Yahalom Posted December 26, 2016 Author Report Share Posted December 26, 2016 A to efekt świątecznych pomysłów :teeth: Mimo demontażu buffer tube nadal nie dostałem się do sprężyny... wymaga to prawdopodobnie wyciągnięcia całego gearboxa z lower receivera... Quote Link to post Share on other sites
ReBuzz Posted December 26, 2016 Report Share Posted December 26, 2016 A to efekt świątecznych pomysłów :teeth: wymaga to prawdopodobnie wyciągnięcia całego gearboxa z lower receivera... A więc tu był problem! we wszystkich specnach bez SAEC™ trzeba gearbox wyjąć niestety z lower Quote Link to post Share on other sites
Sokoov Posted December 26, 2016 Report Share Posted December 26, 2016 Mógłby ktoś zarzucić linkiem do tej specny (nawet jeśli już niedostępna)? Chciałem sobie obczaić, ale na gunfire i azteko jakoś ich nie mogę znaleźć. Chyba, że już usunęli ze strony, to mógłby ktoś powiedzieć jakie były modele i ile kosztowały? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted December 26, 2016 Report Share Posted December 26, 2016 Na azteko nie potrafisz znaleźć? Coś słabo chyba szukałeś ;) http://azteko.pl/specna-arms-replika-karabinka-sa-h02-p-15395.html Na GF pewnie podobnie z cenami. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 26, 2016 Author Report Share Posted December 26, 2016 Mógłby ktoś zarzucić linkiem do tej specny (nawet jeśli już niedostępna)? Chciałem sobie obczaić, ale na gunfire i azteko jakoś ich nie mogę znaleźć. Chyba, że już usunęli ze strony, to mógłby ktoś powiedzieć jakie były modele i ile kosztowały? http://gunfire.pl/product-pol-1152212512-Replika-karabinka-SA-H01.html Quote Link to post Share on other sites
Sokoov Posted December 26, 2016 Report Share Posted December 26, 2016 Podziękować :) Kurcze, całkiem ładne. W końcu jakaś alternatywa do cholernie drogich umarexów. Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted December 26, 2016 Report Share Posted December 26, 2016 Cholernie drogich, ale w ich wypadku cena nie jest adekwatna do tego co oferują. Quote Link to post Share on other sites
WAlex Posted December 28, 2016 Report Share Posted December 28, 2016 Info od Gunfire: repliki z serii H już do nich płyną, będzie to większa dostawa niż ta, która miała miejsce niedawno :D Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted December 28, 2016 Report Share Posted December 28, 2016 Zła wiadomość jest taka, że czego by nasz rząd nie zrobił to złotówka leci na pysk i ceny będą po wysokim kursie dolara. Jak ja tęsknię za czasami, gdy dolar był po 2,20zł. Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted December 28, 2016 Report Share Posted December 28, 2016 Inni tęsknią jak frank był po 2 zł(nie ja). Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted December 28, 2016 Report Share Posted December 28, 2016 Ja brałem hipoteczny jak był po 2,12 :). Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted December 28, 2016 Report Share Posted December 28, 2016 I już pojawiły się bólodupne posty ludzi posiadających VFC. Co z Wami nie tak? Jeśli specna po lekkich szlifach będzie repliką, która nie posypie się co krok to nic tylko cieszyć się z takiej nowości. Sam chętnie kupię. No ale właśnie, jak to strzela? Quote Link to post Share on other sites
Niedźwiedź Posted December 28, 2016 Report Share Posted December 28, 2016 (edited) I już pojawiły się bólodupne posty ludzi posiadających VFC. Co z Wami nie tak? Jeśli specna po lekkich szlifach będzie repliką, która nie posypie się co krok to nic tylko cieszyć się z takiej nowości. Sam chętnie kupię. No ale właśnie, jak to strzela? Strzela normalnie jak wszystkie Specny w stoku. Nic nadzwyczajnego. Na pewno warto zmienić lufę i gumkę na start bo ta stokowa kiepsko kręci - choć sprawdzałem ją w niskiej temperaturze możliwe że jak się zagrzeje będzie lepiej. Na te ok 40m celność jest w miarę dobra ale i tu poprawić można lepszą lufą. Jeśli dołożyć do tego jeszcze nisko oporowe kable i jakiś prosty mosfet to replika będzie śmigać. Dla zapaleńców polecam też zmienić silniczek bo ten stokowy trochę się tłucze w rączce ale to już taka moja prywata. Reasumując za stosunkowo niewielkie pieniądze mamy bardzo fajną replikę jako bazę do dalszego rozwoju. Uważam że zdecydowanie warta jest rozważenia jeśli ktoś szuka właśnie HK'aśki. Edited December 28, 2016 by Niedźwiedź Quote Link to post Share on other sites
Poneck Posted December 28, 2016 Report Share Posted December 28, 2016 Dziś odwiedził mnie lekko spóźniony mikołaj i dostarczył SA-H03 czyli HK M27 IAR od Specny. Opakowanie jak to w specnach - czarno-biały karton i gąbeczka. W środku replika, smyczka, naklejki, katalog, magazynek i akumulator li-po. Może szału z tym akumulatorem nie ma ale zawsze lepiej z li-po niz NIMH. Z drugiej strony w zestawie brak dedykowanej ładowarki więc jeśli to nasza pierwsza replika to czeka nas jeszcze dodatkowy wydatek. Swoją droga za te 40zł więcej mogliby dorzuć jakąś kopie iMAXa i było by po kłopocie. Wrażenia estetyczne z samej repliki bardzo dobre - miałem w ręku zarówno replikę Umarex/VFC jak i palny oryginał i przyznam że w tych pieniądzach hicior... mniej niż połowa ceny a wrażenia z trzymania u mnie identyczne. Przy czym nie bawi mnie reko i przebieranki więc na oznaczenia nie zwracam uwagi tym bardziej że replika i tak pójdzie pod farbę. Montaż pod bagnet w pełni funkcjonalny ;) Model który dostałem przeszedł przed trafieniem do mnie dwie modyfikacje w postaci stalowej lufy 6,03x407mm od Madbulla i zestawu FlatHop Modify. Chrono pokazuje 425fps na 0,2g ale na test celności zasięgu przyjdzie poczekać do soboty. Z czasem pewnie wyląduje w środku mosfet ale jak na razie nie czuje potrzeby robienia innych modyfikacji. Reasumując w mojej opinii: + to HK IAR :) + za mniej niż 1000zł + brak potrzeby poważniejszych modyfikacji + kompatybilność z częściami dostępnymi na rynku - kolba nie mieści pakietu 2200mAh który wchodzi do klasycznej kolby od M4 Specny ;( - mogą nie wchodzić niektóre magazynki (urok repliki HK416) - kobita kazała mi ją odłożyć i iść spać Tyle na dziś - jak ktoś ma jakieś pytania to z chęcią odpowiem. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 29, 2016 Author Report Share Posted December 29, 2016 Zdjęcia! Bo tego IARa nie widziałem na zdjęciach sklepowych. Quote Link to post Share on other sites
Poneck Posted December 29, 2016 Report Share Posted December 29, 2016 (edited) Zdjęcia! Bo tego IARa nie widziałem na zdjęciach sklepowych. http://azteko.pl/spe...03-p-15394.html Swoją drogą jak ktoś chętny to chyba jedyny sklep robiący przedsprzedaż na ten model a patrząc na stan naszej waluty to cena raczej podskoczy. I poranny update: + mid-capy cymy ala hk416 podają bez zarzutu i wyglądają bosko + kolba mieści modelarski akumulator 7,4V 2000mAh Edited December 29, 2016 by Poneck Quote Link to post Share on other sites
foxik58 Posted December 29, 2016 Report Share Posted December 29, 2016 Sprawdzałeś z magami EA? Quote Link to post Share on other sites
Poneck Posted December 29, 2016 Report Share Posted December 29, 2016 Sprawdzałeś z magami EA? Może jakiś link bo nie bardzo wiem które masz na myśli? Z magazynków które posiadam: Cyma Mid-Cap metalowy w stylu HK - pasuje podaje Ares/Amoeba mid-capy - pasują i podają Low-cap BOYI - pasuje i podaje Mono-drum A&K - pasuje bardzo ciasno i podaje Mid-cap Ball G&P - pasuje, czasem nie podaje Mid-cap metalowy G&P - straszny luz, nie podaje Mid-cap KWA - pasuje i podaje Mid-cap MAG - pasuje i podaje Mid-cap Dytac Invader - pasuje i podaje Mid-cap PTS Eco - nie pasuje Hi-Cap G&G Thermold - nie pasuje Quote Link to post Share on other sites
Sokoov Posted January 13, 2017 Report Share Posted January 13, 2017 Dla zainteresowanych - repliki wylądowały w azteko.pl. Do poniedziałku można wyrwać wersję długą za 900 zł. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted January 14, 2017 Report Share Posted January 14, 2017 Czy ma ktoś porównanie z zewnątrz do serii SR 416 od SRC? Quote Link to post Share on other sites
Luk4sPL Posted January 16, 2017 Report Share Posted January 16, 2017 Pytanko do właścicieli wersji H-03C. Czy przy wysunięciu kolby musicie wciskać ten cyngiel, który służy też do jej chowania? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 24, 2017 Report Share Posted January 24, 2017 Zakupiłem M27 od Specny i jestem zachwycony wykonaniem no oprócz składanych przyrządów celowniczych bo strasznie lekko pracują ale kij z nimi. Pytanie jak z magazynkiem hi-cap, ponieważ moje magi od King Armsa nie zapinają się to muszę użytkować hi-capa., Magazynek nie ma klasycznego pokrętła tylko ten zrąbany motylek.Na ile starcza jedno nakręcenie? Ktoś testował? Quote Link to post Share on other sites
Poneck Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 Pytanie jak z magazynkiem hi-cap, ponieważ moje magi od King Armsa nie zapinają się to muszę użytkować hi-capa., Magazynek nie ma klasycznego pokrętła tylko ten zrąbany motylek.Na ile starcza jedno nakręcenie? Ktoś testował? ~100-150 kulek ale używałem tylko raz testowo Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 To szału nie ma na tym jednym podkręceniu :/. Quote Link to post Share on other sites
Luk4sPL Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 Strasznie wybredne są te HK na magi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts