warat Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 Witam Zgodnie z tematem,czy dorwę jakieś dobre buty poniżej 100zł do walki w lesie? Z góry dzięki za odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 Witam Zgodnie z tematem,czy dorwę jakieś dobre buty poniżej 100zł do walki w lesie? Z góry dzięki za odpowiedź Masz już w tym dziale temat o butach. Naucz się szukać http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/114034-wybor-butow/. Poniżej 100zł to chyba tylko tenisówki :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
warat Posted January 7, 2012 Author Report Share Posted January 7, 2012 link się zbuntował Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/114034-wybor-butow/ sprobuj teraz :P Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 Widziałem ostatnio naprawdę fajne sandały. Przecenili je, bo pewnie nie sezon. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 Ale to nie dział o reko VC. Quote Link to post Share on other sites
MoreLike Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 W deichmannie możesz kupić pseudo trekingówki za 99zł xd Quote Link to post Share on other sites
warat Posted January 8, 2012 Author Report Share Posted January 8, 2012 A czy polskie "desanty" są aż tak tragiczne(bo wiem,gdzie tanio dorwać)? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 Zależy jak się trafi. Kolega śmiga w nich codziennie od ponad pół roku i nic go nie obciera, nie gniecie, skóra nie odchodzi od kości i ogólnie jest zadowolony. Ale różne niemiłe rzeczy o nich słyszałem, więc osobiście bym nie ryzykował. Quote Link to post Share on other sites
bd_siwek Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 Poszukaj w decathlonie jakiś trekków, może coś znajdziesz. Swego czasu kupiłem buciki za 39zł które katowałem z dwa lata. Bardziej na cieplejsze dni. Quote Link to post Share on other sites
Radziul Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Ja chodzę w desantach i powiem Ci, że pierwsze strzelanki to katorga, poobcierane kostki, niewygodne. Później tak jakby się wyrobiły i jest ok :) Quote Link to post Share on other sites
maciu Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Szukaj na aukcjach u zielonejpantery. Quote Link to post Share on other sites
RedViper Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 (edited) Z desantami jest tak jak mówi Radziul. Po jakimś czasie poprawiają się, lecz dalej nie są wygodne, co więcej, jeżeli wręcz pedantycznie o nie nie dbasz to stają się po prostu brzydkie, skóra klapnie, po lekkich obtarciach schodzi. Takie objawy występowały u mnie, pomimo faktu iż do butów, nie tylko do Airsoftu, ale również codziennych kapciochów przykładam wielką uwagę. Buty to moim zdaniem podstawa, lepiej wydać kilka stówek na swoje nózie niż potem tracić radość z naszego hobby przez obtarcia i niewygodę. Oczywiście, niektórzy lubią desanty, a to co napisałem dotyczy tylko mnie. Z półrocznych desantów przerzuciłem się na Batesy (299zł, na prawdę warto) i właściwie popełniam grzech pisząc o nich i o desantach w jednym poście. Edited January 9, 2012 by RedViper Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Decathlonowe buty (te tanie) mi się rozłaziły w terenie, bo były całe klejone. Teraz w ofercie są szyte, może wytrzymają więcej. Quote Link to post Share on other sites
Troczek Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Gorąco polecam! Naprawdę wygodne i nie obcierają kostek jak desanty! Można założyc taktyczne skarpetki co daje +5 do Skrytobójstwa i +10 do zręczności! Quote Link to post Share on other sites
Gregoriian21 Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 (edited) Gorąco polecam! Naprawdę wygodne i nie obcierają kostek jak desanty! Można założyc taktyczne skarpetki co daje +5 do Skrytobójstwa i +10 do zręczności! Jeszcze lepsze są KOBUTA, mam i leżą świetnie, nawet mają regulacje! Edited January 9, 2012 by Gregoriian21 Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Mil-tecowskie jungle? Ja swoje dorwałem za 99 zł i bujam się w nich od roku, codziennie i nie narzekam : ) Quote Link to post Share on other sites
monak Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Mil-tecowskich jungli nie polecam, mi po 1 sezonie lico zaczęło schodzić z butów. maciu666 ma rację szukaj u zielonej pantery lub ostatecznie desanty. Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Ja polecam desanty, ale tylko wtedy, jeśli wsadzisz do nich grube, filcowe wkładki. Osobiście włożyłem jeszcze pod nie 2 cieńsze, po to, żeby but pewnie trzymał stopę. Po 2 strzelankach buty pięknie dopasowały się do stopy. Zgodzę się, że trzeba o nie dbać, ale normalną rzeczą jest, że po strzelance te buty trzeba porządnie wyczyścić i wypastować. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Albo dobre, albo do 100zł. Nie da sie na raz. To, że w bucie da się chodzić i nie urywa stopy nie oznacza jeszcze, że jest dobry. Quote Link to post Share on other sites
butelka Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Myślę, że możesz poszukać na komisie, lub allegro, oczywiście używane. Po odowiednim umyciu i zakonwersowaniu powinny być ok i nie śmierdzieć cudzą stopą. Ja swoje oryginalne ICWB kupiłem za 60zł właśnie na komisie i jestem bardzo zadowolony, ale radzę po kupnie umyć je odpowiednimi preparatami od środka (nie mydło do rąk, ani płyn do podłóg), oraz zapastować i nasmarować odpowiednim olejkiem, tak aby skóra nie była sucha i buciki nie przemakały. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Problem w używanych butach jest taki że buty dopasowywują się do ngi pierwszego właściciela. Jeżeli były chodzone dłużej niż miesiąc to dostosowywanie buta do nowej stopy to kilka tygodni mordęgi. Dlatego lepiej kupić buty nowe. Drugą sprawą jest to że lepiej pozbierać i kupić buty naprawdę dobre bo niedość że dłużej posłużą ( ja w p9 Haixa chodzę codziennie już szósty rok) a i będą wygodniejsze niż jakieś pseudotaktyki MilTeca. Quote Link to post Share on other sites
butelka Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Oczywiście zgadzam się z Tobą Arendzie, jednakże ja trafiłem na dobrą okazję. Jeśli niestety On nie ma tyle pieniędzy to tylko to mu zostało co napisałem wyżej. Na pewno nie polecam bawić się w gówno MilTeca i podobne, lcz poszukać kontraktów, bo tak jak wyżej napisałem o ICWB jestem nimi zachwycony. Polecam także Magnumy, oraz Haixy Także dobre i przyzwoite cenowo buty. Ja swoje buciki katuję codziennnie po parenaście godzin i oprócz smrodu nie mam z nimi żadnego problemu, lecz niestety musisz wiedzieć, że owe ICWB są bardzo ciepłe i latem może to być uciążliwe. Quote Link to post Share on other sites
Guest Brit Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Magnumy Nie poleciłbym tej kaszany nawet komuś, kogo nie lubię. Quote Link to post Share on other sites
marcin_d Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 http://armyworld.pl/product-pol-1615-Meindl-Buty-Wojskowe-KSK-Demobil-Goretex-Oryginal-stan-dobry.html Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts