kubasekekek Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 Blastery devile, madbulle i guardery Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 Wszystkie są do .......... . Najlepsze z najgorszych to madbull 40 (takie sraczane ) . Quote Link to post Share on other sites
Cyrith Posted March 1, 2013 Report Share Posted March 1, 2013 Guardery odradzam. Kupiłem ostatnio paczkę 0.36. Z tysiąca, jakieś siedemdziesiąt nie przechodziło przez lufę 6.08 Quote Link to post Share on other sites
Skilrod Posted March 15, 2013 Report Share Posted March 15, 2013 No dobra Panowie, kto pierwszy ten lepszy... lub, kto rano wstaje, temu Shamoth linki daje ;] http://www.airsoft-c...ck-1000bbs.html To już raczej ostatnie paczki... metalizowane, bez powłoki grafitowej, którą trzeba zmywać. Eh.. wpakowałeś mnie w koszty :D. Zamówiłem tą ostatnią paczkę. Po 17 dniach przeczytałem w regulaminie sklepu, że wysyłają tylko na terenie Francji :). Kasy nie ma a sklep nie odpowiada na maile. Ostatnia nadzieja, że PayPal zwróci mi te pieniądze. Tak, więc czytajcie regulaminy przed zamówieniem ;d. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted March 18, 2013 Report Share Posted March 18, 2013 Eh.. wpakowałeś mnie w koszty :icon_biggrin:. Zamówiłem tą ostatnią paczkę. Po 17 dniach przeczytałem w regulaminie sklepu, że wysyłają tylko na terenie Francji :icon_smile:. Kasy nie ma a sklep nie odpowiada na maile. Ostatnia nadzieja, że PayPal zwróci mi te pieniądze. Tak, więc czytajcie regulaminy przed zamówieniem ;d. Hmmm, to dziwne ale z tego sklepu przyszły do mnie 3 przesyłki i to względnie szybko... swoją droga to ostatnie kulki zeszły w połowie lutego chyba i więcej nie będzie. Jak otworzysz spór/roszczenie w PayPal a sklep też ich będzie olewał to spokojnie zwrócą Ci kasę. Quote Link to post Share on other sites
koniuXXX Posted March 21, 2013 Report Share Posted March 21, 2013 (edited) czy 0.3g GG warte są uwagi ? Edited March 21, 2013 by koniuXXX Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 21, 2013 Report Share Posted March 21, 2013 Są OK ale na snajperskie toto lekkie jednak. Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted March 21, 2013 Report Share Posted March 21, 2013 Są OK ale na snajperskie toto lekkie jednak. Potwierdzam. Quote Link to post Share on other sites
koniuXXX Posted March 21, 2013 Report Share Posted March 21, 2013 na mniej wiecej 550fps beda za lekkie ? wiec lepszy wybor bylby 0.36 MB ? Quote Link to post Share on other sites
koniuXXX Posted March 22, 2013 Report Share Posted March 22, 2013 e no nie bardzo cokolwiek... a na jakąś sensowną odpowiedź mogę liczyć ? To co warto kupić żeby tym strzelać się dało jakoś dobrze ? Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted March 22, 2013 Report Share Posted March 22, 2013 (edited) Możesz replikę skręcić do okolic 500-520fps i strzelać 0,3g albo podkręcić na coś ok 600 i strzelać 0,36g, tyle że najlepiej popatrzyć na kulki zanim się je kupi :icon_wink: WE 0,43 brudza lufę, czyściłem ostatnio i chusteczka wyszła zielona. Edit: Dexowi chodzi o to, że wszystkie opcje są słabe, na 550fps i 0,3 masz za lekką kulkę ale dobrej jakości a na 550 i 0,36 masz ciężką kulkę ale o słabej jakości - ABRAKADABRA. Edited March 22, 2013 by Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 8, 2013 Report Share Posted April 8, 2013 Pewne rzeczy są stałe - srajtów jak nie było tak nie ma, a guardery i ka powyżej 0,30g to jak była kupa tak nadal jest. Natomiast kilka rzeczy się zmieniło - poleciała na pysk i tak już nie najlepsza jakość mb 0,36g i mb 0,40g, a poza tym nie ma ich na sklepach (nawet jak są w ofercie to nie ma na magazynie). Szklane mb 0,28g latają cudnie, ale do 500fps max i słabo je widać. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Dzięki uprzejmości Shamotha, mam teraz legendarne kulki 0,43g po 15gr/sztuka. Opcja 1,2 zł za kulkę ceramiczną jakoś mnie przeraża. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 (edited) Eeeee gdzie takie tanie ceramiki znalazłeś?? ja kupowałem je jako kulki referencyjne po 5zł... to dopiero przeraża ;] Poza tym one są wielokrotnego użytku... kwestia tylko je odzyskać po strzale ;] Edited April 9, 2013 by shamoth Quote Link to post Share on other sites
koniuXXX Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 czyli reasumując nie ma an rynku nic ciężkiego godnego polecenia tak ? ;/ Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted April 19, 2013 Report Share Posted April 19, 2013 Miał ktoś do czynienia z aluminiowymi Madbullami 0.3g? Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 Witam! Ja z kolei zapytam, miał ktoś styczność z nowymi kulkami blaster devil 0.4g (czarnymi)? Albo możliwość porównania ich do starej wersji (TAN)? Zastanawiam się czy nowsza wersja jest lepiej lub gorzej wykonana - osobiście wolałbym kupić jeszcze starszą wersję ze względu na kolor, bo madbulli niestety nigdzie nie widać :( Kolejne pytanie, miał ktoś może możliwość porównania kulek 0.4g z kulkami 0.43g? Duża jest rożnica w precyzji/zasięgu repliki przy 600-650fpsach? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Skilrod Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 Kupiłem te kulki dwa tygodnie temu. Są grafitowe jak straighty i bardzo miękkie szczególnie z wierzchu. Można zdrapywać z nich powierzchnię. Nie zauważyłem żadnych pęcherzyków. Są jakby metalizowane. Nie sprawdzałem celności ale mogę dzisiaj postrzelać w hali na 30m z lufy pdi. (mało ale na dworze wieje i nie sprawdzę wiarygodnie). Nie wiem jak z poprzednimi seriami bo wcześniej nie miałem żadnych kulek snajperskich. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 @Skilrod A wagowo trzymają te 400g na 1000szt czy raczej więcej? bo DS 0.43 ważone miały coś około 420g. Pytam, bo z tego co piszesz to jak by receptura DS była w użyciu, grafitowe/szare, plastyczne a nie kruche(ciężko je rozłupać w porównaniu do wszędobylskich prasowanych i wygrzewanych mączek/tworzyw) i metalizowane(po ścięciu nożykiem świecą się podobnie jak ścięty ołów i trudno uzyskać ładny przekrój bo materiał jest "zaciągany" do środka na gładko?) Quote Link to post Share on other sites
Skilrod Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 (edited) Tak wyglądają: http://www.imagic.pl...ki/DSC05003.jpg http://www.imagic.pl...ki/DSC05067.jpg http://www.imagic.pl...ki/DSC05072.jpg Trochę kruche, trochę plastyczne. Konsystencją przypominają kredki świecowe. Widać w nich metalowe opiłki. Po przebiciu grubego pudła i uderzeniu w płytki na ścianie zgniatały się i w całości przyklejone na niej zostawały. Na pierwszym zdjęciu widać jedną obdrapaną paznokciem kulkę. Strzelają tak: http://www.imagic.pl...ze/DSC05064.JPG Jutro lub po jutrze mogę postrzelać Madbullami 0,36g (rocznymi) i porównać tarcze i przekroje. Nie mam żadnej wagi żeby sprawdzić te kulki. Musiałbym się wybrać do jubilera. Dodam że z selekcji z 3000 wrzuciłem kilka. Głównie mają bardzo malutkie płaskie wgniecenia i od czasu do czasu ryske. Madbulle które miałem były o wiele bardziej powgniatane i prawie wszystkie. U Was też takie były te MB 0,36? Edited April 24, 2013 by seger Quote Link to post Share on other sites
Largo-W Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 Mówimy o 0.4 czy o 0.43? Czy to są w ogóle kulki z tej serii? Quote Link to post Share on other sites
Skilrod Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 (edited) 0,4. Na spodzie butelki jest wyciśnięty okrąg z zaznaczoną cyfrą 11 (z dwunastu) wiec wnioskuje że kulki mają 5 miesięcy chociaż nie znam się na tych kodach. http://allegro.pl/kulki-blaster-devil-0-40g-3000-szt-promocja-i3197016081.html Wydaje mi się że jak kupowałem były czarne na zdjęciu ;d. Edited April 24, 2013 by Skilrod Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 No, jak by były jeszcze ciut bardziej "ciągliwe" był bym skłonny uwierzyć że to DS ;] Sam brak pęcherzy dobrze rokuje na zachowanie kulki w locie, jeśli jej powierzchnia nie będzie stwarzać problemów HU. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted May 5, 2013 Report Share Posted May 5, 2013 Shamoth, DS'ów tak nie przekroisz :P Ja trafiłem przypadkiem na produkt cyberguna - http://www.military.pl/kulki-precyzyjne-0-36-gr-opakowanie-0-25kg_7833t Nie wiem co to to, ale wygląda obiecująco. Będę miał je na dniach. Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted May 5, 2013 Report Share Posted May 5, 2013 Mnie tylko ciekawi czy skoro te kulki są takie "miękkie" to czy nie będą się odkrztałcać przy wkładaniu do magazynka? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts