Lambert Posted March 23, 2011 Report Share Posted March 23, 2011 Luz, zjebka go nie minie.. :icon_biggrin: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted March 23, 2011 Report Share Posted March 23, 2011 Jakiś "ruch wyzwolenia młodych" rusza przeciwko viperowi? :D Viper strzeż się, bo Cię jeszcze na stosie spalą za krzywdy jakie im wyrządziłeś :P Quote Link to post Share on other sites
Largo-W Posted March 23, 2011 Report Share Posted March 23, 2011 Mi się jeszcze nie oberwało to ja się nie dołączę do ruchu wyzwolenia, bo skończy się jak w Libii - podzielimy WMAsg.pl na dwie części - młodzi i starzy :-) Teraz może nastąpić pytanie - w jakiej kategorii młodzi i starzy :-) Quote Link to post Share on other sites
Redrad Posted March 23, 2011 Report Share Posted March 23, 2011 @Lambert zmień awatar, bo mam wrażenie jakbym w lustro patrzył.....;-) Quote Link to post Share on other sites
Largo-W Posted March 23, 2011 Report Share Posted March 23, 2011 (edited) @Lambert zmień awatar, bo mam wrażenie jakbym w lustro patrzył.....;-) @RedRad - nie ukrywając, ja tak dziś wyglądam ( tylko nie taki 'masywny' :-) ), także ja postoje :D A do weekendu jeszcze, albo aż 2 dni, normalnie w wieku 23 lat żyć mi się nie chcę :bialaflaga: PS. Podobno odkupiłeś znowu swoją replikę APS 96? :-) Edited March 23, 2011 by Largo-W Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted March 23, 2011 Report Share Posted March 23, 2011 No patrz, ja mam tak gdy patrzę na Twój! :happy: Zmienię jak tylk przejdzie mi deprecha. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Redrad Posted March 23, 2011 Report Share Posted March 23, 2011 @RedRad - nie ukrywając, ja tak dziś wyglądam ( tylko nie taki 'masywny' :-) ), także ja postoje :D A do weekendu jeszcze, albo aż 2 dni, normalnie w wieku 23 lat żyć mi się nie chcę :bialaflaga: PS. Podobno odkupiłeś znowu swoją replikę APS 96? :-) Narazie zbieram kasę na odkupienie, jak mi się uda to i owszem ( choć ciężko idzie), już tęsknię za nim.... Tak czy inaczej kumpli z mojej ekipy ubawiłem do łez jak im o tym powiedziałem :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 23, 2011 Report Share Posted March 23, 2011 Dyskryminacja dla młodych! W dodatku odgórna kara :-) Ci moderatorzy na forach to coraz większe zło - może urządźmy polowanie na złych moderatorów? :bialaflaga: Wolał bym polowanie na nowych, szczerze powiedziawszy. Redrad, odkupuj, odkupuj. Miło wspominam tą replikę :D Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 23, 2011 Report Share Posted March 23, 2011 (edited) Czy ktoś z szanownego grona posiadaczy ZT do VSR od bart_a/oryginału LL byłby tak uprzejmy i sprawdził mi, czy podane wymiary są prawidłowe? Szczególnie mi zależy na tym zielonym. :rolleyes: Policzyłem to na podstawie spring stoppera, zakładając, że stockowy ma taką samą wysokość, jak ten ze zdjęcia (licząc od tego podcięcia nad otworem). Doskonale zdaję sobie sprawę, że to niezbyt miarodajny pomiar i dlatego proszę Was o pomoc. Wymiary pozostałych elementów sobie wyliczę, ale gdyby ktoś je podał, to bym się nie obraził :happy: Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam Edited March 23, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted March 23, 2011 Report Share Posted March 23, 2011 To nie lepiej bart_a się spytać o wymiary ? Ja mam tego triggera, ale nie podejmuje się rozbiórki :icon_neutral: Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 23, 2011 Report Share Posted March 23, 2011 (edited) A obudowę (czerwony) mógłbyś przy okazji zmierzyć? :icon_rolleyes: bartowi wysłałem PW, ale nie wiem, czy wymiary to nie tajemnica handlowa :wink: Edited March 23, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted March 23, 2011 Report Share Posted March 23, 2011 U mnie ma ona 77mm. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 23, 2011 Report Share Posted March 23, 2011 Duże THX, :maniak_OK: mi wyszło prawie idealne 7 cm, więc jednak różnica jest... No ale pewności nie mam, bo w końcu obudowa, to obudowa... Może być różna, a flaki muszą być te same. Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted March 24, 2011 Report Share Posted March 24, 2011 (edited) Eeee no widzisz Sushi jakoś tak wyszło... Jednak ja mam zupełnie nowy pomysł na HP do elektryków, bez elektrozaworu, w zamian tego z wykorzystaniem zębatek :icon_twisted: Prostszy, bardziej powtarzalny i bez problemu z ograniczonym przepływem elektrozaworów :icon_wink: Z tym zaworem, który mam teraz, nie będzie problemów jeżeli chodzi o przepustowość, ma wystarczająco dużo (średnica 5 mm), a tak przy okazji, jaką średnicę ma zawór w magazynku np. w Tanace? A jak chcesz wykombinować z zębatkami to nie mam pojęcia... chociaż jedna koncepcja też mi przychodzi do głowy. Edit: Ale nie obędzie się bez tokarza, ale z tym u Ciebie nie ma problemu :biggrin: Edited March 24, 2011 by Sushi.50 Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted March 24, 2011 Report Share Posted March 24, 2011 @Sushi Wziąłeś te komorę od tego kolesia ?:) Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Tak odnośnie do czego przydaje się spotter w ASG, nie chcę już zaśmiecać tamtego tematu ;) http://content.leenks.com/pics/2009/armypics/armypics-26.jpg Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Link nie działa. Quote Link to post Share on other sites
vanyel1985 Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 (edited) Wystarczy tylko chcieć sobie poradzić z tym drobnym utrudnieniem i link zadziała :wink: Kliknąć prawym, skopiować adres odnośnika, wkleić do paska adresu, enter i gotowe. Edited March 27, 2011 by vanyel1985 Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 A potem się dziwicie że mówi się "środowisko asgejów" :P. @Parkie: Nie kupiłem jeszcze, muszę najpierw sprawdzić replikę na chrono i jak szczelna jest komora którą teraz mam. Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 Panowie, mała gratka. http://blog.gunfire.pl/2011/03/28/kolejne-chinskie-swd/ Quote Link to post Share on other sites
Redrad Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 Wygląda ślicznie, a Cyma ostatnio zaskakuje jakością robionych replik, może być cacuszko.... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 JAk to wyjdzie to najpierw sprzeda się na pniu a potem zapełni allegro i komis :D Quote Link to post Share on other sites
rogalov Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 Ale to chyba dobrze :). Nie dość że będą już recenzje repliki to jeszcze cena będzie niższa. ;) Quote Link to post Share on other sites
Ukaosek Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Lokalny Król skierował mnie w te progi więc uzewnętrznię się tutaj z moim problemem :D Zastanawiam się nad kupnem repliki którą mógł bym nazwać karabinem snajperskim. Interesują mnie głównie repliki zasilane gazem, gdyż ponieważ jak słyszałem nie wymagają tyle pracy przy tuningowaniu co np Aeg lub springi, a jako że grzebanie w replikach mi nie wychodzi to zdają się one być w sam raz dla mnie :D Więc tak Gdzieś w komisie jest Ares Aw338 z wstawioną precką guardera 6,02 , 650 mm , kusi mnie on głównie wyglądem i wykonaniem ale także tym że można za niekoniecznie duże pieniądze sprowadzić z USandA magazynek na Co2m dzięki któremu to można wykręcić spokojnie 600 fps Opcją drugą jest G96 G&G który to rzekomo wykręca prawie 600 fps na green gazie. Dodam że nie strzelam się dużo zimą gdzie takie gazowe repliki nie są zdatne do użytku. Taki mam oto problem. Chwilowo zrezygnowałem ze springa ale nie wykluczam też takiej opcji. Wszelkie podpowiedzi mile widziane :D Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted April 9, 2011 Author Report Share Posted April 9, 2011 Ja osobiście bardziej skłaniał bym się ku Aresowi bo przynajmniej zawsze możesz szybko zmieniać moc repliki w razie potrzeb. Nie wszędzie np na zlotach tolerują moce rzędu 600 fps i więcej a na GG jest pewnie coś koło 400 fps Nie wiem jak z dostępnością magów do G96 ale jeśli jest problem to w razie awarii będziesz uziemiony a do Aresa zawsze jakaś opcja jest bo jak sam napisałeś choćby z USA sobie ściągniesz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts