Luminofor Posted February 2, 2013 Report Share Posted February 2, 2013 (edited) Do pompki kulki PJ mogą wystarczyć, natomiast koniecznie lepsze okulary, np właśnie Uvex Ivo. Edited February 2, 2013 by Luminofor Quote Link to post Share on other sites
SKYFander Posted February 2, 2013 Report Share Posted February 2, 2013 A czy jest jakiś sklep oferujący tego shota i te okularki? Bo nie chciałbym się jakoś na 2xkuriera wydawać. I jeszcze coś. Czy te gogle które podałem oraz te okularki co wy mówicie pozwalają na założenie pod nie zwykłych okularów? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted February 2, 2013 Report Share Posted February 2, 2013 (edited) Do pompki kulki PJ mogą wystarczyć, (...) AGM.003 nie ma co prawda lufy precyzyjnej, więc uszkodzenie jej i zacinki nie grożą ale lepiej żeby kulki leciały tam gdzie zamierzasz, a nie tam gdzie same chcą, więc lepiej G&G lub MadBull gramatury 0,25. Niestety okularki nie wejdą, ale od czego są "kontaktówki" :icon_question: Edited February 2, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
ironman80 Posted February 2, 2013 Report Share Posted February 2, 2013 A czy jest jakiś sklep oferujący tego shota i te okularki? Bo nie chciałbym się jakoś na 2xkuriera wydawać. I jeszcze coś. Czy te gogle które podałem oraz te okularki co wy mówicie pozwalają na założenie pod nie zwykłych okularów? Na zwykłe okulary wejdą Gogle uvex ultrasonic, ale tego raczej w jednym sklepie nie kupisz. Ja kupiłem je w sklepie internetowym z BHP;) Quote Link to post Share on other sites
SKYFander Posted February 2, 2013 Report Share Posted February 2, 2013 Dobra dzięki. Nie mam aż takiej wady by noszenie okularów było konieczne. Problem można uznać za rozwiązany. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted February 8, 2013 Report Share Posted February 8, 2013 Jakiś czas temu zdarzyło mi się brykać na strzelance z Mośkiem, bo bateria do AEGa umarła, a nowej nie dowieźli. Między innymi w budynku. Sprawdzał się ładnie, jak zwykle, ale czegoś mi brakowało - światła. Dziś dotarła do mnie przesyłka z latarką. Chińską, "taktyczną" i w ogóle, mniejsza z tym. Uprzejmy sprzedawca w ramach bonusu dorzucił uchwyt rowerowy do latarki. Hmm.... mój rower uchwyt już ma. A ja chciałem światło na Mośka... Raz, dwa, wieś-tuning mode on ;) Po prostu przełożyłem łapki uchwytu między magazynkiem rurowym a lufą, przed "łódką" przeładowania. Póki łódka jest z przodu, można bez problemu obsługiwać latarkę kciukiem lewej dłoni (jak ktoś nawykowo strzela z lewego ramienia, to sobie zamontuje odwrotnie i już). Uchwyt trzyma w miarę stabilnie (choć może się zdarzyć, że energicznie naciskając wyłącznik latarki będziemy popychać ją w przód - może dołożę jakiś pierścień-ogranicznik na latarce) - analogiczny wynalazek na kierownicy roweru do tej pory nie zgubił światełka... Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted February 8, 2013 Report Share Posted February 8, 2013 Właśnie podsunąłeś mi pomysł aby wkomponować jakieś oświetlenie w korek zasklepiając magazynek. A co do strony montażu latarki to moim zdaniem jeżeli ktoś jest prawo ręczny, celuje z prawego oka to nie lepiej mieć latarkę po prawej stronie ? przynajmniej mi to bardziej odpowiada jak mam doświetloną prawą stronę jak latara nie jest równo z końcem lufy. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted February 8, 2013 Report Share Posted February 8, 2013 Też bym wolał mieć ją po drugiej stronie, ale powstaje problem operowania nią. Tutaj - kciuk lewej dłoni jest akurat we właściwym miejscu. Chyba, żeby wyłacznik na kablu, i kabel na czółenku. Ale powstaje problem mocowania wyłącznika do czółenka, no i nie mozna szybko przełożyć latarki gdzie indziej. Coś za coś. Quote Link to post Share on other sites
goldovsky Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Jeśli mowa o latarce i wiejskim tuningu, to świetnie sprawdzają się dwie opaski z pociętej dętki. Latarka siedzi pewnie i nie przesuwa się przy włączaniu :-) Quote Link to post Share on other sites
mlody96 Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Nie wiem czy mogę tu napisać, no ale się zapytam. Wczoraj jak strzelałem przy około -3 stopniach C. kulki mi latały raz na 10m jakbym nie miał Hopa raz normalnie, a czasami w górę jakby Hop za mocno przyciskał i tak na zmianę... Myślicie że to od temperatury, czy coś nie tak z gumką ? Strzelbę mam w stocku jakby co. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 (edited) Wymień gumkę na zieloną G&G, albo silikonową, przezroczystą Guardera. Edited February 10, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Jackol Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 W tym się nie da wymienić gumki. Prawdopodobnie w niskiej temperaturze gumka słabo podkręca, a po kilku strzałach się rozgrzewa. Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Myślicie że to od temperatury, czy coś nie tak z gumką ? Albo temperatura, albo gumka się zjechała. Ale raczej to pierwsze. Quote Link to post Share on other sites
mlody96 Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Gumka zjechana nie jest bo nawet kilku set strzałów nie oddałem. A odnośnie tego że gumki nie da się wymienić,to prawda? Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 Tak. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 Jakoś pod koniec zeszłego roku byliśmy na strzelance i kolega stwierdził, że chce pobiegać z moim shotgunem. Temperatura była lekko na minusie i też kulki latały jak chciały. Stawiam na temperaturę. Tuksiak ma rację, gumki nie wymienisz bo komora jest jednoczęściowa i z tego co ustaliłem wynika, że bez uszkodzenia komory nie wyjmiesz gumki. Uszkodzisz komorę to może być nie ciekawie. HU w AGMie jest bardzo fajny - nie bardzo widzę sens wymiany gumki. W moich egzemplarzach przy ustawieniach minimalnych kulka opada po jakiś 20 metrach, potem wraz ze "wzrostem" HU zasięg rośnie aż do pewnego momentu. Potem (przy ustawieniach wysokich i maksymalnych) kulki lecą ostro w górę po kilku czy kilkunastu metrach. Można sobie wszystko bardzo ładnie ustawić i mieć dobry zasięg. No, ale jeżeli bardzo chcesz wymienić gumkę to znajdź pasującą komorę od innej repliki i kombinuj ale wtedy też dorwij jakąś lufę. W AGMie lufa, tak jak gumka, siedzi na stałe w komorze HU więc albo ją wyrwiesz z komory i wstawisz do nowej (pytanie czy będzie pasowała, jak nie będzie to zostaniesz z niczym) albo kupisz z komorą nową lufę. Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 Wam sie nie przestawia hopek podczas strzelania? Mi czasem jak zachaczę o drzewo to po chwili dziwię się czemu nie mogę trafić xd Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 Wystarczy że wsadzisz coś między plastikowy suwak od regulacji HU a body. Ja wsadziłem kawałek kartki i już nic nie lata : ) Odnośnie strzelania na mrozie- u mnie replika spisuje się rewelacyjnie. Tak samo jak u paru kumpli- jeśli jest mroźno, AEGi zostają w szafie i robimy "pomp- party". Polecam również dociążyć kolbę- replika jest wtedy o wiele lepiej wyważona. Quote Link to post Share on other sites
chomiczkens Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 Mam zamiar kupic tego shoota w wersji long za60zl ale najpierw mam pytanie Ile ta pompka wytrzyma kulek bez psucia sie? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 A może będziesz łaskaw przeczytać ten temat, co? Quote Link to post Share on other sites
chomiczkens Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 No wiem okolo 3500 ale to z naprawa a ile bez Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Jak każdy chiński towar: Dobry egzemplarz - wytrzyma długo. Normalny egzemplarz - po pewnym czasie trzeba naprawić (bez większych problemów). Trefny egzemplarz - po pewnym padnie i nie wstanie (a naprawa będzie problemowa). I nikt Ci nie powie, że wytrzyma od 10k do 15k kulek bo nikt nie wie ile wytrzyma - nikt nie badał i nikt się tym nie chwali. Na pocieszenie dodam, że ta ostatnia grupa - trefnych egzemplarzy - zdarza się najrzadziej. No i jeszcze ważna rzecz. Jak użytkownik jest mameła (np. nie umie niektórych, prostych rzeczy sam ogarnąć) to sam sobie sprzęt rozwali nawet jeśli dostanie egzemplarz natchniony przez samego Mao czy innego mistrza Chińczyków. Quote Link to post Share on other sites
chomiczkens Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 heh no nareszce jakis koks wytłumaczył choc to jest temat wkurzający trafi mi sięsłab y egzemplarz i 60zł w błoto xd Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Quote Link to post Share on other sites
korobov Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 (edited) Jesteś kotem?? Nie pisz;) Zauważyłem,że szoty działają tak długo, jak ich nie pożyczysz nowym w ekipie. Edited February 25, 2013 by korobov Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts