Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Dobre buty poniżej 100 zł

Recommended Posts

Z desantami jest tak jak mówi Radziul. Po jakimś czasie poprawiają się, lecz dalej nie są wygodne, co więcej, jeżeli wręcz pedantycznie o nie nie dbasz to stają się po prostu brzydkie, skóra klapnie, po lekkich obtarciach schodzi. Takie objawy występowały u mnie, pomimo faktu iż do butów, nie tylko do Airsoftu, ale również codziennych kapciochów przykładam wielką uwagę. Buty to moim zdaniem podstawa, lepiej wydać kilka stówek na swoje nózie niż potem tracić radość z naszego hobby przez obtarcia i niewygodę.

Oczywiście, niektórzy lubią desanty, a to co napisałem dotyczy tylko mnie.

Z półrocznych desantów przerzuciłem się na Batesy (299zł, na prawdę warto) i właściwie popełniam grzech pisząc o nich i o desantach w jednym poście.

Edited by RedViper

Ja polecam desanty, ale tylko wtedy, jeśli wsadzisz do nich grube, filcowe wkładki. Osobiście włożyłem jeszcze pod nie 2 cieńsze, po to, żeby but pewnie trzymał stopę. Po 2 strzelankach buty pięknie dopasowały się do stopy. Zgodzę się, że trzeba o nie dbać, ale normalną rzeczą jest, że po strzelance te buty trzeba porządnie wyczyścić i wypastować.

Myślę, że możesz poszukać na komisie, lub allegro, oczywiście używane. Po odowiednim umyciu i zakonwersowaniu powinny być ok i nie śmierdzieć cudzą stopą. Ja swoje oryginalne ICWB kupiłem za 60zł właśnie na komisie i jestem bardzo zadowolony, ale radzę po kupnie umyć je odpowiednimi preparatami od środka (nie mydło do rąk, ani płyn do podłóg), oraz zapastować i nasmarować odpowiednim olejkiem, tak aby skóra nie była sucha i buciki nie przemakały.

Problem w używanych butach jest taki że buty dopasowywują się do ngi pierwszego właściciela. Jeżeli były chodzone dłużej niż miesiąc to dostosowywanie buta do nowej stopy to kilka tygodni mordęgi. Dlatego lepiej kupić buty nowe. Drugą sprawą jest to że lepiej pozbierać i kupić buty naprawdę dobre bo niedość że dłużej posłużą ( ja w p9 Haixa chodzę codziennie już szósty rok) a i będą wygodniejsze niż jakieś pseudotaktyki MilTeca.

Oczywiście zgadzam się z Tobą Arendzie, jednakże ja trafiłem na dobrą okazję. Jeśli niestety On nie ma tyle pieniędzy to tylko to mu zostało co napisałem wyżej. Na pewno nie polecam bawić się w gówno MilTeca i podobne, lcz poszukać kontraktów, bo tak jak wyżej napisałem o ICWB jestem nimi zachwycony. Polecam także Magnumy, oraz Haixy Także dobre i przyzwoite cenowo buty. Ja swoje buciki katuję codziennnie po parenaście godzin i oprócz smrodu nie mam z nimi żadnego problemu, lecz niestety musisz wiedzieć, że owe ICWB są bardzo ciepłe i latem może to być uciążliwe.