Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Snajperski Hydepark

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

@Lambert zmień awatar, bo mam wrażenie jakbym w lustro patrzył.....;-)

@RedRad - nie ukrywając, ja tak dziś wyglądam ( tylko nie taki 'masywny' :-) ), także ja postoje :D A do weekendu jeszcze, albo aż 2 dni, normalnie w wieku 23 lat żyć mi się nie chcę :bialaflaga:

PS. Podobno odkupiłeś znowu swoją replikę APS 96? :-)

Edited by Largo-W

@RedRad - nie ukrywając, ja tak dziś wyglądam ( tylko nie taki 'masywny' :-) ), także ja postoje :D A do weekendu jeszcze, albo aż 2 dni, normalnie w wieku 23 lat żyć mi się nie chcę :bialaflaga:

PS. Podobno odkupiłeś znowu swoją replikę APS 96? :-)

Narazie zbieram kasę na odkupienie, jak mi się uda to i owszem ( choć ciężko idzie), już tęsknię za nim.... Tak czy inaczej kumpli z mojej ekipy ubawiłem do łez jak im o tym powiedziałem :hahaha:

92126615917113611572_thumb.jpg

Czy ktoś z szanownego grona posiadaczy ZT do VSR od bart_a/oryginału LL byłby tak uprzejmy i sprawdził mi, czy podane wymiary są prawidłowe? Szczególnie mi zależy na tym zielonym. :rolleyes:

Policzyłem to na podstawie spring stoppera, zakładając, że stockowy ma taką samą wysokość, jak ten ze zdjęcia (licząc od tego podcięcia nad otworem). Doskonale zdaję sobie sprawę, że to niezbyt miarodajny pomiar i dlatego proszę Was o pomoc.

Wymiary pozostałych elementów sobie wyliczę, ale gdyby ktoś je podał, to bym się nie obraził :happy:

Z góry dziękuję za pomoc,

pozdrawiam

Edited by wiciok

Eeee no widzisz Sushi jakoś tak wyszło...

Jednak ja mam zupełnie nowy pomysł na HP do elektryków, bez elektrozaworu, w zamian tego z wykorzystaniem zębatek :icon_twisted: Prostszy, bardziej powtarzalny i bez problemu z ograniczonym przepływem elektrozaworów :icon_wink:

Z tym zaworem, który mam teraz, nie będzie problemów jeżeli chodzi o przepustowość, ma wystarczająco dużo (średnica 5 mm), a tak przy okazji, jaką średnicę ma zawór w magazynku np. w Tanace? A jak chcesz wykombinować z zębatkami to nie mam pojęcia... chociaż jedna koncepcja też mi przychodzi do głowy.

Edit:

Ale nie obędzie się bez tokarza, ale z tym u Ciebie nie ma problemu :biggrin:

Edited by Sushi.50

Lokalny Król skierował mnie w te progi więc uzewnętrznię się tutaj z moim problemem :D Zastanawiam się nad kupnem repliki którą mógł bym nazwać karabinem snajperskim. Interesują mnie głównie repliki zasilane gazem, gdyż ponieważ jak słyszałem nie wymagają tyle pracy przy tuningowaniu co np Aeg lub springi, a jako że grzebanie w replikach mi nie wychodzi to zdają się one być w sam raz dla mnie :D Więc tak

Gdzieś w komisie jest Ares Aw338 z wstawioną precką guardera 6,02 , 650 mm , kusi mnie on głównie wyglądem i wykonaniem ale także tym że można za niekoniecznie duże pieniądze sprowadzić z USandA magazynek na Co2m dzięki któremu to można wykręcić spokojnie 600 fps

Opcją drugą jest G96 G&G który to rzekomo wykręca prawie 600 fps na green gazie. Dodam że nie strzelam się dużo zimą gdzie takie gazowe repliki nie są zdatne do użytku. Taki mam oto problem. Chwilowo zrezygnowałem ze springa ale nie wykluczam też takiej opcji. Wszelkie podpowiedzi mile widziane :D

Ja osobiście bardziej skłaniał bym się ku Aresowi bo przynajmniej zawsze możesz szybko zmieniać moc repliki w razie potrzeb. Nie wszędzie np na zlotach tolerują moce rzędu 600 fps i więcej a na GG jest pewnie coś koło 400 fps

Nie wiem jak z dostępnością magów do G96 ale jeśli jest problem to w razie awarii będziesz uziemiony a do Aresa zawsze jakaś opcja jest bo jak sam napisałeś choćby z USA sobie ściągniesz.