Guest (ID:6452) Posted July 31, 2010 Report Share Posted July 31, 2010 oba te dystansery daja taki sam efekt a są dwa żeby można było dopasować któryś (nie sa elastyczne więc się mniej uginają). Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 8, 2010 Report Share Posted August 8, 2010 (edited) Zawsze miałem M4, teraz instaluję mu front M16, do środka chcę wrzucić lufę 509mm, czy muszę kupić nowy cylinder? Na bebechach się nie znam, ale w tym temacie czytałem, że do M4 Cylinder jest typu 1, a do M16 typu 0. Druga sprawa - jeśli replika jest na gwarancji, to preckę założyć musi serwis? Edited August 8, 2010 by Lesio Quote Link to post Share on other sites
Major Kupricz Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 Wymiana cylindra nie jest konieczna, ale może przynieść kilka fps'ów więcej. Ja przy 535mm miałem typ 1 i działało bez zarzutów. Po wstawieniu 0 jest równie sympatycznie, jednak zmiany w fps'ach i zasięgu nie podam Ci dokładnie, bo wymieniałem też od razu sprężynę na +10m/s :P A preckę możesz założyć sam. Nie wymaga to ingerencji w GB ani w niszczenie plomb :P Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 Lesio, jak chcesz mieć słabe osiągi to zostaw taki jaki jest. Jednak cylinder o zbyt małej pojemności nie tylko "redukuje" fps, ale również wpływa na celność. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 (edited) Czyli ogółem nie chcąc stracić celności i zasięgu muszę ten cylinder kupić. A jego montażem już musi zająć się serwis? Nie chcę majstrować nie mając krytego tyłka. ;) to wygląda jak w silniku? Edited August 9, 2010 by Lesio Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 Nie wiem czy jak w silniku;p mniej więcej tak: http://www.mechbox.com/mechbox/v3-mechbox-...ng-upgrade.html Sądzę, ze wiesz która część to cylinder ;) Jednak jak nie czujesz się pewny swoich umiejętności i nie masz przygotowanej gotówki na ewentualny seris to tego sam nie rób :D Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 Widząc gearboxa i plomby na nim pewnie bym w nie do reszty zwątpił. ^^ Ale dzięki za filmik, poczeka do końca gwarancji. Quote Link to post Share on other sites
Major Kupricz Posted August 10, 2010 Report Share Posted August 10, 2010 (edited) Lesio, jak chcesz mieć słabe osiągi to zostaw taki jaki jest. Jednak cylinder o zbyt małej pojemności nie tylko "redukuje" fps, ale również wpływa na celność. A ja jestem zmuszony nie zgodzić się z ostatnią częścią wypowiedzi (: jeśli masz mniejszy cylinder niż pojemność lufy, to spadną fps'y, ale celność się nie zmieni. Jestem skłonny zaryzykować stwierdzenie, iż na typie 1 przy 535mm miałem nawet lepszą celność niż na 0. Edited August 10, 2010 by Major Kupricz Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted August 10, 2010 Report Share Posted August 10, 2010 Nie musisz się ze mną zgadzać ;) Jak miałem zbyt pojemny cylinder - rozrzut był koszmarny Jak miałem za mało pojemny - replika wręcz pluła kulkami. I tego się będę trzymał ;) Quote Link to post Share on other sites
iron52 Posted August 12, 2010 Report Share Posted August 12, 2010 Pytanie za 100 pkt do lansu ;) Lufa Promyka czy KM H ?? Quote Link to post Share on other sites
Shagg Posted August 12, 2010 Report Share Posted August 12, 2010 KM w moim przypadku tańszy o 50 zł, a słyszałem że dość porównywalny do Promyka. Dołączam się do pytania. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted August 15, 2010 Report Share Posted August 15, 2010 Testowałem i tą i tą. Osiągi bardzo ale to bardzo zbliżone. Może lekko promyk celnością przeważa ;) Ale jak KmH 50pln tańszy, to nie wiem czy jest sens przepłacać ;) Quote Link to post Share on other sites
avalid Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 Moze mi ktoś powiedzieć coś o TEJ lufie? Jak ze skupieniem itd. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 http://forum.asg.com.pl/viewtopic.php?f=20&t=184 Tutaj masz temat o nich ;) Quote Link to post Share on other sites
avalid Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 Osz fak Capri ma forum! Ale jestem spostrzegawczy... :/ Dzięki ;] Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 Ogólnie odpowiedzieli mi na wszystkie pytania, które im zadałem i zrobili to dość wyczerpująco. Na zapytanie wysłane do SpecShop`a odnośnie precek Gunner otrzymałem tylko takie info: Witam, Są to produkty wysokiej jakości. Możemy je z czystym sercem polecić każdemu :) Pozdrawiamy serdecznie i zapraszamy / With our best regards _____________________________________ Załoga SpecShop.pl / SpecShop.pl Team Ja najprawdopodobniej będę kupował tą preckę Ultimatę jak sprzedam swoje 2 aegi i zobaczymy, czy rzeczywiście są aż tak dobre ;) Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted August 19, 2010 Report Share Posted August 19, 2010 Witam. Też zachodzę w głowę z tymi lufami. Jutro biorę 640mm i 510mm. Zobaczymy co z tego wyniknie. Jakiś czas temu kupiłem też dwie lufy Jbu 6,01 do kałacha i m16. Najpierw do kałacha. Na początku śmigała dobrze (lufa Jbu 6.01 407mm, gumka sysytemy, komora G&G metalowa, kulki madbulla 0.25, prędkość 450 fps) . Ale po pewnym czasie kulki zaczęły latać we wszystkie strony. Myślę sobie brudna lufa. No i była brudna. Tylko wyczyścić zbytnio nie szło. No ale w końcu się udało( rozpuszczalnikiem). Zachwycony Cena/jakość kupiłem kolejną do m16 (Jbu 6.01 509mm, gumka systemy, komora KA, kulki madbulla 0.3, prędkość 490 fps). Historia ta sama-do lufy coś się mocno przylepia (albo odchodzi od powierzchni). Znowu wyczyściłem. Ale dzieje się to coraz częściej. Jedno jest pewne JBU już nie ruszę. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted August 20, 2010 Report Share Posted August 20, 2010 Lufa jest tak ciasna, a fps tak duży, że przy strzałach kulka częściowo topi się poprzez tarcie i tak powstaje ten osad ;) Btw Madbulle do najlepszych kulasów nie należą... Spróbuj czy tak samo będzie przy G&G ;) P.S Taka jest moja teoria, nie musisz się z nią zgadzać ;) Lufa jest tak ciasna, a fps tak duży, że przy strzałach kulka częściowo topi się poprzez tarcie i tak powstaje ten osad ;) Btw Madbulle do najlepszych kulasów nie należą... Spróbuj czy tak samo będzie przy G&G ;) P.S Taka jest moja teoria, nie musisz się z nią zgadzać ;) Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted August 20, 2010 Report Share Posted August 20, 2010 Po pierwsze - kulki g&g albo guarder po drugie - optymalna waga 0,28 kulki madbull ssą... Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 Guardery mam. Muszę spróbować. Ale mimo wszystko znajomy ma lufę systemy i używa też madbulle (440 fps) i nic takiego się nie dzieje. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 Tyle, że Systema to 6.04, a nie 6.01. Mimo wszystko jest to cholernie duża różnica ;) Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted August 24, 2010 Report Share Posted August 24, 2010 kolejne testy będą za 2 tygodnie:) tym razem będzie to na komorze HU guardera(czarna wzmocniona), czarna wzmocniona gumka guarder (pow 450FPS), dystanser H zwiększający celność Deep Fire, zobaczymy co wyjdzie;) Chyba się nie doczekamy ;];] ?? To jak matthi18?? Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted August 24, 2010 Report Share Posted August 24, 2010 Testowałem madbulle w porównaniu z G&G i guarderami. Wyniki? powyżej 40 m madbulle wykazują duży losowy rozrzut, pojedyncze kulki fiksowały. Zdecydowanie stabilność, powtarzalność oraz duży zasięg - g&g, dość porównywalne z nimi są guardery. Co do argumentu: "kolega używa i jest zadowolony" - odpowiem - "mój kolega jeździ małym fiatem i jest zadowolony". Quote Link to post Share on other sites
coke2 Posted August 28, 2010 Report Share Posted August 28, 2010 Panowie, szybkie pytanie dla was. Proszę o rzetelne opinie. http://www.taiwangun.com/...sg_src-131.html czy http://www.taiwangun.com/...arder-2031.html czy http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=765 Dzięki za wszelkie informacje Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted August 28, 2010 Report Share Posted August 28, 2010 Guarder, pozostałe się do niczego nie nadają. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts