Jacek GROT Posted June 1, 2011 Report Share Posted June 1, 2011 Czy podesłał by mi ktoś foto orlika w wz.93 ? I czy nie będzie za duży na samca 175cm średnio- szczupłej postury... ? Quote Link to post Share on other sites
patch Posted June 1, 2011 Report Share Posted June 1, 2011 Podłączam się do pytania :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
MATI12 Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 Podłączam się do powyższych pytań o Orlika. Quote Link to post Share on other sites
vanyel1985 Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 Podłączam się do zapytania o polską cordurę w WZ.93 - jeśli tę tkaninę nazywamy cordurą, to rozumiem, że jest wyprodukowana na licencji Invisty? Prosiłbym o odpowiedź kogoś z Miwo Praszka w tej sprawie. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 7, 2011 Report Share Posted July 7, 2011 Nowości, nowości :) Trochę bije w oczy literówka przy granatach FB :) Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted July 7, 2011 Report Share Posted July 7, 2011 Czy jest może ktoś w stanie zmierzyć wysokość kamizelki KZ-10 BIELIK od naramienników do spodu kamizelki? Chcę mieć na porównanie do kamizelki KSP-12 :icon_biggrin: Pozdrawiam Tomasz :) Quote Link to post Share on other sites
Rumun Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 Ma ktoś możliwość porównać poliester khaki z cordura nato olive i wrzucić jakieś zdjęcie? Quote Link to post Share on other sites
Marcin_BM Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 o ja też proszę, jeszcze nato olive z praszki w porównaniu do currahee i pst Quote Link to post Share on other sites
mateuszglowka Posted July 17, 2011 Report Share Posted July 17, 2011 Witam, potrzebuje zdjęć sprzętu w kolorach: Army green, oliv i nato oliv Będę bardzo wdzięczny, bo te zdjęcia na stronie strasznie mało widoczne są Quote Link to post Share on other sites
Pinochet88 Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 Witam, czy ładownice bandoliera 3x2 AK zmieszczą magi spięte spinką do magazynków? Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 Nie, chyba ze zamowisz specjalnie na wymiar Quote Link to post Share on other sites
MATI12 Posted July 25, 2011 Report Share Posted July 25, 2011 Parę fotek nowość http://www.miwopraszka.com/index.php?id=207 . Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted July 25, 2011 Report Share Posted July 25, 2011 Sympatyczny ten PC. A Pretorian MUSI być mój :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 Ciekawe kiedy ten Pretorian wejdzie do oferty :D . Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 I w jakiej cenie. Jedyną alternatywą na razie jest tylko Helikon oraz custom smock z JS2028. Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 Ano, tylko, że helikon sie ponoć lubi pruć a kurtek js2028 powstało coś koło 30-40 sztuk (informacja zasłyszana), więc najpierw ktoś będzie musiał chcieć sprzedać swoją sztukę. Jak już sie pojawia to zawsze na kurdupli :p . Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted August 5, 2011 Report Share Posted August 5, 2011 Kolejne zamówienie z Praszki zrealizowane szybko, pomimo zapowiadanego 4 tygodniowego opóźnienia w realizacji, porządnie i w bardzo miłej atmosferze. Bałem się, ponieważ obsługa Praszki pisała na Allegro, że zakupili ciemniejszą partię "cordury" w wz.93. Kolor jednak mnie zaskoczył kompletnie - jest bardzo fajny, nie tak jasny jak dotychczas (nie wspominając o "żółtej" partii") i ma bardzo fajny kontrast bar. Nie cyknę fotek, gdyż nie mam aparatu. Jak zwykle, wielki plus dla Praszki. Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted August 12, 2011 Report Share Posted August 12, 2011 Witam. Używał bądź używa ktoś kamizelki Sekcyjny? Może ktoś coś o niej powiedzieć? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
super Posted August 13, 2011 Report Share Posted August 13, 2011 Mam kamizelkę na której była wzorowany model sekcyjny. Nie różnią się za bardzo. To jest obecnie jedyny model na rynku który pozwala zabrać ogromną ilość wyposażenia -zbliżoną do beltkita. Wszystko na siatce. Jest wygodna i mega funkcjonalna. Na przykład plecy są wąskie aby podnieść oddychalność oraz powiększyć panele boczne. Wejdzie tam spokojnie camel. Napisz może co Cie dokładniej interesuje? Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted August 14, 2011 Report Share Posted August 14, 2011 (edited) Chodzi mi o funkcjonalność, rozłożenie ciężaru i wytrzymałość. W sumie to zaspokoiłeś moją ciekawość. Mam jeszcze dwa pytanka: 1. Używałeś jej z plecakiem? Np. PP25 lub podobnym. 2. Jak bardzo można przesunąć panele boczne? Chodzi mi o odsłonięcie brzuszka żeby szpejem nie trzeć po ziemi jak bym się czołgał. Edited August 14, 2011 by Dogtag Quote Link to post Share on other sites
super Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 Używałem jej z kilkoma plecakami; 3 -days BHI, Flye, maxpedition, 5.11 Tutaj na focie akurat Max condor II http://www.js2028.pl/showphoto.php?photo_id=2992 Co tego czy jest wygodna w użyciu z plecakiem .....nie ma czegoś jak wygoda przy przenoszeniu kilogramów szpeju. Daje radę. Dużo zależy od twojej budowy ciała jeśli jest zima i jesteś ubrany grubo to kamizelka jest rozsunięta i plecak wtedy leży ładnie. To wiąże się z Twoim drugim pytaniem-wszystko zależy od budowy ciała. Na te dwa pytania jest też inne rozwiązanie-montuj kieszenie o jeden pals dalej ; z przodu jeśli potrzebujesz więcej miejsca na klacie (chodź dziwię się takim potrzebom. Da radę czołgać się na chestrigu to i na kamizelce da radę) a jak potrzebujesz wygodnie nosić plecak to nie montuj kieszeni na maxa do tyłu. Jest na tyle Palsów że zmieścisz się spokojnie. Tutaj dowódca (współtwórca kamizelki) http://www.js2028.pl/photogallery.php?photo_id=3729 tutaj inny strzelec; http://www.js2028.pl/showphoto.php?photo_id=3724 Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted August 17, 2011 Report Share Posted August 17, 2011 (edited) We wszystkim da radę się czołgać, tylko czy będzie wygodnie to już inna sprawa. Mi zależy na tym żeby nic mi się w brzuch nic nie wbijało, bo strasznie mnie to irytuje. Dałbyś radę wrzucić jakieś fotki(przód i tył) kamizelki z różnymi konfiguracjami kieszeni i ładownic? Dzięki za info. Pozdrawiam Edited August 17, 2011 by Dogtag Quote Link to post Share on other sites
super Posted August 17, 2011 Report Share Posted August 17, 2011 szczerze mówiąc (pisząc) to nie. Nie znajdę czasu aby cykać zdjęcia i dopinać ładownice ;-). Może przy okazji jakiegoś wyjścia. choć teraz opierdzielam z beltem. Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted August 18, 2011 Report Share Posted August 18, 2011 Spoko. Nie ma ciśnienia, i tak będę kupował wszystko osobno. Quote Link to post Share on other sites
GOSmatti991 Posted August 27, 2011 Report Share Posted August 27, 2011 siema, mam pytanie czy do ładownic na magi do PM wejdą długie magi od mp5? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts