dik89 Posted May 13, 2015 Report Share Posted May 13, 2015 (edited) no to wiadomo, ze cos Ci blokuje przekladnie. mozna rozkrecic gb, sprawdzic czy cos Ci nie wpadło miedzy zebatki. w tych gb zebatki sa odloniete wiec mpglo cos wpasc, ale rowniez dzieki temu jest o tyle fajnie, ze jak zlozysz gb bez tloka i silnika, to masz najwyodniejsza opcje do podkladkowania. jak nie chcesz sam tego robic, to mozesz to komus zlecic. moze byc jeszcze cos z blokujacym sie tlokiem lub przepalonym silniliem(sie kreci, ale sprezyny nie uciagnie), ale to mozna weryfikowac na samym koncu. Edited May 13, 2015 by dik89 Quote Link to post Share on other sites
progressive Posted July 20, 2015 Report Share Posted July 20, 2015 Panowie ma ktoś na zbyciu ZnAl'owy element o który zapiera się ta mała sprężynka popychająca dyszę? Chętnie odkupie. Ewentualnie cały trup na części ale z tym elementem w dobrym stanie. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted July 21, 2015 Report Share Posted July 21, 2015 Panowie ma ktoś na zbyciu ZnAl'owy element o który zapiera się ta mała sprężynka popychająca dyszę? Chętnie odkupie. Ewentualnie cały trup na części ale z tym elementem w dobrym stanie. Pisz do Anka Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 28, 2015 Report Share Posted July 28, 2015 Panowie mam problem ze swoim Glockiem po 3 latach. Przestał pobierać kulki z maga. Na drugim magazynku raz strzeli, raz nie. Zauważyłem, że magazynka lekko wystaje z rękojeści. Czyżby wytarty zwalniacz magazynka -.-? Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted July 28, 2015 Report Share Posted July 28, 2015 1. Przeczyść magazynek. 2. Dokręć śrubki bocznej ścianki. 3. Sprawdź szczęki magazynka czy nie są wyrobione, nie mają zadziorów. 4. Co najważniejsze sprawdź na innych kulkach - innej gramaturze, marce - mi np. kiedyś nie strzalał poprawnie na 0.20 lub 0.23 - jak zmieniłem to problem zniknął, a właśnie było tak, że raz strzelił, a raz nie... Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 29, 2015 Report Share Posted July 29, 2015 Tak jak mówię, że dzieje się to też na drugim magazynku od kolegi, a mój magazynek bangla w jego glocku. Po dopchnięciu magazynka kulki podaje. Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted July 29, 2015 Report Share Posted July 29, 2015 Miałem podobnie - u kumpla na glockuod TM działało. Okazało się, że klocek przestał kochać pewnego rodzaju kulki... Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 29, 2015 Report Share Posted July 29, 2015 Ale trochę to dziwne, że po dopchnięciu magazynka nagle kulki zaczyna podawać. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted July 29, 2015 Report Share Posted July 29, 2015 Być może trzeba nadlać dziurę w magu lub zatrzask w replice, rozebrać i obejrzeć. Nie wykluczone też że gumka się cofnęła, zdejmij maskowanie HU i GB i zobacz jak mag wchodzi i jak się zachowują kulki po ręcznym odciągnięciu dyszy i co się zmienia kiedy mag dopychasz i odciągasz dyszę. Kołnierz gumki pewnie okrągły na górze a na dole ostry i wygląda w przekroju jak łezka lecąca w niebo ;) Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted August 23, 2015 Report Share Posted August 23, 2015 Panowie a orientuje się ktoś czy te lipo od turnigy 300 mah nano wejdzie też do siga p226 cymki? Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted August 23, 2015 Report Share Posted August 23, 2015 tak, zmieści się. Quote Link to post Share on other sites
CiV_1994 Posted August 23, 2015 Report Share Posted August 23, 2015 Wchodzi i jeszcze luz jest. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted August 24, 2015 Report Share Posted August 24, 2015 Dokładnie tak bo mój braciak ma w sigu taką batkę :D. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted September 15, 2015 Report Share Posted September 15, 2015 Jak by ktoś jeszcze szukał batki to znalazłem takie wysokoprądowe cudeńko http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p9077,pakiet-brainergy-350mah-2s-45c-yuki-model Quote Link to post Share on other sites
dik89 Posted September 15, 2015 Report Share Posted September 15, 2015 (edited) Również polecam w/w pakiet, trzeba tylko wyprowadzić kable z wtyczką(np mini deans) i zazwyczaj wymienić złącze balansera, na takie w naszym standardzie(na miejscu można kupić takie wyprowadzenie firmy Pelikan). edyta: zostaje jeszcze trochę miejsca na długość pod lufa w glocku, jak by co. Edited September 15, 2015 by dik89 Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted September 27, 2015 Report Share Posted September 27, 2015 (edited) Chyba zatoczyłem pełne koło i od "fee... nie ma Blow Backu" zacząłem jęczeć na blow-back. Zima nadchodzi, gaziaki mi już bokiem wychodzą, a i tak rzadko kiedy dobywam boczniaka. Postanowiłem sobie kupić tego glocka z jednym długim magiem i przerobić go, aby łykał Lipo. Czy ewentualnie, zanim zacznę tygodniami planować zakupić, ktoś nie chciałby się pozbyć swojego? Edited September 27, 2015 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted September 27, 2015 Report Share Posted September 27, 2015 Odradzam długi plastikowy mag, nawet oryginały TM miały problemy z podawaniem kulek... lepiej kupić kilka normalnych metalowych magów. Nie kombinuj z kupnem używanego, nie wiesz do końca co kupujesz a nikt przy zdrowych zmysłach nie sprzeda za 100 przerobionego i sprawnego. Kup nówkę za ~220 na gwarancji tylko upewnij się wcześniej, że przerobienie instalacji elektrycznej jej nie narusza. Lub sprawny, używany, nie grzebany za ~150-180... Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted September 27, 2015 Report Share Posted September 27, 2015 W sumie... Póki co z komisem mam same dobre doświadczenia, a kupowałem nawet AEGa G&G, no ale może wyczerpałem limit szczęścia na jakiś czas :D. O dupowatości długiego maga nie wiedziałem, co mnie zasmuca. W takim razie chyba jednak pójdę za głosem wewnętrznego MilSimowca i jeśli bawić się w AEPa, to MP7, jakoś to upchnę do kabury. Dzięki bardzo za wskazówki, będę monitorował temat :D Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted September 28, 2015 Report Share Posted September 28, 2015 (edited) Po wsadzeniu lipo czy krótki czy długi znika szybko a banan i tak jest od ucha do ucha :icon_wink: MP7 jest ciężki i klocowaty. Może już lepiej pokombinować z tym długim, jak będzie źle podawał to wymieniasz do skutku, tylko pewnie musiał byś się ugadać ze sklepem. Pozostaje jednak oswojenie się z ich łamliwością przy chwycie pistoletowym, jednak to full plastik. Albo pójdź w ślady Mendi'ego, skorpion full metal, jak pogadasz to coś doradzi odnośnie tej repliki a może nawet się okaże, że ma na sprzedaż sztukę :icon_wink: Jak bym miał już nosić większego kloca to właśnie skorpiona niż MP7, no chyba że liczy się bajer po dociążeniu go wskaźnikiem laserowym, latarką, koli i granatnikiem :icon_wink: Edited September 28, 2015 by shamoth Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted September 29, 2015 Report Share Posted September 29, 2015 Ja nie narzekam na długie od Cymy. Może rzeczywiście trzeba uważać żeby nie złamać, ale oby trzy podają bezproblemowo... Tyle,że moja cymka siedzi w CAA Roni (G1) Quote Link to post Share on other sites
Huodny Posted October 13, 2015 Report Share Posted October 13, 2015 Pytanie prawdopodobnie głupie, ale może ktoś wykazał się inwencją twórczą. Czy jest jakiś sposób na przystosowanie magazynka/aepa do smyczy do borni?? Po za przypięciem jej do kabłąka spustowego nic mi nie przychodzi do głowy. Quote Link to post Share on other sites
sensu Posted October 13, 2015 Report Share Posted October 13, 2015 Bez wiercenia to proponuję Ranger Band mod na chwycie a do tego, przez jakąś pętlę z taśmy ( np smyczy od telefonu) przypinasz smycz do broni. Sam mod widziałem na ostrej, ale bez smyczy. ;) Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted October 13, 2015 Report Share Posted October 13, 2015 Z tyłu w podstawie chwytu pistoletowego koło śruby regulującej docisk silnika masz pin, trochę pracy iglakiem czy dremlem, robisz oczko z dwoma oczkami przez które będzie przechodził pin. Miedziana żyła z kabli instalatorskich bodajże 1,5-2mm^2 nadaje się dość dobrze bo można ją łatwo zalutować żeby oczka się nie otworzyły. Chyba nie ma lepszego sposobu żeby to to zaopatrzyć w smyczkę, może istnieje jakaś nakładka magwell przystosowana do smyczy... Do magazynka raczej bym smyczy nie przyczepiał ;) Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted October 13, 2015 Report Share Posted October 13, 2015 Przepraszam, że zbaczam trochę z tematu, ale gdzie dostanę u nas takie Ranger Bandsy? Zastanawiałem się nad rozwiązaniem jakoś kwestii wypadających magazynków z kabury (cóż, to raczej fobia, ale lepiej dmuchać na zimne :P) gdy taśma nie przynosi efektów i coś takiego wydaje mi się optymalne. Quote Link to post Share on other sites
sensu Posted October 13, 2015 Report Share Posted October 13, 2015 Ranger bands robi się samemu z dętki rowerowej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts