Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pakiety LiPo

Recommended Posts

Ale które konkretnie? Pierwszy pakiet z listy ma po prostu gołe kable, dolutowujesz wtyczkę jaką potrzebujesz. Widziałem jakiegoś z XT, na inne nie patrzyłem. W każdym razie ładujesz je jak każde LiPo (tak, pomimo tego, że mają napisane 7.6V na obudowie). Ewentualnie jak w ładowarce masz możliwość przestawienia maksymalnego napięcia na celach to ustawiasz tyle ile tam napisali (4.35 bodajże) i ładujesz do wyższych wartości.

Edited by hindus
  • Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Cześć

postanowiłem się w końcu przesiąść na lipo-la, dziś zamówiłem sobie taką oto sztukę: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=4585553204&ref=last-visited mam nadzieję że dokonałem słusznego wyboru. Docelowy sprzęt g36k gfc/jg gb chwilowo pełen stock ale za miesiąc ląduje w nim lepszy tłok, głowica tłoka i cylindra cicha, uszczelniona dysza no i spring 120, łożyska są już stalowe i prowadnica też, silnik Golden Eagle (high power). Liczę na rofa podobnego do 9,6.. dobrze liczę..?

A gdybyśmy powiedzieli, że nie uciągnie to co byś zrobił? :icon_biggrin:

Nic.. liczył bym że po tym co przeczytałem z opisów innych jesteście w błędzie :icon_biggrin: margines błędu zawsze istnieje, choć staram się aby był jak najmniejszy. Z resztą człowiek uczy się na błędach.

Taki aku właśnie chciałem z taką wtyczką, batka już doszła i po pierwszych testach na mojej gietce jedzie lepiej niż 9,6 :) bardzo przyjemnie. Co do spasowania elegancko się mieści w chwycie, kabelek długi, silikonowy więc można dopasować na różne sposoby.

Jak na razie jestem bardzo zadowolony na dniach sprawdzę w terenie.

No tak, bo jak się nie ma argumentów, to lepiej stwierdzić, że wiem lepiej. A jak się nie rozumie czyjiś argumentów, to tym bardziej ehh...

Przypomnijcie mi po co ja jeszcze na tym forum siedzię?

Co do argumentów panie Jarku. Czy sprawdzałeś pojemność rzeczywistą tych akumulatorów? Bo nie będę mówił o oczywistych sprawach, takich jak prądy. Używałem wielu akumulatorów i dualsky nie straciły pojemności nawet po 500 cyklach, czego nie mogę powiedzieć o np. redoxach, o chińskich akumulatorach acm, 8fields czy GFC nie wspominając. TURNIGY mam tylko 2 pakiety, niestety o pojemności 300mah, i trzymają w miarę ok, ale po 120cyklach straciły ok. 15-20mah. Przyznaję, że tego konkretnego modelu nie mam, ale z doświadczenia wiem, że wersje na airsoft są na słabszych ogniwach, dlatego wolałbym kupić dualsky, lub nawet zippy, ale zippy są wg. mnie średnie. Jeden pakiet spuchł po niecałych 70cyklach. Natomiast redoxów zutylizowałem już 5szt.

żaden nie dotrwał do 100 cykli nawet. No ale w sumie, po co ja to piszę? I tak nie posłuchacie. Dobrze mówię?