Mendi Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 Nie wiem Shamoth, nie mam porównania odcienia, kupiłem pierwsze ciężkie kulki we jakie się pokazały, gdzieś na początku tego roku. Pamiętam zamieszanie było czy są czarne (jak niemal wszystkie 0,43g) czy faktycznie zielone. Gunfire zapewniał że zielone, po czym przysłali mi czarne... po kilku ciepłych słowach z mojej strony, wymienili mi bezpłatnie na zielone i do dzisiaj mi ich troszkę zostało. Z ciekawostek - chwalę sobie od kilku miechów guardery 0,40g z serii z niebieską etykietą (te z żółta kartka to starsza seria, gorsza od mb). Zakupiłem ostatnio z cytadeli 4 worki - dla siebie i kumpli i nieco się zdziwiłem, bo o ile w każdym worku były kulki o tym samym odcieniu, to odcień między workami był już inny - od bladego pomarańczu i czegoś a'la capuccino, po marchewkowy pomarańczowy. Co najciekawsze - nie zaobserwowałem różnic w strzelaniu tymi kulkami, a wziąłem i wystrzeliłem na tym samym ustawieniu repliki po 15szt z każdego woreczka. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 Też mam te guardery 0.4 z niebieską kartką o kolorze bardziej mleka z kawą z cytadeli i jedyne co mogę im zarzucić to to że mogły by być cięższe ;] ...taka kryptoreklama dla sympatycznych chłopaków z cytadeli ;] Quote Link to post Share on other sites
KubaK Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 (edited) Mendi, moja wcześniejsza paczka Guarderów była z niebieską etykietą a o dziwio potrafiły zejść mi na 50-60m prawie o pół metra - kupiłem w BBmax`sie, teraz te z Cytadeli latają tak jak opisujecie :icon_smile: Edited October 16, 2013 by KubaK Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted October 21, 2013 Report Share Posted October 21, 2013 Witam, czy znalazła by się chętna osoba, która użyczyła by mi około 50szt. kulek o wagomiarze 0,43g najlepiej Guardery albo WE. Próbuję doprowadzić swoją replikę do ładu lecz dalej nie jest idealnie, a kolejne co mi do głowy przyszło to zmiana wagi kulek. Kontakt prosił bym przez PW, z góry dziękuję. Pozdrawiam Kocur ;) Quote Link to post Share on other sites
sarnuch Posted October 21, 2013 Report Share Posted October 21, 2013 Koledzy forumowicze, mam pytanie dotyczące doboru kulek. Używam repliki GBB HK416; replika generuje moc 514 fps na kulkach .20 Używam lufy 380 mm angry gun oraz gumki A+. Nie jest to replika która choć częściowo pasowała by do tego działu, ale ilość kulek w magazynku oraz ta która ma dotrzeć do celu jest na wagę złota. Celuję w kulki .36 lub .40 jednak jest specjalny warunek. Ładowanie tych kulek w magazynki to ból w d****; kulki nie mogą być zbyt miękkie. Czy jest coś na rynku co moglibyście szczególnie polecić? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted October 22, 2013 Report Share Posted October 22, 2013 Do 514fps to 0,30g lub 0,33g, G&G lub Bbmax. Quote Link to post Share on other sites
sarnuch Posted October 22, 2013 Report Share Posted October 22, 2013 Producent lufy, której używam - angry gun, zaleca do obenie założonego hop upa (A+) stosowanie .36g lub .40g przy tylu fpsach. W sumie nie zamierzam się temu sprzeciwiać. ;) W obecnym temacie jest spory "dwugłos" jeśli chodzi o najbardziej polecane kulki o tej wadze. Ja proszę o polecenie dobrych i twardych kulek, które nie zostaną na szczękach magazynka po załadowaniu (a ładuje się ciężko); oraz takich, których sami użylibyście w "waszej profesji" airsoftowej. Dzięki za pomoc ;) Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted October 22, 2013 Report Share Posted October 22, 2013 Tak jak Mendi skrobnął, iść w BBBMAX, poza szklanymi, aluminiowymi i ceramicznymi najtwardsze. W porównaniu do nich GG i cała reszta jest bardziej podatna na żłobienie. Tylko nie zdziw się jak nikt nie będzie chciał się z tobą strzelać kiedy dowiedzą się że używasz BBB... taka paranoja ;] Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted October 26, 2013 Report Share Posted October 26, 2013 Kończą mi sie obecnie 0,40 od Madbulla (te sraczane),chciałem je znów kupić ale widzę że teraz są jakieś czarne 0,4 od Madbulla i sam nie wiem czy to te same kulki tylko inaczej barwione czy zupełnie coś nowego. Testował już ktoś je? A może lepiej zamiast tych od Madbulla wybrać Guardery 0,40? Quote Link to post Share on other sites
rogal138 Posted October 26, 2013 Report Share Posted October 26, 2013 Ja mam paczkę tych 0.4g ciemnych i przynajmniej te moje sie nie nadają absolutnie do niczego... Te "sraczkowate" nawet z tych niby słabych serii strzelają przy nich perfekcyjnie, tutaj każda kulka leci gdzie indziej Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted October 27, 2013 Report Share Posted October 27, 2013 Panowie jakie kulki polecacie do 570fps? Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted October 27, 2013 Report Share Posted October 27, 2013 Ja mam paczkę tych 0.4g ciemnych i przynajmniej te moje sie nie nadają absolutnie do niczego... Te "sraczkowate" nawet z tych niby słabych serii strzelają przy nich perfekcyjnie, tutaj każda kulka leci gdzie indziej Dzięki za opinie, w takim razie dobrze że sie wstrzymałem z zakupem. Wezmę może na próbę teraz tych guarderów 0.4 z 2tys i zobaczę jak będą latać. Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted October 27, 2013 Report Share Posted October 27, 2013 Dzisiaj na strzelance, wlasciwie przypadkiem, z rozmowy dowiedzialem sie o kulkach firmy 5.95 w kwestii ciezszych wagowo. Jak wiadomo mialy byc wyprodukowane ciezkie, a do tej pory cisza. Wiec: Gosciu z ktorym rozmawialem, jest ponoc przedstawicielem na rejonie slaska i czekaja na dostawe (juz takich gotowych do sprzedazy bo sa ok) kulek o wadze 0,42 - tylko takie udalo sie otrzymac z zachowaneim wlasciwych parametrow. Co wazne maja byc w kolorze bialym i zielonym. Prosilem o kontakt jak tylko sie pojawia i zasugerowalem im aby sprzedawac w mniejszych ilosciach, czyli po 1000. Co do ceny jesli dobrze zrozumialem cos ok 60 zl za 2 tys. Wiec spoko. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 :DEL No to zapowiada się ciekawe i nie wykluczone że tylko pierwsza partia będzie ok więc trzeba by łyknąć kilka opakowań... Quote Link to post Share on other sites
KubaK Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Poszedł mail do nich :) Ciekawe czy już teraz sprzedadzą bo akurat skończyły mi się Guardery. Quote Link to post Share on other sites
KubaK Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Nie mogę już edytować. Dostałem odpowiedź: Witam ! Na chwile obecną nie posiadamy jeszcze w naszym asortymencie kulek cięższych niż 0,30g. Próbki jakie otrzymujemy z fabryk nie spełniają naszych oczekiwań i pozostawiają wiele do życzenia :( No cóż - ciekawe, będą czy nie. Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Ten mail raczej ostudzil moje oczekiwania, bo skoro firma mowi ze nie ma, to jak ten przedstawiciel moze je miec ? Ciekawe... zobaczymy. Fajnie jak by sie w koncu ciezsze niz 0,4 pokazaly w jasnym kolorze i oczywiscie o parametrach zblizonych do guarderow Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Jakby zrobili białe kulki snajperskie to skakałbym z radości :). Quote Link to post Share on other sites
HeXs Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Jak teraz z kulkami o wadze 0.43? Sprawdzał ktoś czarne guardery? Quote Link to post Share on other sites
sarnuch Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 Miał ktoś do czynienia z madbullami .36? http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_53_238&products_id=4695&name=MadBull_-_Kulki_BB_-_0,36g_-_2000szt._-_Ultimate_Heavy Nadają się, czy jest mączka do gniecenia w paluchach? ;) Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 Miał ktoś do czynienia z madbullami .36? http://www.specshop...._Ultimate_Heavy Nadają się, czy jest mączka do gniecenia w paluchach? :icon_wink: Jako ciekawostke moge dodać że na gunfire są takie, tylko że brązowe :F http://gunfire.pl/product-pol-1152195764-Kulki-MadBull-0-36g-Ultimate-Heavy.html Tyle że też ani o tych, ani o tych nic nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted November 8, 2013 Report Share Posted November 8, 2013 Ciekawe, choć na moje oko będą zbyt ciemne, dużym plusem 0,36g mb był jasny zielony kolorek, dobrze widoczny nawet w lesie. A teraz widzę szare i brązowe. Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted November 17, 2013 Report Share Posted November 17, 2013 Używał ktoś możę tych 0,36g http://deltashop.pl/pl/kulki-030g/1394-shootone-precyzyjne-kulki-036g-2750szt.html ? Pierwsze słyszę o tej firmie "ShootONE" Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 17, 2013 Report Share Posted November 17, 2013 (edited) Ku"ź"wa... co oni się uparli na czarny kolor... może zbiorczego maila do producenta - BIALI LUDZIE CHCĄ BIAŁYCH KULEK. A nie żółte i czarne to nie do nas. Edited November 17, 2013 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Vaco Posted November 17, 2013 Report Share Posted November 17, 2013 Używał ktoś możę tych 0,36g http://deltashop.pl/...6g-2750szt.html ? Pierwsze słyszę o tej firmie "ShootONE" Czeskie kulaski, nawet dobre. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts