały ? Link to post Share on other sites
cherek Posted May 14, 2007 Report Share Posted May 14, 2007 Czy orientuje się ktoś może jak jest z przypinaniem pasa PT-2, PT-3 do kamizelek ze szlUFkami?? Czy cały pas PT-2 idzie złapać w taką szlUFkę. Jak wygląda zmiana modułowości między PT-2 , PT-3 czy ten jeden poziom pomaga w montażu czegokolwiek czy bardziej przeszkadza? Dowiedziałem się przez telefon iż strona ma być zrobiona do końca maja, narazie mają zbyt duży natłok zamówień. Czy widział ktoś pas Cobra. Dowiedziałem się dziś o czymś takim przez telefon miałem dostać maila ze zdjęciem, ale jakoś nie doszedł(zapewne jeszcze). Czy jest modułowy itd. Pozdrawiam Cherek Link to post Share on other sites
kali Posted May 14, 2007 Report Share Posted May 14, 2007 Pasy PT-x można przypiąc do kamizelki szlUFkami, przewlekając je przez to samo miejsce, przez któe przechodzą szelki. Sprawdzę to jeszcze później. Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted May 14, 2007 Report Share Posted May 14, 2007 Pas Cobra pokazywał już na tym forum Catch22, w temacie o Rerscue Riger beltach zdaje się. Poszukaj po jego postach, nie było to specjalnie dawno. Z tego co pamiętam, modułowy nie jest, jest to odmiana ratunkowego "rescue riger belt" i "duty belt". Szlufki w kamizelkach są rozpinane, co za problem przełożyć przez górną taśmę? Link to post Share on other sites
cherek Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 Wiem ,że są rozpinane ale niewiem na ile to jest stabilne czy kamizelka czasami niejest za długa, tudzież za krótka do tego. Mamy 3 rozmiary pasów PT i nie jestem przekonany czy wszystkie tak dobrze leżą z tymi szlUFkami. Dlatego miałem nadzieje że ktoś się z tym spotkał. Link to post Share on other sites
Wukasz Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 Taki, Wilku, że ją wówczas tracisz dla montażu. Chyba jednak zamiast szlufek lepiej użyć szelek ucieczkowych. Link to post Share on other sites
Ohtar Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 Na stówę to nie jestem pewien ale pas cobra to chyba to co widać na załączonym obrazku (sorry za jakość, ale dziwnie się samemu sobie robi zdjęcie ;)). Modułowy nie jest na pewno. To jakby połączenie standardowego pasa taktycznego z oferty miwo i szybkiego pasa ewakuacyjnego. Jest całkiem wygodny, trochę czasochłonne jest wpuszczanie go w szlufki spodni. No i ma rzep na lędźwiowej części. http://i82.photobucket.com/albums/j245/Pro...umber/cobra.jpg Link to post Share on other sites
cherek Posted May 16, 2007 Report Share Posted May 16, 2007 Dzięki za zdjęcie pasa. Pytanie do Catch22: Kiedy będą u was dostępne mundury w polskie camo w rip-stopie 220-240? Link to post Share on other sites
Ohtar Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 Mam pytanie do użytkowników kieszeni cargo zapinanych za zamek błyskawiczny. W ofercie miwo są w trzech rozmiarach, i można zamówić "stojące" i "leżące". Przez cargo "leżące" rozumiem coś takiego: http://www.eagleindustries.com/eagle_admin...t/382_Alt_1.jpg Która z kieszeni oferowanych przez miwo najbardziej odpowiada tej z linku? Zgaduję że będzie to cargo średnie "leżące". Link to post Share on other sites
kthulhu Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 nawet dobrze zgadujesz... swoja droga miwo mogloby wreszcie dostosowac swoja strone do cywilizowanych przegladarek (Safari na ten przyklad) Link to post Share on other sites
maxavelli Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 Cywilizowana przegladarka Firefox radzi sobie z nia bez problemu ^_^... Link to post Share on other sites
szamanak Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 pytanie do catcha ile kosztuje rescu balt?? i jakie kolory sa dostepne Link to post Share on other sites
leander Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 2). Pas miękki z szybkowyczepną klamrą cobra i sztywnym uchem kosztuje 120 z3). Pas twardy ( ze sztywnikiem) z szybkowyczepna klamra cobra i sztywnym uchem kosztuje 150 zł Mamy jeszcze twardy pa z cobra i miękkim uchem ( ze specjalnych taśm) - 120 zł Od tego jest mail aby pytać :P Link to post Share on other sites
jogurt Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 Pytanie: Które z ładownic najbardziej nadają się na magi do G36? Link to post Share on other sites
leander Posted May 18, 2007 Report Share Posted May 18, 2007 Wszytkie, tylko podaj przy zamówieniu że ładownice mają być na airsoftowe G36. W tym wątku było już wielokrotnie to wałkowane.... :roll: Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 20, 2007 Report Share Posted May 20, 2007 A czy MIWO L planuje zrobić kombinezony? Link to post Share on other sites
Rocket Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 Chciałem kupić Pas PT-2 z szelkami w kolorze oliwkowym. Napisałem e-mail i dostałem odpowiedź: "Nie jesteśmy w szczególny sposób zainteresowani proponowanymi przez Pana zmianami w naszych produktach w związku z tym raczej nie wprowadzimy Pana pomysłu do seryjnej produkcji..." - Chodziło i zmiane szelek na takie ze zwykłej taśmy, uszycie prostrze i mniej kosztowne. "...Mamy tak dużo zamówień na nasze produkty, że nie jesteśmy specjalnie zainteresowani pomysłem. No chyba, że zamówi Pan co najmniej 10 sztuk." - Tak, i na każdą strzelanke będę nosił inną sztukę... :/ Więcej nie komentuje - mój pierwszy kontakt z firmą MIWO-MILITARY Lubliniec i raczej ostatni, wnioskować można tylko że zwykłego klienta mają w dupie. Kontrakt na szycie dla WP kiedyś się skończy a klienci prywatni nie... Pozdrawiam, Dawid. Link to post Share on other sites
MAJCHER Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 Tak.... i wstrzymaja cala produkcje dla wojska (na ktorej zarabiaja tak naprawde), zeby uszyc Tobie szelki :wink:. Link to post Share on other sites
Matteusz Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 Niektórzy są niepoważni. Idąc do spożywczego też mówisz, że to i to mleko mogliby pakować w inne pudełka? ... Link to post Share on other sites
YAK21 (Zigi) Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 (edited) Witam !! To ja się trochę do tego ustosunkuję, jako że też kontaktowałem się z nimi w podobnej sprawie. U mnie stwierdzili, że problemów nie powinno być z wykonaniem takich szelek tj. z taśmy . Trzeba by tylko zaczekać, gdyż musieli by nad tym trochę czasu popracować, żeby było dobrze zrobione. Ze względu na to, że zależało mi na czasie wstrzymałem się jednak z zamówieniem. Także widocznie źle się z nimi dogadałeś. Co do komentarzy, to dodam tylko, że jak widać można się dogadać, żeby Ci uszyli coś nowego, lub zmodyfikowali swój produkt. Oczywiście w granicach rozsądku i możliwości. Sprawa druga, jak składacie zamówieni indywidualne na 3 ładownice, to też nie czekacie u nich pół roku, aż skończą szyć dla wojska, tylko wyrabiają się błyskawicznie, więc nie wiem skąd te złośliwości. Pozdrawiam Zigi Edited May 23, 2007 by YAK21 (Zigi) Link to post Share on other sites
Wukasz Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 To PT2/3/4 nie przychodzi w komplecie z szelkami ucieczkowymi czyli z taśmy? A to ci niespodzianka.... Link to post Share on other sites
cherek Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 (edited) Dostaje się miękkie szelki do wyboru z szelkami ucieczkwymi, bądź za dopłatą 30 zł obie pary. Co do pasa PT2 ja otrzymałem enigmatyczną odpowiedź: "pasa PT2 nie mamy". Czy na chwile obecną czy na dłużej nie wiem. Edited May 23, 2007 by cherek Link to post Share on other sites
YAK21 (Zigi) Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 (edited) Wukasz -> u mnie miały być ucieczkowe do Comfortpada. Więc sytuacja była jeszcze bardziej skomplikowana, bo trzeba by zmodyfikować wkładkę. Edited May 23, 2007 by YAK21 (Zigi) Link to post Share on other sites
Wukasz Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 No luz ale w takim razie jaki problem miał Rocket? :D Link to post Share on other sites
Recommended Posts