Wukasz Posted December 5, 2011 Report Share Posted December 5, 2011 Nóż na pas bym dał. Tą ładownicę z prawej to jako cargo używasz? Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted December 5, 2011 Report Share Posted December 5, 2011 Póki co na szelce nosiłem 2-3 razy i mi wygodnie a na pasie nosiłem 3 lata. ;) Potwierdzam. Trzymam wszystko co potrzeba żeby nie brać plecaka na krótsze akcje. Link to post Share on other sites
Drogba477 Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 Jak myślicie jaki PC jest lepszy http://shop.ehobbyasia.com/combat-gears/vests/molle-vests/flyye-molle-style-pc-plate-carrier-with-pouch-set.html czy ten od miwo lubliniec? Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 Kopia Eagle'owskiego PC z systemu RLCS, niedawno sprzedałem oryginał. Fajna kamizelka, elastyczny cummerbund, na pewno Flyye trzyma poziom. Pytanie tylko co z MIWO masz zamiar zamówić? Mają DOSYĆ dużo kamizelek w ofercie... Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 (edited) Domyślam się, że model nazwany jako Plate Carrier. Mam kopię tego czegoś, po bokach sczepiany po dwie klamry. Jeśli źle wyregulujesz to nie da się w tym oddychać. Elastyczny cummerbund w pc z RLCS zwiększa wygodę. Edit: Literówki. Edited December 10, 2011 by HellMaker666 Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 https://picasaweb.google.com/111530768364336032004/Rozne#5684637802965303106 Od lewej: 3x2 mag zrzut radio - dojdzie ładownica jakaś, żeby w pokrowcu siedziało. na manierkę - chwilowo jako cargo, niedługo dojdzie małe cargo pionowe od Miwo. Apteczka Nóż 1x2 mag speedloader Do tego Camelbak Thermo2L, ewentualnie plecak jak więcej miejsca potrzeba. Jakieś pomysły co zmienić? Link to post Share on other sites
MoreLike Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 A takie laickie pytanie mam Czy jeśli w PC nosi się wkłady, to zakłada się jeszcze pod kamizelki "second chance" [czy jak to się zwie] typu PACA itp? Bo na zdjęciach raczej nie widać. Link to post Share on other sites
Piotro Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 Tak. Jeżeli płyty których używamy nie są płytami typu stand alone lub do PC nie są włożone jeszcze miękkie wkłady (np. w kształcie płyt) Link to post Share on other sites
rollson Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 Ja zapytam może jak w tej chwili ma się cb od miwo p? Jakieś porównanie kolorystyczne do flyye lub pantaca? Link to post Share on other sites
generalsimus Posted December 13, 2011 Report Share Posted December 13, 2011 Coyote z Miwo P jest sporo jaśniejszy od tego z Flyye. Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted December 13, 2011 Report Share Posted December 13, 2011 Ale bez tragedii, nie jesteśmy na rewii mody, przypasuje spokojnie. Flyye ma identyczny kolor jak Pantac. Link to post Share on other sites
Klint_Westwood Posted December 13, 2011 Report Share Posted December 13, 2011 Witam Szukam jakiś ciekawych pasoszelek (pas + szelki). Szelki najlepiej miękkie z paskiem na klatce. Czy są jakies alternatywy dla MIWO? Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Hajdi Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 Witam Szukam jakiś ciekawych pasoszelek (pas + szelki). Szelki najlepiej miękkie z paskiem na klatce. Czy są jakies alternatywy dla MIWO? Pozdrawiam ISTNIEJE MASA ALTERNATYW!! Firmy tj. PS Tactical Gear czy Aries outdoor to bardzo dobre firmy o przystępnych cenach(nie przestępczych jak gdzie nie gdzie ;). Możesz też szukac u prywatnych krawców na www.kamizelki.prv.pl . Link to post Share on other sites
Klint_Westwood Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 interesują mnie z niezabudowanymi plecami, a te dwie firmy mają raczej marną gammę produktów Link to post Share on other sites
Wukasz Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 Ale obie uszyją co sobie wymyślisz. Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 Ewentualnie: http://nightfox.pl/ Link to post Share on other sites
Nath Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 Ok, to teraz ja opiszę mój problem, z którym nie mogę się ogarnąć. Mam 190cm wzrostu i ze stówkę w pasie. Do tej pory używałem beltkitu z Miwo, na którym przenosiłem (lecąc od lewej): 6-8 magazynków do emki, zrzutówkę, duże poziome cargo, małe cargo pionowe (i camela na plecy). Do tego ciągle szukam jakiejś rozsądnej kabury na Colta 1911+zapasowy magazynek. Niestety jestem chyba jakiś inny i nie mogę się przyzwyczaić do brania magazynków z ładownicy umieszczonej na pasie. Jest mi zwyczajnie niewygodnie. Nie pomaga przełożenie ładownicy na prawą stronę (jestem oburęczny), zamiana miejscami etc. Próbowałem nosić WSH+beltkit, ale Pantac ma rozmiarówkę chyba na krasnoludki-dziadostwo jest na mnie zwyczajnie za małe. Szukam rozwiązania, które pozwoli mi przenosić cały mój dobytek na jednej platformie i jednocześnie umożliwiałoby mi branie magazynków "z brzucha", bo to jedyne co w WSH było naprawdę wygodne. Znajomy zasugerował mi jakąś kopię Cirasa, ale szukam jeszcze jakiejś innej alternatywy. Nie noszę balistyki ani jej atrap i w najbliższym czasie nie planuję. Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 Może po prostu dorzuć chesta amunicyjnego do beltkitu? Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 RRV+ single. Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 Jak chcesz mieć wszystko na sobie, bez plyt to chyba najlepiej RRV + uzupelnienie w postaci pasa. Magi + admin + male cargo na RRV reszta na pasie. Link to post Share on other sites
Nath Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 Sam pas bez szelek? Link to post Share on other sites
Wukasz Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 (edited) Część magów zostaw sobie na pasie. Ja mam 4 w shinglach na czeście i dwa w shinglach na pasie, dzięki czemu zmieniam nawet jak się tulę w glebę. Szelki płaskie, ucieczkowe. Jak masz dobry, profilowany pas to w zasadzie nie przenoszą obciążenia. Edited December 14, 2011 by Wukasz Link to post Share on other sites
Nath Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 (edited) PT-3 od Miwo z Praszki styknie (taki mam ;))? Edited December 14, 2011 by Nath Link to post Share on other sites
Wukasz Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 Nie wiem, nie używałem, powinieneś wiedzieć jak na tobie siedzi. Sprawdź czy spadnie bez szelek. Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 Podpowiem Ci, że PT2 nosiłem mocno obładowanego bez szelek. I dało się. Krótka, cargo, 6 magów do emek, zrzut, i magi do krótkiej. Więc jak nie wrzucisz 200kg, to nie będzie spadać. Link to post Share on other sites
Recommended Posts